Barva oken antracit nebo světlejší šedá

Dobrý den, chtěl bych poprosit zda by se našel někdo, kdo má okna v odstínu o něco světlejším než je antracit a byl by ochoten podělit se o fotky a zkušenosti. Antracit nám připadá hodně tmavý a tak by nás zajímala např. břidlicově šedá apod. Okna budeme mít nejspíš od Slovaktualu. Budu vděčný za fotky exteriéru i interiéru ideálně i s podlahou, abychom si to mohli představit v zabydleném domě. Trochu ještě bojujeme i s doladěním hlavně podlah, víc jsme chtěli dovnitř světlé dřevo jako třeba irský dub, ale je těžké k tomu vybrat podlahu (vinyl). Pokud se někomu povedlo najít vhodnou kombinaci, budu rád za tip. Děkuji za každý příspěvek.
Odpovědět
do antracitu a obecne do tmavych plastovych oken bych nesel. .V lete jsou ty plasty vystavovany velke teplote a ten plast se muze ruzne kroutit, samozrejme tmavsi okna = vetsi teplota.
Odpovědět
Jak píše @akoinac, antracit dělá oknům zle a opravdu ty plasty na teplotní změny/oslunění solidně reagují (nejen krátkodobě, ale i trvale). V detailu napojení fasády na rám pak mohou i toto místo zbytečně teplotně zatěžovat. A o antracitových dveřích, kde je plocha větší, ani nemluvím - ty se krásně během pár minut prohnou o 1-2 cm, takže netěsní, jdou špatně otevírat či zavírat. Dnes už bych i přes designovou záležitost do tmavého odstínu nešel.
Odpovědět
Mám více světlejší, RAL7001. Podle mě se k tomu v interiéru hodí všechno. Jak světlé tak tmavé dekory dřeva. Podlahu mám Moduleho Country Oak, dveře pak taky dub, dýhu. Další prvky interiéru jsou z dubu Halifax přírodní. Dříve jsem chtěl antracit, ale má ho každý, zhnusil se mi. Švagrová má domek v satelitním městečku, novém, zatím se tam staví nebo průběžně dostavilo 6 domků a všichni antracit 🙂 Pokud bych měl volit barvu, znovu bych šel do světlejší. V létě se to ale rozpálí taky 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Máme světle šeda okna a dveře. Tmave jsme nechtěli, jsme u pole
Odpovědět
Děkuji za názory. Na pripadnou nachylnost tmavych oken na teplo nas myslim ve Vekre upozornoval prodejce mam pocit, ve Slovaktualu se o tom nezminoval. A je asi i pravda ze na tmavem bude vic videt pyl a jine necistoty. Ikdyz se mi jednalo spis o ten vnitrek, z venku by mi antracit asi tolik nevadil, mnohdy to vypada pekne. Drevo z venku by bylo taky pekne, jen zase tam mame dreveny obklad z palubek takze opet doladit barvu.. po cetbe jine diskuze jsem zacal uvazovat dat na plast hlinikovy klip a tim by se asi vyresil problem s prehrivanim plastu at uz dame narvu jakoukoli. Mohu pripadne pozadat o nazory? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
My mame antracit i zevnitr a jsme spokojeni. Mame na J, JZ orientovana okna z obyvaku i 5m siroka vrata a zatim jsme problem nezaznamenali. U vrat jsme byli upozorneni, ze se muze stat, ze rozpalena vrata neotevrene, ale za tri roky se to nestalo. Interier mame spise svetly, drevenou podlahu, okna jsou pekny kontrast 😉
Odpovědět
@makako90 Plast-hliníkem se z hlediska tepelné roztažnosti neřeší vůbec nic. Laicky řečeno: pořád je to tmavá barva, která přitahuje paprsky více než barva světlá. Tím pádem cokoliv pod tím se ohřeje též, tj. i ony plasty. Vypadá to sice lépe než antracitový plast, ale funkčně k ničemu. Ušetřené peníze dejte do smysluplnějších věcí. Jinak mluvím se zkušenosti, protože značkový plast-hliník mám.
Odpovědět
Ahoj, montoval jsem okna 20let a vždy největší problém dělala tmavá barva profilu. Pozná se to až tak po 5-7 letech, jedná se jenom o okna na jižní stranu. Problémy začnou dělat i profily Trocal a Salamander které považuju za nejlepší u nás.V délce 2m se dokážou natáhnout o 2mm. S kováním a pantama to dělá pěkný brikule. Já bych šel do něčeho světlejšího.
Odpovědět
@frant díky moc za příspěvek! No my jsme již ve finále před podpisem smlouvy a nakonec do šedé nejdeme, ale do dekoru irský dub. K tomu dávají probarvený světle hnědý profil. Je i v tom případě třeba mít obavy? Na jih máme poměrně velká okna, také jeden HS portál, budou na tom ješťě venkovní žaluzie. A co profil Kömmerling 88? Mohu se optat na zkušenosti a názor na tento profil? Jsou to okna od PKS. Díky moc🙂
Odpovědět
Z dekoru dřeva jasná volba ,ano. Profil je robustní, výztuha v rámu ok, pokud bude 2mm tak to unese všechno. No a pokud´ budou venkovní žaluzie tak není co řešit. PKS jsou taky v pohodě, jenom ještě jednu velkou radu. 70 procent úspěchu je kvalitní montáž. Jestli se vám nebude něco líbit tak dílo nepřebrat a řešit okamžitě, protože jakmile podepíšete předávací protokol už mohou nastat problémy, a většinou nekonečné tahanice.
Odpovědět
@frant opravdu mockrát děkuji, moc jste mi pomohl, cením si toho. Díky
Odpovědět
@frant Dobrý den, pokud mohu, rád bych se Vás zeptal na názor a porovnání těchto dvou variant oken 1. PKS profil Kömmerling s vestavnou hloubkou 88 jak jsem psal výše https://www.pksokna.cz/plastove-okno-88 2. Slovaktual Pasiv, profil Aluplast 8000 s vestavnou hloubkou 85mm https://www.slovaktual.cz/produkty/pl... PKS jsou poměrně o dost levnější, tak nevím zda jsou v něčem výrazně horší nebo k čemu se celkově přiklonit. Chápu, že žádám hodně, ale mám pocit, že jsem narazil na člověka, který se vyzná, a tak bych si moc vážil Vašeho komentáře a rady. Předem mockrát děkuji!
Odpovědět
Článek se načítá
Můj názor je, Kommerling je lepší. Mně se hlavně líbí struktura vnějšího nosu křídla, je určitě pevnější. nese totiž proti tlak zasklívací lišty. PKS je ryze česká firma, sídlo stř. Čechy, což je pro případný servis velké plus.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?