Jakou barvu venkovních parapetů a žaluzií k šedým oknům?

Jakou barvu parapetů a žaluzií jste volili k šedým oknům? Jste s volbou spokojeni?
Odpovědět
@bublina88 Mame sice biele okna, ale volili sme strieborne zaluzky. Ked som pred predajcom nahlas uvazoval o bielej, zastavil ma s tym, ze prave na striebornych je najmenej vidiet prach a spinu.
Odpovědět
My máme okna antracit, parapety a venkovní žaluzie v barvě hliníku. moc se mi to líbí.
Odpovědět
Profilova fotka
okna antracit, parapety taky antracit - nemá to chybu
Odpovědět
@ema_1 neměla by jsi prosím fotečku? Nevíme zda jít do tmavé (mám strach že bude na nich hodně vidět prach), nebo raději něco světlejšího.
Odpovědět
Profilova fotka
@bublina88 my máme okna ořech, parapety elox stříbrná a venkovní žaluzie pak RAL 9007 (hliníkově šedá - něco mezi stříbrnou a šedou). Všichni se divili, že jsem nechtěla tmavé parapety ladící k oknům, ale nemíním být otrok a pořád to chodit otírat od prachu... Pokud bych měla víc času (a ne že na mě hukne manžel, že potřebuje mít parapety nejlépe zítra na stavbě...), tak bych nechala parapety dát do stejného odstínu s těmi žaluziemi ;-)
Odpovědět
@catt82 Taky by se mi líbilo mít stejný parapet jako žaluzie. Moc jsem toho ještě neprošla, ale zatím jsem neviděla, že by dělali parapety v různých RAL odstínech stejně jako žaluzie. Ke světlé fasádě by se mi moc líbily tmavší žaluzie, ale představa jak je vidět neustálý prach mě od této barvy odrazuje. Dostali jsme vzorník barev vyráběných žaluzií, ale v obchodě jsem stejné barvy parapetů nenašla.
Odpovědět
Profilova fotka
okna máme ořech, parapety hnědé, venkovní žaluzie na fr oknech ořech a vnitřní žaluzie stříbrné a je to decentní ....
Odpovědět
Profilova fotka
@bublina88 parapety manžel kupoval tady: http://www.dvere-okna-plastova-hlinik... venkovní hliníkové ti udělají jaké chceš dle vzorníku RAL... určitě je takových firem daleko více, předpokládám každá co dělá okna
Odpovědět
@wawwaw děkuju to je super.
Odpovědět
Hliník stříbrný elox.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@bublina88 taky se toho prachu bojim, co jste vybrala?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@wawwaw Prosím pěkně, mohu se zeptat jak je to s antracitovými žaluziemi a teplem v létě? Pomůžou Vám ochladit místnosti nebo spíše slunce přitahují? Děkuji
Odpovědět
Článek se načítá
Myslíš venkovní žaluzie ? 🙂 Mám antracitové a v létě to bylo ok. Doma, když byly přes den žaluzie zatažené a venku vedro, tak příchod domů byl osvěžující. Sice mě jeden prodejce kvůli tomuto důvodu odrazoval od šedých žaluzek, ale já je chtěl kvůli vzhledu. A vidím, že jsem neprohloupil, že jsem si nedal např. stříbrné, které mi doporučoval... Myslím, že důležité je to, že tím, že jsou zatažené nesmaží sluníčko přes okno a paprsky se vlastně odrazí venku, ještě před oknem, tudíž to ani plochu okna neotepluje.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@ema_1 Taky máme okna antracit a venkovní žaluzie v barvě hliníku, ale nevím, jaké zvolit parapety zda antracit nebo hliník. Můžu poprosit o foto (hlavně s vytaženími žaluziemi). Díky @bublina88 Pro jakou barvu jste se rozhodla?
Odpovědět
@sasynkamil myslím, že je to RAL 9007. Stejné jsou i parapety. Jsem spokojená. Skrz prach jsem ráda, že jsme tmavé nedali. Ale my máme šedé okna, né antracit.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@bublina88 Dobrý den, moc prosím, nemáte fotku barvy žaluzií na okně? Klidně do SZ. Vybrala jsem si pův. odstín 907 od Nevy, což bude asi ta vaše RAL 9007. Teď nám dodělali fasádu a zaměřovali žaluzie a já řeším, jestli to není tmavé. Máme v tom odstínu venkovní parapety a působí tmavěji než jsem si myslela, ale máme ještě na fasádě lešení i síť, navíc na ten parapet dopadá světlo pod jiným úhlem. Budeme mít přiznaný krycí plech na fasádě, takže to řeším, tam je ta barva asi vidět víc než na těch samotných žaluziích. Zítra musím nahlásit barvu, tak teď honem hledám, jak to v reále vypadá. 🤔
Odpovědět
Dobrý den, moc se omlouvám, ale čtu to až nyní.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?