Chybně dodané okno

Dobrý den všem, Aktuálně stavíme baráček (dřevostavbu). Hrubá stavba je již hotová, uzavřená. Nastal ovšem problém s oknem. Do obýváku máme dle projektu a měli jsme i objednané velké 3 m okno (3 x 2,3 m). Rozdělené na tři části po 1 m, pevný, pevný a otevírací. Klasické balkónovky, žádný portál. Jenže paní to špatně zadala a nám přivezli pouze 2 m okno. Samozřejmě jsme to hned začali řešit a paní nám nabízí (zcela logicky, aby škodu nemusela hradit), že dodá samostatný jeden pevný díl a že to bude tím pádem vlastně stejné. Navíc, že by to bylo rychlejší a že stejně by byl asi problém vyrobit 3 m rám, takže to původně takto měla vymyšlené, jen zapomněla přidat to jedno okno. A teď se tedy ptám, zda je to běžné nebo zda s tím má někdo zkušenost. Jde mi o dvě věci. Za prvé se domnívám, že spoj těch 2 rámů bude vidět. Za druhé, rám má 7 komorový profil. V místě spojení těch 2 rámů ovšem nebude v řezu těch 7 komor, tudíž tepelně izolační vlastnosti v tom místě půjdou do háje. Nebo se pletu? Řeší se to jinak? Za každý rozumný názor budu rád. Děkuji.
Odpovědět
@dajvr Asi bych pani podekoval a pozadal at to objedna v celku, predpokladam ze tak jste to meli namalovane i v nabidce a ne na dve casti…. Uprime si nedovedu predstavit jak ty dve okna spojit:-/ je tam prerusena vyztuha… bude sirsi ram nez a nejak to sroubovat k sobe a pak to tmelit aby jste udrzeli tesnost si nedokazu predstavit…. Mozna se pletu a uvidite co ostatni ale za me predelat at je to v celku a vyuctovat jim pripadne vase dodatecne naklady (coz nemusi byt pouze smluvni pokuta)…
Odpovědět
Dnes mi volal pán a tvrdil mi, že rám 300x230 cm v jednom kuse vyrobit nelze. Že to je tedy udělané správně, jen paní zapomněla jednu část zadat do výroby. Říkal, že rámy se spojují nějakým OH profilem (já jsem na internetu našel všude jen H profil) a je to zcela běžné. Teplotní ztráty tam prý žádné nebudou. Mě se to ovšem nezdá. Má s tímto někdo zkušenost? Případně má někdo obdobný rozměr francouzského okna?
Odpovědět
@dajvr Není nic snadnějšího než si zavolat jinam a zeptat se jestli jsou schopni tento rám vyrobit a případně jak to řeší. Jestli opravdu to jde v jednom kuse nebo se to dělá dělené. Netvrdím, že nemají pravdu, ale přeci jen pokud se někdo sekl tak se budou snažit vnutit nějakou splácaninu, protože ten Váš rám už nikde za plnou cenu neprodají a jestli vůbec ho bude někdo chtít.
Odpovědět
@dyrup To mi je jasné. Samozřejmě jsem rozeslal dotaz na pár dalších firem. Uvidíme co napíšou. Šlo mi o to, zda někdo něco podobného řešil a poradí ze své zkušenosti. Případně tomu rozumí, třeba v tomto oboru dělá a dá mi objektivní názor. Protože přesně jak píšete a jak jsem sám zmínil. Přijde mi to, že chtějí jen minimalizovat ztráty.
Odpovědět
@dajvr předpokládám že v cenové nabídce máte technický popis produktu. Je tam definováno, že tato výplň je složená ze 2 nezávislých oken nebo je to jako jeden celek? Pokud jako jeden celek, tak dodávka neodpovídá smlouvě a nepřebral bych to / nezaplatil.
Odpovědět
@doog Celý domeček nám dělá firma na klíč. Tudíž okno objednával majitel firmy. Nyní je na dovolené, ale samozřejmě počítal s tím, že rám bude z jednoho kusu. Technický popis se ke mě tedy nedostal. Respektive až nyní od paní od oken, ale to je nabídka na to provedení s dodáním druhého kusu.
Odpovědět
@dajvr jak jste nakonec dopadli? o to spíše pokud je to na klíč je to pro vás jednoduché a toto bych neakceptoval a majitel firmy toto vyřeší za vás. Jemu jen oznamte, že tyto okna nepřevezmete, že chcete jednolitou výplň a že to nejde není argument, protože konkurence to umí..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?