Co místo dveří do komůrky pod schody?

Profilova fotka
Prosím, dejte mi tip, čím bych mohla zakrýt vstup do malé komůrky pod betonovými schody, když tam nechci dveře? Vstup je tam totiž z poměrně malé chodbičky, která je centrální a vedou odtud dveře do všech přízemních místností. Nechci, aby tam bylo předveřováno a navíc prostor pod schody je malý, takže dveře by ani nebyly vhodné. Jediné, co vylučuji, je klasický závěs. Co použít? Máte někdo žaluzii...vertikální žaluzii...něco jiného? Tento prostůrek je pod většinou betonových schodů na čtvercovém půdorysu...jak jste to řešili vy? Díky za vaše tipy, popřípadě odkaz na album. Děkuji.
Odpovědět
@kirik Zhrnovacie dvere alebo roletu. http://www.fotogaleriekuchyne.cz/data... http://www.aainteriery.cz/images/K_fo... http://www.kuchynskelinky.cz/images/r... http://www.kuchyne-anavi.cz/kuchyne/k...
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik ja by som tam dala roletu, zhrnovacie dvere zaberu na boku miesto. alebo ak mas vedla este priestor, tak aj posuvne dvere su fajn, nieco ako rolldoor
Odpovědět
Profilova fotka
@danula_ch Ne, ne, to jsem zapomněla napsat...na posuvky není místo, je tam kolmo zeď pokoje. Myslíš látkovou roletu?
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik skor taku ako sem dala blacksr. ale to je vlastne jedno, ved v tej komore nebudete mat zhnite maso aby to pachlo :-) . tu uz zalezi fakt len na tvojom vkuse ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@danula_ch Ta komora má stavební otvor nějakých 80x200 cm...ta hliníková kuch. roletka by se tam asi nehodila, ne? Nevím, nějak si tam nic nedovedu představit.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik na taky siroky otvor su aj zhrnovacky v pohode a lepsie sa s nimi manipuluje ako s roletou. aj hlinikove roletky maju rozne dekory, neviem ako mas ostatne zariadenie, tak neviem posudit ci sa ti hodia. kamoska ma len latkovu roletu ale nie je po bokoch upevnena, tak to nevyzera dobre. ale keby sa to uchytenie dalo nejak vyriesit, nech roleta len tak neplanta, tak by to bolo fajn. tam si mozes vyberat dekory ake len chces :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my tam asi uděláme dveře jakoby od skříně - tzn. 2 prkna, kování .. jako malá vestavěná skřín to bude vypadat .. to by u vás nešlo?
Odpovědět
Tak my máme pod betonovými schody klasické dveře (nám se vejde otevírání dovnitř) a protože je tam chladno, tak jsme si tam dali ještě zevnitř na dveře kartáček, aby nám odtud netáhlo...takže si nedokážu vůbec představit, že bych tam měla jen závěs, roletu....každý si hlídá v domě teplo...to už snad je lepší něco, co navrhuje baraz ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elviie My máme schody uprostřed domu, je tam stejná teplota jako jinde...i v tomto prostůrku máme udělané podlahové topení...chladnehrozí. @baraz díky za tip, to je docela doprý nápad. Kam byste ta dvířka ukotvili? do zdi nebo by se tam dělal nějaký dřevěný rám?
Odpovědět
@kirik tak to jooo, nápad baraz se mi také líbí, a co tam plánujete, když tam máte topení?
Odpovědět
Profilova fotka
@elviie Bude to vyloženě komora tak na úklidové potřeby apod. Je tam pouze jedna trubka podlahovky...vyloženě aby to nevychladalo, ale ani aby tam nebylo velké teplo. Chlad odtud ale určitě nepotáhne.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik zatím uděláno nemáme, ale viděla abych to tak, udělat nějaký rám - např. ze dřeva, ten ukotvit do zdí a do něj na klasické panty dveře .. takhle i přítel říkal, že by to šlo .. možná to popisuju špatně, nebo mi v tom popisu něco chybí - ale to by třeba tvůj manžel/přítel vymyslel ...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@baraz Ne je mi to jasné. Rámy by musel být...asi z lamina...na to dokoupit dvířka.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik - účel tej komory je predsa v tom, že tam skladuješ potraviny. Čiže by tam malo byť chladnejšie ako inde v dome, je to logické. Už vôbec by som nedávala do komory podlahovku ani žiadne iné kúrenie. Inak ako dverami to nebudeme mať riešené ani my. Tie budú izolovať tú komoru. Asi tak, ako napísala aj @elviie - neviem si predstaviť komoru s roletou, závesom, alebo žalúziami. Dajte tam normálne dvere a radšej ich vynechajte trebárs na obývačke. Alebo ak máte z druhej strany steny v komore kuchyňu, spravte dvere z kuchyne. Ale jednoznačne by som dala dvere....vlastne aj dáme. Aj my to tak budeme mať :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kejtinka nie kazdy skladuje v komore potraviny co sa kazia, ja tam planujem mat skor velke hrnce, nejake suche potraviny a konzervy a zavaraniny do zasoby, muky a tak...... a este kadeco ine co sa nezmesti do kuchyne :-) tiez si myslim ze dvere a este s vetrakmi, ak teda nie je okno, su najlepsie riesenie. lenze kirik dvere nechce, tak som sa snazila poradit nieco ine. my mame podobny problem, mala komora bez okna pod schodami, nalavo schody, napravo vstup zo zadveria, pred komorou uzka chodba, takze tiez rozmyslam na inym riesenim, co zaberie minimum pristoru a je co najviac prakticke. snad ma osvieti x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kejtinka Ne, to jsme se nepochopily. Ta naše komora není spíž na potraviny. Bude sloužit jako sklad úklidových potřeb.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik já bych to udělala jak píše @baraz, do díry ve zdi se zasadí dřevěný (laminátový) rám a do toho rámu se dají panty pro dvířka (jednokřídlé nebo dvoukřídlé), viděla jsem to "naživo", naši známí to tak mají v komoře vedle kuchyně, dvířka do komory mají ve stejném provedení jako kuchyňskou linku, vypadá to super a pěkně to navazuje. Vy sice máte komoru uprostřed domu, jak píšeš, ale taková dvířka (pokud teda bude na ně dost místa) budou podle mě lepším řešením než nějaká stahovací roleta, určitě praktičtější na otevírání, než vyhrnování rolety.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?