Dennodenní používání venkovních rolet, zkušenosti

Chceme si pořídit do obýváko-kuchyně, kterou máme orientovanou na jih (takže sem hodně svítí slunce) venkovní rolety. Přijde nám ale, že rolety se většinou využívají večer, že se zatáhnou (kvůli bezpečnosti, nebo v zimě kvůli úniku tepla), popř. při tropických dnech, že se zatáhnou. My bychom je ale chtěli používat denodenně je stahovat dolů když nám sem svítí sluníčko, aby se udělal trochu stín (zas ale nechceme být doma úplně ve tmě)...Váháme jestli by proto nebyly pro nás vhodnější venkovní žaluzie, ale ty se nám zdají takové chatrné a bezpečnost žádná. Díky za zkušenosti, jestli tedy ty rolety stahujete atd. opravdu třeba několikrát za den když začne svítit sluníčko a zda pak nemáte doma úplnou tmu. Díky :-)
Odpovědět
1
2
...hned od zacatku stavby jsme vedeli,ze chceme rolety...zaluzie maji tech plusu mene a to,ze se rolety nedaji regulovat nas nepresvedcilo nas nazor zmenit.Kazdy si bude hajit to svoje😉rolety pouzivame nekolikrat denne,jsou prizpusobeny na bezny provoz,tedy neni nutne se bat,ze by se s motorem mohlo neco stat...zaluzie jsou spis designovou zalezitosti...my jsme nas dum promysleli spis z praktickeho hlediska...my bychom nemenili,ale predpokladam,ze se ozvou hlasy,ktere budou mit jiny nazor😉my jsme maximalne spokojeni...
Odpovědět
@markarnatnel a fungujete tedy s roletami tak, že když svítí sluníčko, tak si je třeba napůl stáhnete? A nemáte tam pak tmu? Nám jde o to, abychom v tom obýváko-kuchyni neměli tmu, protože tam trávíme celý den s dětmi. Děkuji :-)
Odpovědět
@xvitko13 ..rolety,kdyz nejsou zadelane na krev maji perforovani,tedy prisun svetla a nebo,jak pises,stahneme tak,aby se odclonilo slunicko,poznatek na ktery tady koukam z okna,dum,ktery ma misto oken vylohy ma zaluzie,ktere jsou pri palermu a intenzivnim slunci,stejne natocene,do plneho uzavreni,tedy kdyz nechces mit interier prehraty od slunce,proste zatahnes,jak rolety,tak zaluzie😉
Odpovědět
@markarnatnel No právě nám šlo o to, že jestli když jsou zatáhlé žaluzie, tak jestli furt není větší světlo, jak když jsou zatáhlé rolety, ale je pravda jak píšeš že je tam to perforování - takže když jsou zatáhlé rolety s perforováním, tak je jakoby takové přítmí, ale je vidět? Nebo bych musela svítit, abych trochu normálně mohla v té místnosti fungovat?
Odpovědět
Profilova fotka
Právě z tohoto důvodu máme v obýváku žaluzie a ve zbytku domu rolety ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
právě proto jsem nechtěla rolety ani za nic, zatáhneš i jen na půl okna a nevidíš ven, tma. Máme žaluzie, používáme samozřejmě denně-buď je úplně vytahujeme a spouštíme až večer, nebo častěji je máme pouze naklopené a udělejí krásný stín a přitom vidím parádně ven, uvnitř skoro neubude žádné světlo. Toto je u mě to největší plus i kdyby jiné nebylo. Potřebuji vidět ven, nechci být jak v kobce. A bezpečnost - rolety fakt nejsou žádný bezpečnostní prvek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina budeme to mit stejne:)
Odpovědět
@hadeline takže také volíte do obýváku raději žaluzie?
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 nesouhlasim. Rolety, pokud jsou zatazene, tak zlodejum daji vetsi praci nez klasicke okno.
Odpovědět
Profilova fotka
@xvitko13 ano, presne z toho duvodu, aby se dal prisun svetla lip regulovat.
Odpovědět
@hadeline jo taky si myslím, že rolety trochu bezpečnostní prvek jsou, rozhodně větší jak žaluzie, proto se pořád doma nemůžem dohodnout. Manžel chce rolety z důvody té bezpečnosti (máme velké balkonové dveře a okna hned na terasu), ale já mám zas strach že budu nespokojená, protože přece jen, z jihu fakt dost to slunko svítí a chtěla bych si to přes den regulovat (já sem s dětma celý den doma, tak prostě abych byla spokojená, protože je to celkem drahá věc no), tak se mi zas jeví lepší ty žaluzky. no tak nevím jak to vymyslíme :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@hadeline naproti nám bydlí lidi z Jablotronu, můžeš hádat, co mají na okně :-) Svoji bezpečnost hlídají jinak, než roletami :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lendy1 tak urcite, kdyz ma nekdo el. zabezpeceni je to lepsi. Nicmene osobne znam cloveka co rolety instaluje i sem se o tom radila s vice odborniky a pokud mate rolety na okne, je to urcite plus pro vas.
Odpovědět
@hadeline a můžu se ještě zeptat - když máte ty venkovní žaluzie úplně zatažené tak je tam teda takové přítmí, ale fungovat se tam normálně dá? Je jakoby to přítmí srovnatelné s tím, když jsou zatažené vnitřní žaluzie (pokud s nimi teda máte zkušenost, my měli totiž vnitřní žaluzie v bývalém domě) děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@xvitko13 tak to je spis otazka na @zmrz_lina nas dum je zatim ve fazi vyroby :)
Odpovědět
Profilova fotka
@xvitko13 přítmí se žaluziemi není takové, jako s roletami při úplném stažení. Rolety udělají větší tmu, u žaluzií - i zavřených - více prosvítá. Co se týče porovnání vnitřní a vnější žaluzie - záleží hodně na barvě, ale osobně si myslím, že to je tak +- stejné (záleží ale i na porovnávání barev, bílé vnitřní a tmavé venkovní, tak tam rozdíl určitě bude).
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina nevím, co máš za venkovní žaluzie, já pokud je zatáhnu, tak nikde není ani skulinka, kde by prosvítalo, prostě nic, úplná tma. Měla jsem možnost posoudit stejný dům jako náš jak se žaluziemi, tak s roletami, co se týká tmy a celkově výhody/nevýhody, U rolet byla nějaká performace na okrajích a tím to prosvítalo, u žaluzii nic. Asi záleží na typu, barvě, výrobci...jinak nevím...:-/
Odpovědět
Profilova fotka
@lendy1 barva RAL 9006, zn. Alurol. Je to tím, že rolety mají lišty přímo na fasádě, kdežto vodící lišty žaluzií jsou cca 1 cm ode zdi. Vypadá to podobně jako na tomto obrázku: https://www.alurol.com/files/venkovni....
Odpovědět
Za mě,hlasuji pro rolety - meli jsme a max.spokojenost.A v novem bydleni bych je chtela opet...v zime zabranuji uniku tepla,bezpecnostni prvek bezespory,a ocenuji nacasovani vytahovani a zatahovani rolet automaticky-tedy ikdyz nejsme doma..v lete stahnu jak potrebuju,ano nejde naklanet lamely,ale nevadi mi to.nemame vsechny okna do jedne strany,takze svetlo je vzdy.
Odpovědět
Pokud ti nevadí, že při stínění nebudeš vidět ven tak běž do rolet. Máme žaluzie a pokud svítí slunce do domu, nakloním je a pořád vidím krásně ven. Nechtěla bych se o výhled ven při krásném počasí připravit.
Odpovědět
Máme rolety, používame je denně několik let a neměnil bych. Vždy budou existovat 2 tábory, podle toho kdo co má doma. Názor že není vidět ven je naprosto Mylný, přes celé léto máme staženo o cca 1/3, vidíme ven, ale slunce nás vůbec neoslnuje, pokud zatahneme na 50% tak je světla také dostatek ( okna na jih). Za mě, žaluzie mi připadají hezčí po designové stránce - exteriér, ale funkčně jsme s roletami absolutně spokojený, automatiku jsme deaktivovali, přes léto máme částečně pořád zataženo, nevadí tomu vítr ani špatne počasí, žádný hluk apod. Při komplet zatazeni je absolutní tma - líbí se dětem.
Odpovědět
@pajkak Hm, to máte právě dobré, že nemáte všechna okna do jedné strany. My je máme právě všechny okna jen na tu jižní stranu, takže máme strach ze tmy při spuštěných roletách :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@xvitko13 a ci zkusit rolety s funkci zaluzii https://www.almma.cz/produkty/venkovn... kamaradka ma a vypada to hodne dobre.
Odpovědět
My máme rolety a jsme spokojení
Odpovědět
@zmrz_lina Montaz bocnych list je len a len o pristupe. Ja ich mam vydrazkovane vo fasade. Pracne urcite narocnejsie, ale estetickejsie a zaroven viac plniace svoj ucel.
Odpovědět
@angie.shy a stahujete je fakt třeba každý den, když svítí sluníčko? A nemáte pak tmu?
Odpovědět
Profilova fotka
No, nejdřív jsem četla "kazdodenni používání venkovních toalet"... :-) Ale k roletám: máme taky, i kvůli bezpečnosti, jak píšeš. Kdyz sviti slunce, nezatahujeme az dolu, stačí tretina a problem vyresen. Svetla je stale dost. Jedine co mi vadilo, byla pak kvuli siti proti hmyzu nemožnost vyjit ven (tzn. síť se otvira smerem do zahrady, cimz by narazela do zatazenych rolet). Vyresily to kvalitni pevne zavesy, ktere pouzivame hlavne v létě, kdyz stale chodime obyvakem ven na zahradu. V zime zase spis ty rolety, ktere vyresi i unik tepla.
Odpovědět
Profilova fotka
Co do četnosti užívání- v létě během dne postupně sjet s přibývajícím světlem dolů, večer při smrakani nahoru a na noc úplně zavřít. Ráno po noci nahoru. (= furt jezdit) V zimě stahovat při rozsvicenych svetlech, ráno vytahovat. U žaluzii si člověk pomůže právě klopenim, nemusí stále nahoru dolů. Např. v ložnici přes léto nahoru vůbec nejezdime;-)
Odpovědět
rolety mám, používám denodenně a jsem spokojená. @lendy1 dovolím si opravit, jsou i bezpečnostní rolety, nevím nakolik se prodávají už v ČR, já si je nechala nainstalovat (dovoz od Somfy z Francie), nejen, že nejdou víceméně nikdy nazvednout, ale mají i jiné bezepčností prvky a dostala jsem díky nic i slušnou slevu od pojištovny na pojistku domu. Takže jen toliko k tomu, že nejsou bezpeč. rolety.
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya v poho, dívala jsem se, že to lze i jinak, než to máme my, když jsem hledala fotku. Mě popravdě ani nenapadlo, že to bude jinak než u rolet (tzn. přímo na fasádě), takže jsme to neřešili. Toto řešení mi nevadí, ale určitě by to bylo hezčí, kdyby to bylo "ode zdi ke zdi".
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?