Dřevěná nebo plastová okna do novostavby

Prosím už dlouho řešíme okna - máme 4 m HS portál a ten kvůli splnění technických parametrů NZÚ musí být dřevěný. Ostatní okna jsme chtěli plast, antracit oboustranně. Teď jsme ale začali uvažovat o tom, že bychom si eurookna dali všude, aby to bylo stejné a mají lepší tepelné vlastnosti. Od firmy TWW jejich nabídka nebyla ani o tolik dražší oproti plastovým. Vy co máte dřevěná okna, jste spokojeni i po delší době? Vím, že se musejí jednou za rok přetřít nějakým olejíčkem, to by mi problém nedělalo, zvlášť když stejně HS portál budu muset udržovat. Už se mi o oknech i zdá :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych dal dřevohliník :-)
Odpovědět
@vladimirsvorba No to už je cenově taky dost jinde :-(
Odpovědět
Profilova fotka
máme na stavbě relativně čerstvě nasazený dřevohliník a z toho dřeva mám už teď pupínky. vypadá to super, ale je to taaak hajs. takže plast v antracitu se mi zdá jako dobrá variata :D a jsem zvědavá na příspěvky zkušeností po letech
Odpovědět
Já po zkušenosti bych šel asi jenom do čistého hliníku.
Odpovědět
@rebut Hliníková okna nemají tak dobré tepelné vlastnosti ale, tudíž zrovna nám, kteří řešíme NZÚ se nehodí. Věřím ale, že jsou s nimi lidé spokojeni.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@mikiliki ano vím, že splňuje, ale my potřebujeme na splnění B2 lepší tepelné vlastnosti asi vzhledem k ostatním faktorům domu. Proto do hliníku nejdeme.
Odpovědět
Dobrý den, TWW určitě špatné okna nemají, akorát co mě osobně trochu vadí je, že na přímo neprodají a nenainstalují své výrobky.Je to vždy cestou prodejců. Velice dobré zkušenosti máme jak už jsem psal i v minulé diskuzi s okny Kolovrat z Lesních Albrechtic. Naprosto perfektní povrchová úprava a co se týká montáže tak naprostá nádhera. Stojí za to určitě poptat a navštívit přímo jejich výrobu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kronecka007 Taky jsem se rozhodoval a nakonec jsem zvolil plastová okna od DAFE s venkovní hliníkovou. Zatím si myslím, že to bylo dobré rozhodnutí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?