Dřevěná okna - chci normální barvu

Chtěla bych dřevěná okna, plast nemám ráda, ale..ty barvy!! Proč jsou všechna okna žlutá, oranžová nebo červená? Doporučil byste mi někdo firmu, kde dubové okno vypadá jako dubové?
Odpovědět
Profilova fotka
Asi nedoporučím, i když věřím, že se to sehnat dá. Jen nezapomeň, že pokud budou ta okna na sluneční straně, barva se bude měnit.
Odpovědět
Profilova fotka
Urcite vim ze Albo je schopno dodat okna s cirym lakem. Mne delali z borovice do horniho patra. Umi i RAL barvy, vespod mame sedou 7040. Verim ze to bude i u ostatnich vyrobcu... @mandara1502
Odpovědět
@mandara1502 Co zkusit nějakého šikovného truhláře? Řeknete mu svoji představu a on navrhne nejlepší řešení :)
Odpovědět
@hanih okna do novostavby od truhláře ?! to bych považoval za šílenství .... možná tak do zahradního domku, při vší úctě ke všem šikovným truhlářům ...okna už jsou docela věda, to není stůl či židle
Odpovědět
@mp77 Tak pokud s tím má truhlář zkušenosti a umí to, nevím, proč by to mělo být šílenství... Můj táta je truhlář, okna vyrábí a zatím jsem neslyšela o stížnostech. Naši mají teď cca 10 let starý domek, okna tam dělal táta a všechno v pohodě, jen je třeba je jednou za tři, čtyři roky přetřít. My bydlíme tři roky, okna máme taky od táty a nemám, co bych jim vytkla.
Odpovědět
@mp77 Jen ještě dodám, že truhlář (ten dobrý) není jen někdo, kdo zbouchá z pár prkýnek židli či stůl. Například takové dřevěné schody jsou taky celkem věda, aby nespadly, vydržely, moc nevrzaly atd. Pokud to ten řemeslník dělá rád, je šikovný a věnuje se i nějakému osobnímu rozvoji, dokáže udělat skoro zázraky :)
Odpovědět
Děkuju za zkušenosti. Zkusím tu firmu Albo, její webové stránky vypadají opravdu dobře a pokud dělají okna pouze s čirým lakem, jsou opravdu unikátem na trhu - zatím všechny firmy, které jsem kontaktovala, to odmítly.
Odpovědět
@mp77 Okna od šikovného truhláře je lepší volba než eurookna od velkých firem. A že dřevěná okna jsou věda??? Kam na tyhle moudra chodíte? 8-)
Odpovědět
@mandara1502 Možná by stálo za to zauvažovat proč firmy odmítly... ;-) Bezbarvá lazura na dřevěná eurookna je nesmysl první kategorie, zaprvé tam bude vidět napojení hranolů a za druhé okna budou hezká tak možná když je přivezou 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mp77 A to si myslíš že okna od firmy plive mašina, a člověk se jich nedotkne? Patrně tvoje představa o oknech od truhláře je jinde než skutečnost ;-)
Odpovědět
máme na penzionu 28 dubových oken od truhláře. Na rozdíl od plastových s nimi nebyli nikdy problémy. Pouze se prostě musí udržovat. Okna jsou jen o člověku. O tom kdo je dobře zaměří, o druhém co je přesně vyrobí a ten třetí nejdůležitější a nejschopnější by je měl namontovat. Pokud to osoba je jen jedna a schopná, výsledek bývá dobrý :)) Pouze cena bývá u dubových trošičku vyšší.
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp daji se udelat z jednoho kusu bez cinkovani. Pak to videt neni. Ano, je to drazsi. Co se tyce vzhledu tak to je dnes o kvalite barev. My mame rok a zatim beze zmen. Samotny vyrobce dava zaruku 5 let na povrchovou upravu. Stejne jako na ostatni odstiny.
Odpovědět
Článek se načítá
@jumpmans Nevím jak velké máte otvory, ale není to tak, že fixní nenapojovaná varianta je vždy bez napojení, je to jen o délce napojení, u cink varianty je to cca po 30 cm, u nenapojované je to jen delší interval, např. na HS portálu to vidět bude samozřejmě ;-) Koukal jsem, že píšete, že máte borovici v čirém laku/lazuře, obecně borovice má drsnější strukturu a je tam větší problém s vytékáním smůly ze dřeva, nevím jestli vám to prodejce říkal, pokud ne, možná budete časem překvapen 8-) A co se týká záruky na barvy, nepřeji vám to, ale pokud se vám s okny něco stane, asi se budete divit, jak se případná reklamace barvy bude řešit třeba po 3 letech ( v záruční podmínkách bude 100% údržba minimálně jednu ročně tou emulzí, pak nastává obligátní měření vlhkosti :-D no a když i to nevyjde, tak se vymyslí třeba UFO, které vám to jezdí v noci loupat ... :-D ). Ono je to takový nešvar, na všechno dáme záruku 1000 let, ale s tolika háčky, že je to k ničemu, uplatnit se to pak nedá. A kvalita barev? Většina velkých výrobců se pohybuje ve srovnatelné kvalitě, tam toho moc nevymyslíte, jde jen o to, jak to kdo dokáže okecat, potažmo prodat 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp no za sebe muzu rict ze ani na jednom okne na pohledovych lamelach cink neni. Mame troje balkonove dvere plus okno 220x190 a dalsi normalni ok a 170x120. Ano, cink je na vnitrni lamele ale rozhodnene po 30cm. A to ani u smrkovych oken ktere mame taky. Ano borovice je smolnatejsi a proto se musi peclive vybirat, musi se nechat prirozene vyschnout a v susicce jen dosusit. Ja kvuli spatne varce dreva cekal na okna o temer dva mesice dele nez vybrali ti spravne. Po roce zatim muzu rict ze vse v poradku, zadn smula nikde neni. A ano, musi se osetrovat emilzi ale to beru jako samozrejmost.
Odpovědět
Profilova fotka
Naše firma přímo vyrábí okna na zakázku. Podívejte se do naší galerie na webu, třeba se Vám některé zalíbí nebo nám napište. Určitě Vám pomůžeme vybrat okna, podle Vašich představ.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?