Dveře do obýváku

Dobrý den, je lepší si dát do obývacího pokoje posuvné dveře po stěně jednokřídlé nebo dvoukřídlé? Šířka otvoru je 1200 mm. Musí být posuvné po stěně, možnost do pouzdra nemáme. A ještě jeden dotaz: dávají se tak, aby se posouvaly zevnitř obýváku po stěně, nebo zvenku po stěně chodby? Nebo je to individuální? Děkuji
Odpovědět
Nikdo nic?🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud ti nevadí, že nebudou dobře těsnit a máš je tak jako já "na ozdobu" s výjimečným zavíráním, tak zvol skleněné s posuvem v obýváku a nejlépe nějak probarvené, aby při zavření jimi někdo neprošel a aby barva seděla ke zbytku. Já mám dvoje, jedny 105cm a druhé 75 a myslím, že by klidně mohly být těch 1250mm. Bral jsem od Sapeli variantu 223 a ve skutečnosti jsou o dost hezčí, než na jejich webu. Ještě jedna vychytávka - zvolil jsem mušle, aby dveře šly kompletně otevřít zároveň se stěnou.
Odpovědět
@radim2015 Děkuji za reakci😉
Odpovědět
My jsme dávali posuvné při rekonstrukci bytu v paneláku (asi častá volba kvůli úspoře místa). Máme je z kuchyňské strany a tedy obložky celé jsou vidět z obyváku a vrchní pojezd je z kuchyně. Jsou to 80ky a částečně prosklené matným sklem. Naopak jsem nechtěl, aby se dveře zavírali komplet se stěnou, ikdyž máme mušle. Samozřejmě pokud se něco stěhuje nebo je potřeba větší průchod je možné odšroubovat doraz. Těch 1200 by se mi více líbily jednokřídlé, akorát je samozřejmě potřeba počítat se stejným "nevyužitým" místem na stěně při otevřených dveřích.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?