Dveře PRUM. Zkušenosti?

Profilova fotka
Máte zde někdo zkušenost s dveřmi fy PRUM? Mám zájem o provedení v CPL, odlehčenou dřevotřísku. Budu ráda za všechny vaše zkušenosti.
Odpovědět
1
2
@kirik ahoj, zkušenost zatím nemáme, ale dneska je jedeme objednat :-D tak pak můžu poreferovat :-D původně jsme chtěli jít do Sapeli (dokonce jsem už obeslala asi 16 dodavatelů), ale pak jsme se - naštěstí - dojeli ještě jednou podívat do vzorkovny - zjistili jsme, že CPL wenge vypadá spíš jako hodně tmavý mahagon, vůbec tam není taková hezká kresba, jako na wenge dýze :-p čekali jsme, že tam bude nějaký rozdíl, ale že až takový, to opravdu ne :-N no a firma, která nám staví barák, nám doporučila, ať zkusíme ještě jiného dodavatele, ten dodává dveře Prüm, byli jsme se podívat ve vzorkovně a CPL wenge je o moc hezčí než to sapelácké x-) cena je plus mínus srovnatelná, takže budeme mít Prüm :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si od nich nechali dělat cenovou nabíku... pokud tedy myslíš německou firmu Prüm. Cena vycházela na dveře ještě o 1500 Kč dražší, než jedny z nejluxusnějších od Sapeli a krom toho - máme o 1-2 cm větší stavební otvory na zárubně a oni prostě mají typizované dveře. Což je od firmy, která se honosí heslem: "Türen die Passen" a nedokáže vyrobit dveře na míru, je podle mě dost směšný :-D Dokonce ani větrací mřížko do techický místnosti nemůžou navrtat. Měla jsem z nich pocit, že dveře už jsou dávno někde vyrobený a opřený ve fabrice o zeď a jen čekají, kdo si je obejdná - to si je radši koupím v Obi a ušetřím 80% ceny. Takže pokud máte běžný rozměr a máš z nich dobrý pocit, tak proč ne. Na mě to nepůsobilo prostě dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
@chaarleene Tak nám právě Prum vyšly lépe než Sapeli. Valila jsem oči, kolik si u Sapeli účtují za montáž a dopravu 13 dveří (23 000 kč). Prum to samé za polovic. Navíc mají silnější CPL a nejsou tam takové pálky za atypy.
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Nevím, z jakých dveří jsi vybírala, ale já zadávala stejné - cpl, bílé, dřevotříska a uPrumu mi to vyšlo o 7 000 levněji než u Sapeli a přitom se silnějším laminátem. Naopak u Sapeli máme problém s atypickými posuvnými dveřmi do šatny, u Prumu to problém není.
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky zadával stejné a prostě v Prüm mi nemohli kvůli atypu vyjít vstříc a nenavrtání větrací mřížky - že to jako "nejde" mě rozsekalo. Od Sapeli to vyšlo levněji, ale nelíbilo se mi u nich barevné provedení. Dveře jsme od nich nebrali, aby sis to nevyložila jako nějakou obhajobu nebo lanaření k této firmě :-D
Odpovědět
@kirik ono to záleží na dodavateli - jak jsem psala, obeslala jsem 16 dodavatelů Sapeli a výsledné kalkulace se lišily až o 20 tisíc :-N někdo chtěl za montáž 1 dveří 500 a jiný 1300 :-| cenově nám vychází zhruba stejně ty akční dveře od Sapeli (Nora) a dveře Standard od Prümu v aktuální akci (mají slevu 15% na všechny CPL)
Odpovědět
Profilova fotka
@chaarleene Nora dveře jsou ale z voštiny a my máme u Prumu udělanou nabídku na dveře z dřevotřísky. Pokud cena vychází srovnatelně stejně, určitě půjdeme raději do dřevotřísky. Vy vybíráte to wenge? Prum má totiž nové dekory CPL, které teprve přichází na český trh. Jednalo se ale spíše o takové ty kouřové odstíny dubu, co jsem zahlédla. my budeme brát asi bílé dveře, ale na ty nové dekory ještě čekám. Měly by být na pobočce během 14 dnů.
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Nedovedu posoudit, protože větrací mřížky nikde nezadáváme. Pro sapeli je např. problém obložka 11 cm u posuvných dveří, dělají prý obložky na posuvky až od 13 cm...tak nevím, do jaké míry je pro ně cokoli problém. Každopádně každý atyp si nechají řádně zaplatit, jak vidím z cenové nabídky.
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik Ptala ses na naše zkušenosti. Moje zkušenost je takováhle. Jak si s tím naložíš ty, je jen na tobě. Možná to bylo firmou, která dveře Prüm do našeho města dodáva, nevím. Mně se to ale celý nelíbilo a dveře jsme si od nich nevzali. Neporovánám jen se Sapeli, ale celkově.
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Jasně, jsem ráda za každou zkušenost. Myslela jsem sice spíš zkušenost už s namontovanými dveřmi Prum, co se týká jejich funkce a tak, ale zajímá mě samozřejmě i zkušenosti s objednávkou. Určitě se liší pobočka od pobočky, jak už psala paní o Sapelkách. Co jste nakonec objednali vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik Určitě to tak je. Já třeba mám otřesnou zkušenost s místní pobočkou Oresi. Dvě nafrněný arogantní krávy, co je evidentně obtěžuješ jakýmkoliv dotazem - i kdybych od nich chtěla na tisíckrát kuchyni, tak si jí radši dovezu (respektive objednám) z jinýho města, než nechat vydělat lidem, co si to nezaslouží. Tím nechci říct, že tady měli Prümácký lidi špatnej přístup, ale to co pro nás bylo zásadní, u nich byl neřešitelnej problém. Naštěstí existuje spoustu možností :-) My jsme vybrali dveře od český firmy - psala jsem ti to v "našem" tématu, kde ses ptala - CAG.
Odpovědět
@kirik jo, já vím, že Nora je voština :-) porovnávali jsme to proto, že jsou momentálně ve výhodné akci, tak jsme o nich přemýšleli... my totiž chceme úplně jednoduché, hladké dveře, takže tam pak není až takový výběr - u Sapeli v CPL buďto Nora nebo Fest :-D vybíráme wenge, protože budeme mít světlou podlahu a neplánujeme ani žádnou výrazně barevnou výmalbu (kromě jedné příčky), tak aby to nebylo všechno na jedno brdo :-D o těch nových dekorech víme, ale na obrázku nás zas až tak neuchvátily... navíc už potřebujeme teď objednat, protože namontovat je chceme někdy v průběhu dubna, a protože jedny chceme mít bezfalcové, tak musíme objednat s dostatečným předstihem :-) jinak ještě co jsme zjistili u Sapeli (říkalo nám to víc lidí) - jsou tam fakt dlouhé dodací lhůty a musí se platit hodně předem (někteří dodavatelé chtěli až 90 % předem) - Sapeli prý nezačne vyrábět, dokud nemá celou objednávku od toho dodavatele zaplacenou :-|
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@duckie Omlouvám se, zapomněla jsem. Ty dveře CAG také poptávám, jen bohužel narážím asi zase na blbou pobočku. V jedné firmě, kde ji podle stránek CAG měli prodávat, je vůbec nevedou...tam mi přím řekli, že takovou nevalitní značku nevedou, prý vedou jen "kvalitní" dveře. Z druhé pobočky, kde by je podle výrobce měli u nás prodávat, se zatím vůbec neozvali.
Odpovědět
Profilova fotka
@chaarleene Nechalajsem si u Sapeli udělat dvě nabídky...noru v akci a fest bez akce a rozdíl byl jen 4000´, což je v celém objemu nepodstatný rozdíl. Taky chceme hladké dveře.
Odpovědět
@kirik nám ta cena vcelku naskakuje těmi bezfalcovými do obýváku, ale tak trochu toho luxusu si dopřát musíme, že :-D dneska je jedeme objednat, tak uvidím, pak poreferuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kirik Já to beru tak, že interiérový dveře nemají absolutně žádnou speciální funkci - potřebuju, aby se dobře zavíraly, aby se mi líbily a abych je nepoškrábala nehtem při první příležitosti. Pokud něco takovýhleho splňuje požadavky, tak je už jedno, jestli jsou to dveře za tisíce ze Sapeli nebo za pár stovek z Bauhausu. Plus samozřejmě reference - takže když má kamarádka už čtyři roky CAG dveře naprosto bez problémů, budu věřit, že to tak bude i u nás. Druhý kamarádce její čtyřletý dítě odštíplo kus futra u Sapeli dveří a čumí jí tam teď zelená dřevotříska. Sice to neznamená, že CAG jsou lepší, ale v mým okruhu známých se to tak prostě stalo. U nás ve městě je více dodavatelů všeho, ale my šli jen do těch "ocejchovaných" prodejen. Já mám radši "přímej prodej"
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie Však jo, aby se dobře otvíraly i zavíraly. I tady může být problém, jak jsem četla...bohužel.
Odpovědět
Profilova fotka
No, třeba naši si nechali udělat dveře z masivu...a přesně v tomhle je problém - nejdou ani otevřít, ani zavřít :-D (Teda teď po čase, co pořádně dřevo vyschlo a zkroutilo se - bylo to nekvalitní od začátku, ale to nevěděli).
Odpovědět
a jinak fakt záleží na dodavateli, protože třeba jedna firma nám nabídla 16% slevu, jinde zase měli opravdu levnou montáž a tak... původně jsme u Sapeli poptávali zárubně Obtus - tak někde nám rovnou napsali, že se v cpl nedělají, jinde si dali tu práci a zjistili, že se udělat dají v kombinaci cpl-fólie :-D totéž u Prümu - jedna firma nám z té akční ceny dala ještě dalších 10% dolů :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chaarleene Nám nabídl v té naší jedné pobočce 8% z té akční ceny. Zkusím ještě poptat i jinde.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
obnovuji, prosím nemá někdo dveře prum standart z CPL?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud byste měly zájem o nabídku konkrétních dveří a zárubní (např. značky Masonite), jsem k dispozici.
Odpovědět
Také mě zaujaly dveře prum...tak pokud je někdo máte dejte vědět zkušenosti
Odpovědět
@redenka55 jdeme do prumáckých dveří, za 2 měsíce uvidím, jestli to byla dobrá volba :-) nakonec rozhodla letní akce od prumu - dostaneme slevu 22%
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Osobně jsme dveře vybírali do domku minulý rok – od Sapeli, CAG, Solodoor a PRUM Cenově vyšli nejlépe Solodoor a CAG, ale ty kvalita byla otřesná – už na vzorkovnách bylo vidět odloupané hrany, zřížené dveře a tak.. Sapeli a PRUM vyšli +- stejně a nakonec jsme vybrali PRUM, protože měli za stejnou cenu lepší materiál. Konktrétně jsme vzali CPL laminát, který je silnější, než u Sapeli a je mnohem odolnější než dýha. Tady v ČB je na to specilizovaná firma a můžu říci, že tak perfektní servis jsem na našem domě zažila poprvé!
Odpovědět
Profilova fotka
prave sme namontovali PRUM - vyzeraju absolutne krasne,mame z noveho dekoru - jedine -ze nas monter povedal-ze to vyzera ako obycajna folia - ale mali by byt CPL - tak mozno on zle vidi :-D - teda duufam! :) @petraxname ako ste spokojni s dverami vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@petraxname chcem sa spytat ako ste spokojni s PRUM dverami? nam ich prave namontovali - na pohlad su nadherne.... x-)
Odpovědět
Profilova fotka
a ked tu bola diskusia o sapeli a PRUM - nam vyskla kalkulacia 5 dveri plus zarubne zhruba rovnako ako sapeli fakt par eur rozdiel (aj so zlavami) - ale ten vyber farieb v sapeli nam nevyhovoval....potrebovali sme hnedo-sivy odtien a v CPL ani jeden..vsetky bud do zlta alebo cervena ....
Odpovědět
@katkaajurko Dveře se budou montovat tento čtvrtek, montážní firma má zpoždění. Pak dám vědět, jaká je kvalita. Stejné dveře má yess99 tak se jí můžeš zeptat, už je má doma
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@duckie Ahoj, musím reagovat k dveřím PRUM. S manželem jsem dostavěli domeček a zvažovali jsme nejprve dveře MASONITE a SOLODOOR. Nakonec jsme se rozhodli pro dveře v CPL laminátu od PRUM. Konkrétně barva PERA MOKKA , je to barva kapučíno s kresbou hrušky a nikdo jiný ji nemá v nabídce, nebo jsem ji stejnou jinde neviděla. Kliky a dveřní zarážky od Twinu. Nejvíce nas zaujala hrana na křídle a obložce, protože ji mají standardně zaoblenou bez přerušení a to levnější MASONITE a SOLODOOR neumí a zdálo se nám s manželem, že dveře vydrží nejvíce a nebudeme je muset za čas kupovat nové. Po hmatu byl povrch opravdu laminát oproti tomu ostatní se zdáli jako papírová tapeta. Cenově byly dražší, ale rozdíl v provedení je na vystavených dveří včetně obložky viditelný. Montáž a výběr nám provedla pobočka z našeho města, pánové na prodejně byli ochotní a milí. Montážníci byly slušní, přijeli na čas, byť už na 630hod, rychlí a precizní a hlavně po sobě uklidili. Po všech řemeslech a různých pracovnících se kterými jsme při stavbě domu setkali, to byla asi nejpohodovější zkušenost. Například se žaluziemi jiná firma přijela na 3x než to dali do pořádku. Nejprve měli žaluzie malou šíři a na podruhé naprosto jinou barvu.... Nenapadlo mne, že na to jde něco zkazit. Poprvé dokonce tvrdili, že jsem si vyměnili okna :-) :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?