Dveře z ložnic na terasu - zkušenosti

Bydlite nekdo v dome, co ma dvere ven na terasu ci zahradu i z loznic? Jake mame dlouhodobe zkusenosti, opravdu je realne vyuzivate nebo jsou v loznicich prakticky zbytecne? Premyslime, kolik vychodu z domu ma skutecne prakticke vyuziti, kde vsude je dat.. Diky.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomiisek Mě to také přijde zbytečné, ale manželka trvá na tom, že tam ty dveře chce, aby mohla dávat na ven vyvětrat peřiny apod. a nechce obcházet půl domu. Tak nevim, uvidíme... :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, máme to tak, máme vstup na terasu ze všech pokojů. Bydlíme sice krátce a terasu budeme teprve dělat, ale jsem si jistá, že budou využity. Na terase u ložnice plánujeme nějakou sedací - válecí soupravu a vířivku a dcera má před pokojem křesílko se stolečkem...a jídelní sezení na hlavní terase. Máme balkonovky i z koupelny, vstup je na boční stranu domu, kde je sušák na prádlo, kam mohu v létě rovnou pověsit mokré osušky a také se bude využívat, když půjdeme mokří z vířivky... takže za mě ano ;-)
Odpovědět
Ja bych pro nebyla. Je s tim spojene noseni neporadku do pokoju, nekolikery pantofle u ruznych vchodu (pokojik, obyvak/kuchyn, hlavni vchod, ...). Periny se daji vyhodit ven i oknem.
Odpovědět
Máme východ ven ze všech pokojů, ale ty nevyužíváme jelikož máme ohromnou terasu jen u obýváku a pracovny.
Odpovědět
Mame 2 terasy - jednu hlavni,kde je posezeni a vchod na ni je z obyvakokuchyne a 2.za domem,kde mam susak na pradlo a na tu mam vychod z loznice fr.oknem.Takze s pradlem nwmusim behat kokem domu a nemusim tak mit susak s pradlem tam,kde prijimam navstevy,neni to zadna ozdoba! Zaroven se tak kocham pohledem primo z postele na zahradu a na kvetiny v truhlicich,ktere tam mam primo za timto ucelem nainstalovany-jen pro mou potechu! 8-)
Odpovědět
Měly jsme,ale nevyužívaly. Za mě zbytečné...Já osobně bych raději dveře ven z kuchyně. To bych ocenila, měli jsme z jídelny, to bylo taky docela fajn...
Odpovědět
Já se picnu, myslela jsem na děti, co k večeří a ták a do příspěvku jsem namontovala "y" :-. Mělo být - měli jsme, ale nevyužívali...
Odpovědět
Profilova fotka
Mám, a využívám denně.. ráno si vyjdou na terasu i kdyby jen cumet na východ..přes den takhle v létě mám otevřeno a jednou jdu obývaném, jednou loznicí,kudy to mám kratší.. když se jdu z bazénu převlect mokrý plavky..nemusím lozit přes dvě místnosti a chodbu, ale jdu rovnou do šatny.. pro mě si naopak nedokážu představit ze bych tam ty dveře nemela( bydlím 4roky) a opravdu využívám pořad..
Odpovědět
No zatím jsem ve fázi stavby, ale mám fr. dveře v každém pokoji v domě, už jen z toho důvodu, že dům obklopuje rozlehlá zahrada a mě by přišlo líto ztratit tu možnost vyjít jen tak z pokoje ven, tu možnost přímého kontaktu s přírodou, navíc těmi dveřmi můžeme pustit a vypustit psa, kočky, ráno se protáhnout při větrání na čerstvém vzduchu.
Odpovědět
@puhelin to jsem si myslela take do chvile, kdyz jsme museli kvuli sousedovic kocce udelat na vsech oknech sitky:( Od te doby mi vyhozeni perin z okna opravdu chybi.
Odpovědět
@tomiisek on asi tezko poradi, zavisi, jak mas usporadany dum, zda bys to vyuzil. Ja nemam, ani mi nechybi a ani bych nevyuzila, protoze mame loznici smerem k sousedum a nejak mne ten pocit vyjit v pyzamu a neucesana nelaka...Za to od kdy mame deti mi hloda v hlave vylez primo z koupelny - ze zahrady se clovek hned v koupelne umyje a ocisti a netaha "spinu" a bordel pres cely dum (deti od pisku, propocene a pod.). Ale to by bylo pase, pokud by byla koupelna hned u vchodu, jak nekdo ma (proto pisi, ze zavisi, jak mate usporadany dum).
Odpovědět
Krom jednoho pokoje mame vystup na terasu vsude. A uz si rikame ze az budeme stavet dalsi dum dame fr okna do vsech pokoju 😁 v tom jednom nam to chybi. Za me je tomoc fajn, i to pokoje krasne prosvetli
Odpovědět
Článek se načítá
@linee My mame rolovaci sitky ve vsech stresnich oknech. Existuje i neco podobneho pro klasicka okna?
Odpovědět
@puhelin ano jsou, dela to nekolik firem, ale ja jsem to nechtela. Mam to kvuli sousedove kocce - kdyz jsem vetrala, vlezla mi do pokoje a pocurala, co slo. Vrcholem byla pocurana postylka pro miminko:( Takze jsem dala pevna. Ma to sve nevyhody - kdyz potrebuji neco vyprasit, vyvetrat povleceni a pod., ale jakmile bych nechala otevrene okno a mela moznost tam vlezt, tak tam bude.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomiisek ahoj, budu reagovat jen na část dotazu "kolik východů z domu": jsou to přeci zároveň i "vchody" pro případné nechtěné návštěvníky... Takže jejich počet bych možná řešila i dle toho, v jaké lokalitě stavíte a jakým směrem budou vchody/východy umístěny. Otevřené dveře je něco jiného než (po)otevřené okno..
Odpovědět
@kattyd dost mozna zmenite nazor,az dostanete fa za topeni :-D
Odpovědět
@catle haha, to asi nezmenim, zimu uz mame odskousenou 😉
Odpovědět
Zima je take zdarne za nami,ale fakturu dosud nemame,toz vyderzaj pianer 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@kattyd prosím, můžu se zeptat, jak se vám žije s fr. oknem v ložnici - myslím hlavně větrání v noci? Jestli teda používáte. Jsme zvyklí spát s oknem na ventilacku, nová ložnice bude ale o dost menší a mezi oknem a postelí bude asi 120 cm. Už jednou jsme malou ložnici měli, prostor mezi postelí a oknem byl jen 60 cm a docela nám to otevřené okno vadilo, ale spát se zavřeným oknem v malé místnosti nejde - starý barák, žádná moderní řešení 🙂 Tak nad tím přemýšlím, jestli fr. okno, když je plocha okna ještě větší, nebude opět problém...
Odpovědět
Profilova fotka
Všechny pokoje, co jsou směrem na terasu, tam mají vstup. Dětské pokoje to ale nejsou, ty jsme nechtěli orientovat na terasu a jsou jiné části domu. Super mi přijde hlavně vchod z koupelny, když někdo chce na záchod, tak nejde vůbec přes dům, taky špinavé děti jsou hned ve sprchaci, oblečení sundam na terase. A na terase bude taky vířivka, takže taky výhoda, že bude hned vchod do koupelny. Z OP je to jasný. A z ložnice taky praktické. Tam máme taky dvě křídla jako v OP a to jsme teda využívali i při stěhován, eliminoval se tím pohyb přes dům. V dětských pokojích dveře vůbec nemáme, ale máme pokoje i celkem malé (12m) takže ještě dveře navíc by více komplikovalo zařizování.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?