Okna - dvojskla nebo trojskla?

Právě jsme ve fázi výběru oken a nevíme si rady, zda trojsklo nebo dvojsklo...Vím, že do novostaveb se dávají většinou trojskla, ale říkáme si,,že do domu nepropustí vůbec žádné teplo..Jaké jsou vaše zkušenosti?
Odpovědět
zkušenosti ještě nemám, protože se stavbou se bude teprve začínat. Plánuji ale trojsklo. Ona není vůbec žádná povinnost si do novýho baráku dávat trojskla, takže si o tom něco přečtěte a udělejte si na věc především svůj náhled. Tady vám můžou říkat trojsklo, ale třeba ti lidé vydělávají víc než vy, nebo dostali na trojsklo super cenu, kterou vy nedostanete, tak to byla jasná volba. Prostě chci jen říct, že rozhodnutí bude stejně pouze na vás. My v bytě si taky užíváme tepla získaného od sluníčka přes okno, ale na druhou stranu je třeba si uvědomit, jestli není vícero dnů, kdy to teplo přes okno spíš uniká, než dnů, kdy ho získáváte? Nastudujte si to, pak si přijďte o tom konkrétněji podiskutovat a uvidíte. Ono není dvojsklo jako dvojsklo a trojsklo jako trojsklo. Každá varianta má ještě několik dalších variant lišících se izolačními vlastnostmi. Navíc mám pár známých, kteří postavili v minulých letech, mají trojskla a všichni potvrdili, že nějaké teplo skrz okno stejně dovnitř projde.
Odpovědět
Profilova fotka
stejne tema jako cim topit :) jen je mene variant, co clovek to nazor, ja pujdu do klasickych dvouskel, ale nemam nic nizkoenergetickeho ci pasivniho tam se asi trojskla vyplati
Odpovědět
Profilova fotka
@varhanikovad já si myslím že bohatě stačí dvojskla.My máme dvoj , kamarádi troj, ale rozdíl nevidím.Ani zima není co bývala.Takže je to na Vás ;-)
Odpovědět
Jednoduchá rada: Trojsklo . Pokud nemáte na domě okna 40x40 cm, tak debata o tom, že trojsklo propustí méně tepla směrem dovnitř je bezpředmětná. Btw. debata výše zcela zapadá do rázu otázky... Občas se mi chce brečet, když vidím co tady lidi radí ostatním 8-(
Odpovědět
souhlas @lopp , nehledě na to, že rozdíl v ceně je dnes zanrdbatelný a někdy i vlastně nulový...
Odpovědět
Profilova fotka
my plánujeme dvojskla... ovšem na jedné straně a to severní kde dost fouká chce dát přítel trojsklo. Jinak si myslím že je to zbytečné. Bejt to na mě tak beru dvojskla všude :)
Odpovědět
http://stavba.tzb-info.cz/okna-dvere/...
Odpovědět
V dnešní době se nemá cenu dle mého rozhodovat, jedině trojsklo. Rozdíl mezi dvojsklem a trojsklem patrný na první dotek, dvojsklo je vnitřní studené, trojsklo ne, a druhá velmi dobrá vlastnost - podstatně tišší. Vzhledem k minimálnímu rozdílu ceny velké plus.
Odpovědět
Děkuji za rady..:-)
Odpovědět
Těžko hledat důvody pro dvojsklo...
Odpovědět
Většina tu byla řečena, ale z hlediska teplot je vždy jednoduší místnost "vytopit" jak vychladit.
Odpovědět
@anetal7 Zdravim, muzete mi vysvetlit, proc jsou trojskla zbytecna ? Dekuji za odpoved. Honza
Odpovědět
Článek se načítá
@varhanikovad ..ze do domu nepropusti teplo....to jako planujete topeni pred barakem? Co to je za kravinu? Okna maji dve funkce: 1.propoustet svetlo do mistnosti 2. zadrzovat draze vyrobene teplo v dome!!!!! Tepelne zisky z vnejsku vam nikdy barak nevytopi at uz mate dvoj ci trojsklo!!!! Nazory nekterych jedincu jako ze z jedne strany dame dvojskla a z druhe ..kde fouka trojskla se k smichu. Tyhle vubec neposlouchejte! Je to jako ze... barak bude na jizni strane z prken a severni z cihel... POUZIVEJTE PROSIM MOZEK NEZ NECO ZACNETE KOMENTOVAT!!!! Honza
Odpovědět
Profilova fotka
@rekonstrukce to se musíte zeptat tam kde vyrábí okna. Myslím si že klasické dvojsklo v dnešni době udrží dost tepla, takže si myslím že stačí. Ale můžu se mýlit ;-)
Odpovědět
@anetal7 to je ale hloupost. Funkce okna je taková, aby propustilo světlo a nevypouštělo ven teplo. Trojsklo má vždy lepší izolační vlastnosti než dvousklo. Prostě topíte méně. Vždy je lepší trojsklo, navíc v dnešní době jsou ceny trojskel v podstatě za cenu dvouskel před 3 lety.
Odpovědět
trojskla! mám zkušenosti z oběma, a dvojska se občas rosila
Odpovědět
@varhanikovad trojsklo prepustí o 15% menej tepla dnu, ale von prepustí menej o 50% v porovnaní s dvojsklom (Ug = 0,6 vs. 1,1) URČITE TROJSKLO.
Odpovědět
@anetal7 http://pasivnydom.blog.cz/0909/cenove... síce staršieho dáta, ale výrečné ak je možné dať trojsklo bez výrazného navýšenia resp. za rovnakú cenu ako dvojsklo, tak jedine trojsklo Ug=0,6 W/(m2K) tepelná izolácia v zime nie je jediná výhoda trojskla, okrem toho lepšie izolujú zvukovo, nerosia sa, komfort pri trojskle je vyšší - netreba mať pod ním radiátor či podlahový konvektor... v lete je trošku menší sol. zisk (ale tieniť resp. cloniť zvonku sa musia!)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Zaslechl jsem tu názor, že už jsou mírné zimy - ale pozor, jsou o to teplejší léta - a pokud dáte kvalitní trojskla, tak se vám nebude v létě domek tolik přehřívat :)
Odpovědět
Profilova fotka
@pavelmarekcz Tohle můžu jen potvrdit. Máme franc.okno na jih a v létě nám do něj pere pořád sluníčko, ale přes okna jde jen málo tepla opravdu se vyplatí mít 3-skla i kvůli létu.
Odpovědět
to jsem pánové nevěděla, že trojskla odrazí IR záření... nemyslíte dvojsklo s heat mirror folií nebo nějaké specialní sklo?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?