Dvojsklo X trojsklo? Urobí dvojsklo tú istú službu?

Profilova fotka
Chceme menit okna na dome a nevieme sa rozhodnut, ake skla. Treba ist do 3skiel, ci mi tu istu sluzbu urobia aj 2skla? Dakujem za rady.
Odpovědět
1
2
Sklo sa rosí najčastejsie na spodnom okraji.Je to najchladnejšie miesto a je tam tepelný most ktorý prenása dištančný rámik, pri trojskle je tento tepelný most prerušený sklom. Podstatne vyššia povrchová teplota na trojskle tento problém bude eliminovať. Samozrejme je aj hranica keď sa začne rosiť aj trojsklo ale ta hranica podstatne vyššia ako pri dvojskle U=1,1. Takže ty čo majú dvojsklo a veľmi sa im rosí majú veľku vlhkosť a musia vetrať, s trojsklom nebudeš musieť toľko vetrať (vetranie = tepelne straty) samozrejme ak nebudeš ma rekuperátor. Ďalej tepelná pohoda, keď máš okolo seba chladne predmety tak Ti je zima a dosť vnímaš ten chladný predmet. Trojsklo ma vyššiu povrchovú teplotu ako dvojsklo U=1,1. Citeľné to bude hlavne pri veľkých preskleniach. Okna osadiš a určite 20 rokov ich nebudeš vymienať. Koľko bude stáť teplo o 10 a 20 rokov to nevie nikto a za ten čas ti tie skla ušetria oveľa viac peňazí ako za ne zaplatíš. Mysíim si že tak ako sa postupne prechádzalo z dvojskiel bez pokovenia U=3 na dvojsklá s pokovením U=1,1 tak sa v budúcnosti bude prechádzať na trojsklá s nižšim koeficientom. Tak isto v budúcnosti aj pri energetickej certifikácii budov sa budu posudzovať okrem iného aj okná a zasklenie. Čim budeš mat budovu z menšou spotrebou tepla tým bude mat väčšiu hodnotu. Jedno však neviem čo spravy zvyšená záťaž trojskla s okenným kríidlom a ako sa bude správať po čase. No rozhodnutie je samozrejme na vás . . . ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dodog vdaka. Rozmyslame tak,z e ci pre nas nie su 3skla zbytocne, kedze nemame zateplene steny. Neviem, ake U ma nezatepleny mur z tehly, ani ake zatepleny, ale asi nie 0,7 ani 1,1. Rozmyslame aj nad zateplenim, ale aj tak mam pocit, ze 3sklo treba zvazovat pri NED. Neviem, ci su moje myslienky spravne. Budem rada, ak mi ich niekto potvrdi, alebo vyvrati. Vdaka.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám ve dvou nezávislých firmách pro starší rodinný dům radili 2skla, a to i s tím, že budeme zateplovat. Prý starší dům potřebuje svoje a účinnost,která se od 3 skla očekává není stejně taková, jako když ho dáš do novostavby. Takže pro rekostrukce doporučují 2 skla ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
breberuska, to je bezna prax firiem bez vývoja. Budú Ta presviedšat o tom, že to stačí a že je to pre teba lepšie, ale je to len preto, že nie sú schopný držat krork s vývojom na trhu a najradšej by predávali 20 rokov tie iste okná. .....môžem ťa ubezpečit, že vždy je okno s trojsklom lepšie ako okno s dvojsklom do každej stavby, čí výmena, či rekonštrukcia. Dôležité je ale aj to aby to trojsklo bolo osadené v ráme vyvinutom pre trojsklo. Čo tiež robí vela firiem. ........a co sa týka ešte toho odporúčania ako dôkaz mojich slov by ti mohol poslúžit tento príklad: ak firma pracuje s 10 % rabatom a okno s dvojsklom stoji 200 Euro, tak zisk firmy je 20 %. Ak okno s trjsklom stojí 240 Euro, tak zisk firmy je 24 Euro. Prečo by sa niektorá firma snažila predat ti to čo je pre nu menej výnosné?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Obnovuji toto tema. Budeme stavet drevostavbu, difuzne uzavrenou. Firma nam nabizi trojsklo s tepelnym odporem k=0,7. Je to ok? Neni to moc/malo? Rekuperaci mit nebudeme.
Odpovědět
@linee ahojky, jsem na tom stejně.... dřevostavba, difuzně uzavřená a trojsklo to jistí... :-D :-D a také bez rekuperace :-D dvojsklo se do novostavby dnes už nedává.... samo leda z finančního počátečního hlediska..ale jinak nééééééééé
Odpovědět
@dibla Děkuji:) jste ale půlrok před náma:)
Odpovědět
@linee ip
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
mám dotaz, je mi rozmouváno trojsklo že nepropustí slunce do domu a tím se "nevyhřeje" jakou máte zkušenost ?
Odpovědět
@varo To se jen tak neda, zalezi co stavite, podle toho se vybiraji i okna. Nechte si udelat i cenovou nabidku na dvoj- i trojskla a podle toho se takle rozhodnete. Pokud to bude rozdil do 20 procent, asi bych brala trojskla. Ale jak rikam, nevim co stavite a jak resite obecne zatepleni. Od toho se to take hodne odviji:)
Odpovědět
@varo Nemyslím si, že je to pravda. Máme trojskla a je fakt, že lehce ubírají světlo v místnosti, oproti dvojsklům, ale co se týče slunce, když svítí např. v zimě, tak hřeje pěkně. Ale je to jenom na pár hodin denně, takže stejně musíme k večeru přitápět. Stejně tak si nemyslím, že dávat dvojskla kvůli dojmu, že mi slunce skrz trojskla nevyhřeje v zimě barák (v létě předpokládám, že je to spíš žádoucí) je rozumné řešení. Měli jsme v prvním domě dvojskla a nad spodní hranou se občas rosily. Nyní s trojskly jsme tento problém neměli nikdy. Jednoznačně doporučuji trojskla. ;-)
Odpovědět
@linee Nám třeba tehdy nabídla firma akci - trojskla za cenu dvojskel. Takže nebylo co řešit. A vím, že firmy tyto akce mívají poměrně často. Ideální je navštívit nějakou výstavu, kde se prezentuje více firem. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@varo Každopádne trojsklo. Sledujte hodnotu g: dvojsklo má 0,6-0,7, kým 3sklo má 0,5-0,6. Alebo v % vyjadrené: 60-70% alebo 50-60% - toľko tepla zo slnka prepustia. Takže 3 sklo na tom je (ale nemusí) o trošku horšie. Avšak čo sa týka únikov tepla von, tam 3-sklo jednoznačne vedie: Ug = 0,5-0,6 W/(m2K). Dvojsklo prepustí dvojnásobok. Priepustnosť svetla je tiež menšia u trojskiel - je to dané tým, že má 2 pokovenia. Ale existujú trojsklá s takou priehľadnosťou, ako má dvojsklo, len je drahšie...
Odpovědět
@varo A dá sa vyrátať, čo sa oplatí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dovolím si obnovit tuto diskuzi, ať nezakládám nové vlákno. Mám dotaz na ty z vás, ketří máte trojskla. Zrovna nám namontovali nový okna, kde mají být trojsla, ale ať si je prohlížím jak chci, vevnitř žádnou další tabulku skla nevidím - jen těsnění. Asi se ptám dost naivně a za to se omlouvám, ale říkám si, jestli je tam vůbec dali. :-D Nikdy jsem trojskla v praxi neviděla, jen v showroonu dodavatelské firmy, kde mají řez profilem, ale tam je materiál přecejen zaprášenej a tak jsou všechny skla vidět. V okně je možná stoprocentně průhledné, až neviditelné...
Odpovědět
@soleilll zajímavé... u nás třetí sklo je vidět pouze u okraje, jinak ne. Mě spíše mrzí, přišla jsem na to až teď při mytí oken, že prostředí sklo je na několika místech špinavé :( jako pouhým pohledem na okno to vidět není, ale já už o tom vím tak to na mne působí jako magnet.
Odpovědět
@cherrytomato To snad ne - jak by se tam ta špína dostala? Snad jedině při výrobě... Jako asi se fakt ptám stupidně, ale prohlíželi jsme to včera dobrých 10 minut a prostě je neviditelný. :-(
Odpovědět
@soleilll až na baráček pojedu pokusím se to fotnout a pošlu do IP ;)
Odpovědět
@cherrytomato Díky.
Odpovědět
@soleilll Podívejte se na okraj, kolik vidíte uvnitř stříbrných rámečků. Jeden rámeček = dvě skla. Dva rámečky = tři skla.
Odpovědět
@davescz Zkusím, díky. Je asi blbost, že by tam byl rámeček bez skla, co? :-D
Odpovědět
Jednoznacne 3sklo treba isť s dobou k tomu teplý ramik.
Odpovědět
@soleilll takto vypada trojsklo. :-)
Odpovědět
Jé, omlouvam se, fotka se mi obratila... :-N
Odpovědět
@alcar Přesně tak to vypadá u nás - vevnitř vidíš tu drážku s těsněním, ale sklo vidět není. :-)
Odpovědět
@soleilll u nas to je taky tak. ;-)
Odpovědět
U okna zapal zapalovač a jestli máš trojskla, tak v odrazu okna uvidíš tři plamínky :-)
Odpovědět
@alcar Tak to bude snad v pořádku. Asi jsem trochu schizofrenní :-) , ale dělníky a dodavatele prostě člověk hlídat musí. @ps273877 To je dobrý, na stavbě budu vypadat jak blázen, ale díky za tip. :-D
Odpovědět
@ps273877 :-D to by mě nenapadlo...
Odpovědět
Tak co myslíte...?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?