Firmy na plastová okna a vchodové dveře - recenze

Vím, že diskuzí na tohle téma je zde hodně, ale časem se recenze na dané firmy mění. Chystám se na rekonstrukci rodinného domu a vybírám firmu na okna a vchodové dveře. Poslala jsme poptávku na firmy Okna Macek, Oknostyl, Pramos, Vekra a Slovaktual. Poslední firma se neozvala vůbec a na ostatní 4 firmy se vždy najde nějaká špatná recenze. Je to tím, že by spokojení zákazníci recenze nepsali?? Už fakt nevím, co vybrat, výborná komunikace a cena je zatím u firem Macek a Pramos. Macek má navíc v nabídce i pěkné interierové dveře. Jen ty recenze mě děsí.
Odpovědět
1
2
@lucil07 a co Petiss? Ja s nimi mam vybornou zkusenost. Skvela domluva a cena take.
Odpovědět
@keany Děkuji o těch jsem v životě neslyšela.
Odpovědět
Mám super zkušenost s onkium.cz. Moc milé jednání a lidi co to montují vědí co dělají. A nevím o nikom kdo by dělal kvalitnější okna (profily + zasklení). S těmi špatnými zkušenostmi je to často osoba prodejce, spíš než firma jako celek. Když se to děje často, tak je to špatná firemní kultura, ale Pramos i Vekra jsme oslovili a jednání dost pohoda. Jen prostě neměli tak kvalitní profily aby nám vyšly parametrově. Ale byli velmi nápomocní ve všem ostatním.
Odpovědět
Díky...já tomu právě vůbec nerozumím, hypo je našponovaná a Macek vyšel skvěle cenově, Pramos o něco dražší. Pramos nabízí 7komorová s trojsklem a Macek 6komorová s trojsklem. Parametry jinak podobné (výztuhy, prostup tepla atd.)
Odpovědět
@lucil07 my budem mit wd okna a firma, ktera nam bude stavet dum, s nimi dlouho spolupracuje. s Spatnou recenzi jsem na tu nasi firmu nenasel, tak jsou asi i okna ok. Do nabidky nam dali 200 000 minus 48% sleva, takze nevim, jestli nebude vysoka cena, kdyz nekdo poptava sam za sebe a ne pres "velkoodberatele". http://www.wdokna.cz
Odpovědět
@jose10r Děkuji..původně jsem měla taky stavět..ale to nevyšlo. S rekonstrukcí spousta starostí navíc...
Odpovědět
@jose10r vypadá to dobře, jen byla firma dlouho zapsána v insolvencnim rejstříku..takže asi každá firma má něco
Odpovědět
Nevím odkud jste, ale my máme okna od firmy Dopos z Přelouče, mají tam showroom a jsou tam hodně příjemní, vše nám vždy vysvětlí a kdykoliv něco potřebujeme, tak se s nimi bez problému domluvíme. Mají pobočky i jinde, ale o těch jsme nic neslyšeli. Máme od nich na zakázku udělané i hliníkové vchodové dveře a zatím vše bez problému, nyní s nimi budeme řešit venkovní žaluzie. Okna Vekra jsme také měli na seznamu, nicméně právě kvůli špatným recenzím, kterých bylo opravdu mnoho se do užšího výběru nedostali. Při schůzce byl pán opravdu příjemný, ale to velké množství negativ nás odradilo. Okna Macek jsme poptané také měli a byla to hned druhá firma, od které bychom nakonec koupili, pokud by Dopos z nějakého důvodu nedopadl.
Odpovědět
Profilova fotka
my jdeme do okna eu, z 6 nabídek udělali nejlepší cenu. Macek byl jeden z nejdražších. Maroul okna mi okna nacenil na neskutečných 170tis. Macek 165tis, okna eu nám dali cenu 145 a slevili ještě 12tis. ;-)
Odpovědět
@lucil07 Skuste poptat REHAU my sme velmi spokojni a profil GENEO je jeden z top na trhu.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame od dafe plastu jihlava
Odpovědět
Děkuji za reakce...Macek byl nejlevnější ze všech cca 96 000 Kč, Pramos a Oknostyl 105 tis, Vekra nejdražší a Slovaktual se vůbec neozval. S novostavbou na klíč to mohla být pohoda, tohle zařizování a výběr firem bude náročné.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já jsem četla hodně recenze v době, kdy jsme plánovali stavbu a nejlíp mi vyšla firma PKS. Když přišlo na okna, oslovili jsme krom nich ještě dalších pět firem a nakonec jsme skončili stejně u nich. Musím říct, že komunikace super, zaměření i montáž na jedničky (jen nám zblbli madlo, ale to přijedou napravit)... my jsme třeba chtěli antracitová okna z obou stran a chtěli jsme i šedý nosník, což nám výběr zúžilo na PKS a Lomax. Mimo to, ostatní firmy byli výrazně dražší než PKS... z Vámi uvedených firem nedokážu poradit, jen říkám vyhněte se Vekře - na tuhle firmu jsem četla nejvíce stížností...
Odpovědět
Já bych doporučil nehledět na značku oken, ale spíše na kvalitu oken, při výběru plastových oken bych vám poradil si dát pozor hlavně na to aby oka byla vyrobena z profilu třídy A, který je nejtlustší, a také aby okna byla z prvoplastu který lépe drží ve svárech. Dejte si pozor na překupníky, kterých je na trhu mnoho, protože oni nemohou za kvalitu a původ oken ručit. Do kupní smlouvy si nechte zapsat všechny tyto informace, při případných nepříjemnostech budete v právu vy.
Odpovědět
@lucil07 Porovnávejte parametry oken a to ty důležité, ne vždy jsou nabízená okna zcela identická. Např. počet komor apod. je diskutabilní, spíš jsem nabral dojmu, že počet komor je jen marketingový parametr. Já se řídil podle tohoto článku... http://stavba.tzb-info.cz/okna-dvere/... Je sice staršího data, takže některé hodnoty nemusejí být již aktuální, ale pořád dobře vysvětlí, na co při výběru oken myslet. Já poptával u Vekry, Othermu a Oknothermu. Nehorázný slevy (>33%) nabídl každý, i když jsme se viděli poprvé v životě, největší asi Vekra (52%), ale také počáteční cena byla přemrštěná, takže na velikost slevy nekoukejte. Všude jsme si s manželkou sjednali schůzky, bez toho to podle mě ani nejde a hodně nám to pomohlo v rozhodování). Nejhorší pocit jsem měl z Vekry (České Budějovice), ale netvrdím, že Vekra je špatná obecně. Mám kamarádku, která má ze stejné pobočky okna a byla s jednáním spokojená. Ten pán co se nás tam ujal mi přišel, že je to někdo na výpomoc nebo měl první dny v novém zaměstnání. Přišlo mi, že mám po přečtení článku z odkazu výše hlubší znalosti než on a ukazoval nám věci, o které jsme ani zájem neměli. Prostě takové marketigové kecy na zblbnutí hloupého zákazníka, ale na konkrétní dotazi nedokázal často odpovědět. Nakonec nám výběr bez ohledu na ceny rozhodly dvě věci... osobní pocit z jednání při návštěvách showroomů, fakt byl znát velký rozdíl a profesionalita a cenové nabídky. Tím nemyslím ani tak celkové ceny, jako to, že ve dvou nabídkách byly pro mě zásadní chyby. V jedné dokonce chybělo jedno okno, které tím pádem nebylo započítáno a výsledná cena byla nižší. Všechny tři nabídky jsem si detailně procházel s papírem a tužkou v ruce, nekoukal jen na cenu na konci nabídky, ale vše si raději přepočítával. Po této zkušenosti jsem tomu článku musel dát za pravdu. Buďte ráda, že to nemáte na klíč, alespoň opravdu víte, jaký barák a z čeho máte. Dejte tomu trochu energie a ono se vám to jistě později vrátí. To ani nemluvím o tom, kolik by jste u domu na klíč přeplatili za vaše pohodlí.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@radim83 Díky já už kupovala a opravovala nemovitost dvakrát,a pokaždé o vše přišla, tak už nějak nemám energii. To rozhodování je náročné a řešit vše sama je taky nic moc. Přijde mi, že i firmy si řeknou, sama ženská, tu nějak ošidíme...tak studuju a studuju....
Odpovědět
Jinak okna už jsme dělali celkem 4x a vždy bez problémů.....jednou i od firmy, která měla děsné recenze a bylo vše super...jen pak teda krachli asi za měsíc...bylo to o fous.
Odpovědět
Dnes přišla ještě nabídka od Slovaktualu...cena o 30 tis vyšší...tak jsme zmatená ještě víc. mají prý německé profily.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucil07 Slovaktual mají naši a můžu doporučit!
Odpovědět
Ahoj, my máme okná od WindowStar. Materská firma je Elk, z Rakúska. Okná priamo vyrábajú, čiže žiaden prepredaj. Rýchle jednanie, krásne okná. V prípade záujmu môžem poslať kontakt na konkrétneho predajcu.
Odpovědět
@jancu01 Díky, jen nechápu ten velký cenový rozdíl..
Odpovědět
Profilova fotka
My byli zatim moc spokojeni v A+BX .... pristop dobry, rychli, ceny skvele a jedini dokazali na hs portal splnit parametry pro NZU. A cena hs portalu tusim 45 tis :))
Odpovědět
Profilova fotka
Pramos...dodržený termín, dobrá komunikace. Rychlá výměna prasklého skla které jim prasklo při dopravě..vše pěkně sepsané a do 3 dnů nové sklo. http://www.modrastrecha.cz/blog/bmm/a...
Odpovědět
Děkuji moc.pramos zatím vede a ještě mi pan, co bude dělat rekonstrukcí našeho domu říkal, že spolupracují právě s a+bx A vy jste využili nzu? Mně bylo řečeno, že jen při výměně oken, dveří, izolaci podlah a stropů se nám nzu nevyplatí
Odpovědět
my máme okna PFT, veliká spokojenost a cena super 8-)
Odpovědět
Prosím má tu někdo nějakou zkušenost s WindowStar?? Montují si okna oni sami nebo posílají prostě nějakou firmu, která jim přijde pod ruku. Chceme dřevěnohliníková. Děkuji
Odpovědět
@valentynka37 https://jezernikralovstvi.wordpress.c...
Odpovědět
Též mě zajímají zkušenosti...chystáme se na výměnu oken, dveří v rd. v Praze, trojskla. Máme už nějaké nabídky, ale zatím jen pár... Ty slevy u nabídek mě tedy fascinují! Diky za tipy.
Odpovědět
My máme Slovaktual a rozhodně bych je po naší zkušenosti nedoporučil. Konkrétně Plzeňskou pobočku kde je pan Pastuch. Že začátku vše super, dokud jsme nezaplatili zálohu a okna nebyla ve výrobě, poté se přístup rapidně změnil. Žádné termíny nedodrželi a reklamace bohužel také byli. Nejvíc mě naštvalo, že celou dobu věděli že budeme mít venkovní rolety (to měli původně dělat taky oni), ale po tom co jsme s ním po té zažili jsme vybrali jinou firmu, se při zaměřování rolet zjistilo že jsou dvě největší ok a a dvoje HST špatně osazená a já musel flexou odbrušovat cm keramického překladu a u jednoho okna odřiznout rant traverzy abychom tam rolety vůbec dostali ]-( U nás je to ještě složitější o to, že je to rekonstrukce. Vybral jsem je i přesto že byli dražší hlavně proto, že ta firma má dlouhou tradici a znám je z doby kdy jsem dělal v jiné firmě která je ve stejném koncernu jako Slovaktual čili AFG. Věřil jsem že platíme za kvalitu a jisté Know how. Díky reklamaci byli u nás vícekrát, pokaždé přijel někdo jiný a vypadali jako když se den předem dohodli u piva, že půjdou dělat okna. Dodnes nám dluží nějaké krytky, atd. Vnitřní parapety už jsem si radši osadil sám. Doufám že aspoň ty okna budou kvalitní a budou fungovat dlouho =-) Za mě tedy Slovaktual možná ano, ale ne Plzeňský Paramontsol, nebo jak se ta firma kde obchoduje pan Pastuch jmenuje...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?