Fixní Okna

Zdravím Vás, chtěl bych požádat o názory na fixní okna. V návrhu máme v pokojích 205, 206, 207, 208 rozměry otvorů o šířce 1875 mm a výšce 1250 mm s tím, že jedna třetina bude otevírací a dvě třetiny fix. Pokoje jsou veliké 12 - 15 m2. V domě pravděpodobně bude řízené větrání, ale záleží jak vyjdou finance. Myslíte, že je to dobrý nápad? Je mi jasné, že se okna budou blbě umívat. Děkuji.
Odpovědět
Taky jsem koketoval s myšlenkou, že v patře bude část fix, kterou umyje robot, a část otvírací. Nakonec je okno rozdělené na dvě nezávislé poloviny a vypadá to, myslím si, dobře. Každopádně je to praktičtější. Otvory jsou 2000*1500 a 1750*1500. A koukám, že půdorys máme podobný.
Odpovědět
Profilova fotka
@mrquestion máme v patře okna 2000x1375 rozdělena na dvě části - jedna fixní a jedna otvíravá. Nepřipadá mi to vůbec jako hloupé řešení 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@mrquestion Špatný nápad to určitě není, ale v tomto případě bych volila rozdělení na dvě poloviny. Údržba bude snadnější a také je třeba si uvědomit, že rám okna sebere dost centimetrů a pokud se bude otvírat jedna třetina, okenní tabulka bude mít cca 50 cm. Rovnou bych to tedy dala napůl 😉
Odpovědět
@mrquestion pokud jste smirena s horsim pristupnosti pri myti te fixni casti, tak jdete do toho. Ja jsem do horniho patra fixy nechtela, protoze vim, ze by to nikdo nemyl🙂 Dole vsak fixy mame- vypadaji lepe/moderneji.
Odpovědět
Ja to taky resila, ale dala jsem nakonec otviraci, jednak kvuli myti a abych mohla treba vyhodit na okno vyvetrat periny a nelitala s nimi po schodech 😉
Odpovědět
Pokud jde o okna v přízemí,tak bych šla klidně do toho. My stavíme právě bungalov a máme taky tuto kombinaci .
Odpovědět
@mrquestion Myslím si, že v pohodě, je to v přízemí, rámy tím pádem zaberou méně místa - tedy více místa na sklo. A pokud nemáte stavbu ve svahu (nebo podsklepení) a dají se okna mýt z venku tak bych do toho šel. Osobně bych na vašem místě pouvažoval, zda nedát ty okna od země (francouzské) - máme fix 1600x2300 u jídelního stolu (v místnosti je další otvíravé okno nad dřezem a 3m široké okno s dveřmi na terasu - tedy 1/3 x dveře a 2x 1x3 fix) a výhoda oken od země je ta, že i když sedíte v místnosti tak vidíte na svůj pozemek.
Odpovědět
@sasynkamil To není přízemí, ale patro.
Odpovědět
@kofejn Už to vidím. V případě, že jde o patro, já osobně bych do varianty 1/3 otvíravé a zbytek fix nešel kvůli mytí. Ve staří to nedáte. Ale to je jen můj osobní názor.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?