Francouzská okna - změna velikosti

Ahoj prosim o radu nevim jestli se spravne vyjadrim spravne zatim jsme ve fazi projektu v kuchyni s obyvakem mame zakreslene francouske okno na terasu 3m nyni zvazujeme ze bychom.dali 3,5 ale nevim jak se to s okny resi pokud bychom dali tevh 3,5m musi byt okna trojkridle s tim ze by by chtely plastove a posuvne pouze 1 kridlo? Nebo je lepsi varianta pouze 3m nebo by slo 3,5m a pouze dvoukridle? Nebylo by to pak tezke to jedno kridlo jake jsou limity a od koho mate resene vy? Snad jsem se vyjadrila srozumitelne libi se mi co nejvice prosklena plocha ale nevim jestli vizualne by nevyslo lepe dvoukridle prosim pokud mate foto.budu moc rada :-) :-)
Odpovědět
1
2
@luciifer Mrkni ke mě, má okno 3,6 m, posuvné
Odpovědět
Bud muze byt posuvne nebo obyc. Otevirave. My trba mame 2x fixni okno 2x2metry a posledni dva metry jsou otevirave a delene na pul. Muzete to klidne rozdelit i na tretiny a otevirat jen 1/3 a zbyle 2/3 vkuse. Zalezi asi i na vyrobci, nekteri nedelaji vetsi rozmery z plastu. My mame drevena.
Odpovědět
Mame plastove. Sirka 3,75 m delene na tri casti, prostredni je posuvne. Dodavatel Dafeplast. Kdyztak mrkni do alba.
Odpovědět
Ahoj, také máme okno o šířce 3,5m a hodně jsme zvažovali jak se bude otvírat. Nakonec jsme zvolili hliníkový HS portál od Okna EU (máme od nich i zbytek oken - plast) a musím říct, že jsme z toho stále nadšení. Investice je sice celkem výrazná (nás vyšel myslím na cca 80tis.), ale pokud úplně neškrtíte rozpočet, tak bych Vám to určitě doporučila. Někteří výrobci prý dělají HS portály i v plastu, ale prý to je děs. Kroutí se a v zimě tím pak fouká.
Odpovědět

Odpovědět
@vercajano Takové podobné máme a stálo nás také okolo 80.000 kč, ale je super a toho světla
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít HS portál 4,5m dělený na dvě části - určitě to vypadá líp než to kouskovat a posuv jde lehce i u této velikosti ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kvalitní firma vám hs portál z plastu ani neudělá. vědí, co by následovalo a nestojí jim to za to. buď vám rovnou doporučí přejít na hliník nebo okno více rozdělit a udělat otvírací jen část. my tedy řešili i to, že pro nás byly 3m max. kvůli překladu. větší hotový se koupit nedal, musel by se vybetonovat a to by nám přineslo zdržení a my spěchali. i tak máme sice plast, ale hliníkovým obalem zvenku. přeci to lépe podrží a je odolnější vůči vlivům počasí. máme také dafeplast
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi ale asi ho nebudete mít v plastu, ne? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Bude v plastu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi fakt? a vy se toho nebojíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Fakt... a ne, nebojíme. HS portály se dělají v plastu do 5m běžně...
Odpovědět
Článek se načítá
Dekuji všem za příspěvky budu rada za další a ten hs portál systém já pravé ten systém ze se okno dá posunout ze nebo ještě v něčem je technologie a myslíte ze tedy v plastu ten systém nedělají?
Odpovědět
@blahova_andrea máme v plastu 4,5 metrů HS portál a v pohodě, Ano není vhodné ho dělat z úzkých profilů, my máme Kömmerling 88+ a jsme spokojeni. Z doslechu jsem zase slyšel že jeden zákazník reklamoval hliníkový HS portál, jelikož se mu zkroutil vlivem přímého slunce(ale co je na tom pravdy nevím).
Odpovědět
@asistent a vy ho mate v hliníku nebo plastu a od koho prosím?
Odpovědět
@adelkav mohu se zeptat kolik vas vyšlo klidně do IP a také me u vas zaujali ty skleněné zábrany mohu byt drzá a zeptat se kolik vyšly ?
Odpovědět
Profilova fotka
@spaly je fakt, že asi dost záleží na šířce profilu a taky na kvalitě plastu. nás všichni při poptávce zrazovali z velkého plasťáku a my bychom do něj sami asi taky nešli. bydleli jsme už na mnoha místech a plastová byla byla křivá, netěsnící a vůbec nedobrá z mnoha důvodů i jako obyčejná okna. ne potom v takové ploše, tmavé barvě a na jih :-N
Odpovědět
@blahova_andrea četla jsem ze ta plastová varianta s hliníkem není špatná my budeme škrtit rozpočet takže hliník asi nebude moc byt mohu se zeptat jak cenově vyšla vas ta varianta plast hliník?
Odpovědět
@luciifer Myslím, že plast je to, ale přesně nevím, jelikož jsme ten dům jako novostavbu koupili hotovou, ale vypadá to na plast a co vím jistě, je to trojsklo.
Odpovědět
@luciifer mohu vám jen říct že u 3 metrového HS portálu byl rozdíl mezi plastem a hlinikme cca 15000 Kč
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Takže jste vzali okna od nekvalitní firmy...? ;-) Poptali jsme HS portál u několika firem, mezi nimi i Dafe plast ( Slovaktual, Lomax, Fenstar, PKS...) a ŽÁDNÁ z nich neměla s HS portálem v tomto rozměru problém! Ale žádná nám nebyla schopná udělat fixní okno 3m široké (3000 x 2350mm)...
Odpovědět
@qeszi My máme také a to rozměr 3600 x 2350mm
Odpovědět
Profilova fotka
@luciifer no my jsme si taky mysleli, jak budeme škrtit a na oknech se teda přítel nechal unést. tam jsme přešvihli. od té doby je to s krocením čím dál těžší :-N kolik ale stál ten samotný hs nevím. my máme v tom plastohliníku komplet i s okny, příteli se prostě líbil ten vzhled a čistý hliník už bych fakt nad naše možnosti. my si tedy ten hs prodražili ještě i venkovní zrcadlovou úpravou.
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi proč máš pocit, že jsme vzali něco od nekvalitní firmy? vlastní bydlení budujeme první, do těch předchozích jsme okna nevybírali my.
Odpovědět
Pokud je rozdil jen 15000, tak bych sla rozhodne do hliniku - je to jistota, ze se nezkrouti a 15tis je v ramci cele stavby uplne nic. My se pri vyberu oken opravdu hodne bali slapnout vedle. Vybrali jsme sice nakonec asi jednoho z nejdrazsich dodavatelu, ale ja tem malym firmam na takhle zasadni vec, jako jsou okna, proste neverim (je to opravdu jen muj subjektivni pocit, samozrejme urcite existuji slusni mali vyrobci oken). Pri jedne schuzce nam v showroomu technik rikal, ze driv take plastove HS portaly vyrabely, ale bylo s nimi tolik reklamaci, ze od nich ustoupili. Jednou pry byl u reklamace, kdy se stredovy sloupek u takhle velikeho portalu, vlivem velkych mrazu prohnul o cca 2 cm a majitelum tam regulerne foukalo. Takze diky, nechci.
Odpovědět
Profilova fotka
@blahova_andrea Píšeš: kvalitní firma vám hs portál z plastu ani neudělá. vědí, co by následovalo a nestojí jim to za to... dál píšeš, že máte okna od Dafe plastu... My jsme HS portál v Dafe plastu poptávali a nemají problém ho do 5m udělat v plastu a zaručí se za kvalitu...
Odpovědět
Já si osobně myslím, že záleží na koho narazíš(výrobce)a ono i okna v hliníku mohou být nekvalitní a můžeš časem reklamovat, to nikdy nevíš, že bude vše ok.
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi dafe plast považuji za kvalitní, ale u nich už jsme věděli, že plast nechceme.
Odpovědět
@spaly dekuju moc
Odpovědět
@luciifer Bohužel neporadím. Vše jsme měli v ceně domu. Ta skleněná zábradlí stála asi 21 tisíc (jsou celkem tři), ale opravdu si to už moc nepamatuju.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?