Francouzská okna a rozměr HST dveří

Dobrý den, začali jsme rekonstruovat a při tom jsme probourali zeď kuchyně směrem do dvora, kde bude výklenek do L. Rád bych to pokryl francouzskými okny a do kratší strany dal HST (zdvižno-posuvné) dveře, delší strana tedy fixní francouzská okna. Kratší strana má teď 185cm, snad ji dokážeme zvětšit na cca 220-250cm, delší potom cca 500cm. Otázka zní, je reálné umístit tento typ dveří v tak malém prostoru (cca 220-250cm), tzn. samotné dveře cca 110cm, které se zasouvají za fixní 140cm část? Případně se nabízí jiný typ dveří nebo dát dveře na delší stranu výklenku, to až v poslední řadě. Děkuji za příspěvky i rady. Ondřej Zapletal
Odpovědět
Zdravím ve spolek, jen pro upřesnění opravím údaj k delší straně okna, jedná se o cca 385cm. Byla to původně zimní zahrada, zboříme ji a postavíme menší. Přeji příjemný den
Odpovědět
Zdravím, já sám budu dávat HS portál na 2m otvor, viděl jsem nějaké fotky a nevypadá to vůbec zle, vy máte ještě víc prostoru, takže nevidím důvod proč ne. koukněte sem: http://www.modrastrecha.cz/forum/okna... Variant máte několik, stejně tak jako možností provedení, záleží na vašich požadavcích a peněžence..
Odpovědět
Dobrý den, děkuji. Čím více prostoru, tím to bude vzhledově hřejivější, nicméně.. Směřuji to teda na fixní velkoformátové okno s malým profilem rámu na delší stranu a hs portál na kratší stranu, hlavně z důvodu bezprahového přístupu a lehčího zdvihu než u posuvných systémů. Máte, prosím, alespoň představu o ceně alespoň těch dveří, které máte v plánu Vy? Prozatím jsem nezadal žádnou nezávaznou poptávku, tak spíše z daleka odhaduji.
Odpovědět
@constantine6 HS portál plast, barevná folie z vnějšku, trojsklo z jedné strany kalené, druhé connex, cca 52 tisíc. Ty HS portály jsou prostě to nejdražší co může být, nicméně oproti posuvně sklopným mají tu výhodu v absenci příliš složitého mechanizmu kování a bezprahovosti.
Odpovědět
Reálné to je. Máme 2x stavební otvor 2400 mm. V jednom balkonovky se sníženým prahem a v druhém HS portál. Obojí vypadá dobře. Do výrazně užšího otvoru bych už ale asi HS portál nedával. HS portál je masivní a průchozí šířka dveří je pak malá. U otvoru 2,4 metrů je čistý průchod cca 1 metr (při rozdělení v polovině samozřejmě).
Odpovědět
Dobrý den, báječné, děkuji za pomoc i foto. Nedošlo mi, že při rozdělení na polovinu nebude dveřní část přesná polovina. Pod 1m nemůžeme, když poneseme na zahradu plné ruce něčeho z kuchyně, třeba tác, podnos, tak bysme museli procházet bokem :D Když bych případně i uvažoval o posuvném systému, dveřní otvor bude v těch cca 220cm přibližný polovině? Třeba by se práh dal zabudovat do podlahy, okno o to navýšit a ve výsledku taky žádný práh - čistě teoreticky.
Odpovědět
Meli jsme 2 m otvor sire,ale museli jsme kus zdi uriznout, na 205 cm, jinak by nam to vzhledem k vysce neslo vyrobit:-) Takze se da, za me to vypada super - mame HS portal, prah bude v rovine s vnitrni podlahou i terasou - ty portaly se tak delaji,ze je zo bezprahove... Moc se na to tesim:-)
Odpovědět
@constantine6 Standardně se otvor dělá v polovině, respektive obě tabule (pevná i posuvná) jsou stejně velké. HS portál je bezprahový - vyčnívá tam jen malá kolejnička, pár milimetrů vysoká. Tak to je i na té fotce výše, jen to není poznat, protože ještě nejsou hotové čisté podlahy.
Odpovědět
@constantine6 mame HS portal, cela delka 190cm, material drevo, cena lehce pres 50tisic pred 3roky.
Odpovědět
Děkuju za super odezvu :) Tak prvně zjistím, o kolik se dá otvor zvětšit, ale ubezpečili jste mě, že dá se to i tak, děkuji. Jsme tedy pro HS portal, po zpracování sem dám výsledek i s cenou, pro další hledající. Přeji všem příjemný večer Ondřej Zapletal
Odpovědět
@constantine6 jak to dopadlo? Aktuálně taky řešíme....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Dobry den, nakonec jsme dali novejsi typ posuvnych dveri z odskokem, kdy jedine negativum je prah, ktery castecne zmensime zasazenim dveri pod uroven podlahy. Cena je na vyse uvedene rozmery necelych 20 tis. Dekuji za pomoc
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?