Francouzská platová okna o rozměrech 240 cm

Profilova fotka
Dobrý den, prosím o radu ohledně plastových francouzských oken. Máme na okna mezeru 240 cm a okna v té mezeře budou dvě, tudíž 120 cm jedno křídlo, které se bude otevírat a druhé bude na pevno. Máte, prosím zkušenosti s takto velkýma otevíracíma dveřma? Ve třech firmách mi tvrdili, že se takhle velké křídlo bude strašně těžce otevírat a že se to nedělá. Můžete mi, prosím poradit? Bojím se, aby to nevypadalo hnusně, kord, když hned po právé straně budou okna ve stejném rozměru 240 cm napůl. Moc Vám děkuji za Vaše rady a poznatky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Proč by se měly otevírat ? Můžou být posuvné ... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
To bohužel z finančních důvodů nejde :-( Vyšly by o 40 tisíc dráž :-( Budou se otvírat jen ty na straně co bude terasa. Ty z boku budou na pevno.
Odpovědět
My mame podobny rozmer, a bylo nam receno ze na jedno oteviraci kridlo (120) to je moc. Nakonec budem davat HS (posuvne) od slovaktualu (vysly nas nejlevneji, napriklad Vetrex chtel o 40tis vic).
Odpovědět
@janulka21 Bude dvojsklo nebo trojsklo? Máme trojsklo a šli jsme do posuvných, protože to křídlo je opravdu strašně těžké a určitě by se to prověšovalo a muselo furt seřizovat. Taky to otevřené křídlo zabírá spoustu místa v místnosti. My máme celé léto otevřeno a nevadí žádný průvan, že by zabouchával okna a to u nás fouká pořádně. Pokud trváte na otevíravých tak bych tu plochu rozdělila na tři díly. Máme podobný dům tak se mrkněte jak to může vypadat. A ten posuv si zkuste nechat nacenit v jiné firmě. Nám rozdíl v cenových nabídkách dělal až 1/3 celkové ceny. Já jsem z nich nadšená a tady bych vážně nešetřila a ty peníze uškudlila jinde. Okna máte na celý život.
Odpovědět
@janulka21 ..a ještě jedna poznámka existují 2 druhy posuvných. Posuvné zdvižné - ty máme my a HS portály - a ty opravdu vyšly 2 x tolik.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se potřebovali vejíd do 50 tisíc i se vstupníma dveřma, což se nám s otvíracíma povedlo u firmy Vekra. JInak nám dávali cenové nabídky od 4 firem za posuvné dveře od 60 do 70 tisíc + vchodové dveře a to bohužel fakt nemáme. Čeká nás rozšíření baráku + postavení patra. Na společnost slovaktual jsem se koukala a tam by vyšla strašně draze doprava. Jsme z Prahy. Na tři díly by jste rozdělila i ty na pravé straně? Děkuji :-)
Odpovědět
@janulka21 Mně stáli okna do celého domu kolem 80 tis (9 oken + 2 x 2,4 posuvy). Ty posuvné stáli tuším 24 tis jedny. Máme od Okna Macek (mají pobočky všude po republice) a doprava a montáž byla zdarma. Byly to trojskla profil Veka 82 softline - takový střed. Pokud by se ty okna měla rozdělit na 3 díly tak oboje.
Odpovědět
Taky myslím, že by to šlo nejlépe přes posuvně zdvižné dveře nebo HS portál úplně bez potíží. Je jasné, že cena bude u těch druhých vyšší. Ze své zkušenosti bych vzal Sulko. Nicméně firem v Praze jsou na to mraky. Jo a jinak souhlasím s kaccullkou, v případě dělení na 3 díly jen oboje.
Odpovědět
Profilova fotka
@janulka21 zkuste poptat posuvně sklopné dveře, vyjdou levněji než posuvně zdvižné. Nám posuvně sklopné v šíři 2,25m cenily firmy tak okolo 25 tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji posuvné máme to podobné a super!!!! Máme od Vekry Komfort a nevyšlo to zase tolik peněz. Jo kdyby jste chtěli posuvníé s HS portálem jako bez prahu tak ty jsou drahé ale ty co máme my ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@magdina01 @jitkab1 Děkuji za rady :-) , ale i tak to vychází kolem 50 tisíc jenom za ty dveře a museli jsme koupit i vchodové dveře a to už je celková částka kolem 80 tisíc :-( Prý se dají ty dveře i vyměnit tak až holt budou za třeba 10 let peníze tak je vyměním :-)
Odpovědět
@janulka21 My máme plastové zdvižné posuvné 2,40 m na 2 díly - PKS okna, cena 25 647,00 Kč bez DPH, z toho ještě 8% sleva.
Odpovědět
Článek se načítá
Máme HS portal, posuvná část má 1.4m a výšku 2.6m. Otevírá to pětileté dítě. Ale jak už tu padlo, cena je vyšší.
Odpovědět
Profilova fotka
@asen To jo, to je pořád těch 50 tisíc + 30 za vchodové dveře :-( U PKS jsme si taky nechali dělat cenovou kalkulaci.
Odpovědět
a proč se mají otevírat? tak dejte jedno posuvné (pokud zbyde, tak hs portal) a jedno bude prostě celé fixní.. buď v kuse nebo na dva díly... proč potřebujete dva východy vedle sebe? těch 120 je opravdu dost... ale my třeba máme většinu oken 110 cm a problém s tím nikdo neměl..
Odpovědět
@janulka21 ta cena je za 240 cm, pulka fix, otvírání zdvih posuvné
Odpovědět
Profilova fotka
S tím jsme taky zápasili - chtěli jsme otevírací větší prostor a posuvná být nemohla (2 posuvné díly by u nás neměly kam pojíždět), takže v úvahu přicházeli jen otevírací. A kvůli váze máme nakonec každé křídlo 1m, tj. celkem 2m, trojsklo, obě křídla otevírací (jedno štulp). Cena byla 13.563,- Kč.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?