Francouzské vs. normální okno - prosím o názor

jak vidíte na obrázku, vlevo je kuchyň, vpravo obývák. V obývakové části je 2m francouzské okno . Do kuchyňské části jsme dali normální 2metrové okno, ale teď si říkám, zda by nebylo dobré, aby tam bylo taky 2m francouzské. Co na to říkáte? Podotýkám, že je to na jihozápad. Moc prosím o vaše názory.
Odpovědět
1
2
Podle mě by lépe vypadaly dvě francouzská vedle sebe. :-)
Odpovědět
'Děkuji! Těším se na další názory! :)
Odpovědět
Pokud je na tu stranu terasa krytá přesahem střechy nebo se svoji vlastní střechu, pak fr. okno není od věci, ale respektujte názor projektanta.
Odpovědět
@stavitel_jf Už jsme teď během stavby udělali dost změn, totiž s výběrem projektanta jsme měli dost smůlu.... :( dodnes si nadáváme, že jsme si ho vybrali. No a s terasou.....pořád přemýšlíme, jak to udělat, ještě nejsme rozhodnuti a v projektu jsme terasu vůbec neměli.
Odpovědět
@petcep Pak Vám důrazně doporučuju, nejdřív zrevidovat projekt a znovu si ucelit požadavky a představy. MOhli byste nasekat dost zbytečných chyb. Jde o to, že vše uděláte, bude ve správné návaznosti s ostatními změnami.
Odpovědět
Těším se na další názory!
Odpovědět
Profilova fotka
Klidne oboje francouzsky. Ale nevim kde bude jidelni stul. Vzhledem k umisteni sedacky a krbu budete mit televizi kde? A okno budete mit za sedackou?
Odpovědět
Profilova fotka
na telku takto si neuvidíte,tady bych volila spíše rovnou sedačku naproti telce,nebo rohovou do protilehleho rohu
Odpovědět
Mělo by to vypadat takhle.Akorát jsem zapomněla podotknout, že příčka mezi kuchyní a obývákem není, nakonec jsme ji tam nedělali a nechali jsme to celé otevřené.
Odpovědět
dopsala jsem ještě další rozměry.
Odpovědět
Profilova fotka
7 metrů k tv? to je hrozně daleko....ty okna mi příjdou, že jsou všude nakřivo, bud bych je spojila a dala jedno 4metrové doprostřed nebo je nějak posunula, aby to okno v kuchyni bylo zároveň se stolem a udělala bych obě dvě francouzké nebo je prohodila... za sedačku dát okno a u stolu francouzké
Odpovědět
@kulashaker1 Mockrát děkuji za názor! Jj, 4metrové okno uprostřed by byla nejideálnější varianta, která nás také napadla. Bohužel, teď už je pozdě. Barák stojí, takže překlad na okno tam není, okna musí být, tam kde jsou :( jen řeším to, zda nedat do kuchyně taky to francouzské..... No těch 7 metrů k tv doufám, že nebude taková hrůza. Máme obrovskou telku, tak snad to bude v pohodě. Když teď přijdu do toho obýváku, tak mi to taková hrůza nepřijde, uvidíme pak až budem zabydleni.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petcep jo ahá, tak to hod foto jak zvenku, tak zevnitř, at si to dokážeme představit, mě by se líbila asi obě francouzké
Odpovědět
@kulashaker1 taky si rikam,ze vzhledove zvenku vypadani 2 francouzske vedle sebe dobre. Totiz nikde jinde v dome francouzske nename
Odpovědět
Prosím ještě o názory. Preferujete fr. okna?
Odpovědět
?
Odpovědět
jeste prosim o nazory
Odpovědět
@petcep ty joooo 7 m k TV mi přijde šíleně daleko..... to máme tak od jídelního stolu a to je fakt daleko =-) jinak fr. okno by bylo podle mě hezké, ale nesmělo by překážet kuchyni, takže by to muselo být už tak, jak to je namalované.....
Odpovědět
Opravdu se vám zdá 7m k TV moc? Zatím když přijdu na stavbu, tak se mi to daleko nezdá. Myslím si, že v konečném důsledku to bude třeba 6m, jelikož kus zabere sedačka a televize taky nebude nalepená na zdi. No uvidíme. Snad to bude v pohodě.Kuchyň už máme navrženou, takže s tou už se hýbat nebude.
Odpovědět
@petcep Na stavbě vypadá všechno daleko menší. Sedm i těch šest metrů je k TV strašně moc, schválně si to změř v zařízeném prostoru. Jinak já bych dala francouzské, mám ráda hodně světla.
Odpovědět
@85jana85 Také mám ráda světlo, ale docela se bojím toho, že to fr. okno je na jihozápad, čili že tam bude sluníčko svítit až moc...
Odpovědět
@petcep pokud se bojis svetla,tak bych dala fr. Okno jen ke kuchyni,nejsem si totiz uplne jista,jak se vam bude koukat na TV pri slunci.... budete muset mozna zatahovat......... Ke vzdalenosti sedacky od TV je nejaka poucka ci neco takoveho......asi 3-nasobek uhlopricky....ale nechci kecat. Treba nekdo vi
Odpovědět
@breberka děkuji, zkusím kouknout na nějaké normy. Ale i tak nevím, jak jinak bych to řešila :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Máme to dost podobně ... orientace na jihozápad, kuchyň plus obývák, dvě francouzská okna .. jedno 2,5 m a druhé 3 metry. Určitě dejte obě francouzská.
Odpovědět
@obla A co sluníčko? Není až moc ostré? Máte rolety, žaluzie či nějaké závěsy?
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep My ještě nemáme postaveno .. Ale budeme mít venkovní žaluzie a dovnitř ještě zvažuji plissé .. nebo ev. nějakou textilní roletu, ale nemslím si, že to nakonec bude potřeba, ty žaluzie to vyřeší.
Odpovědět
@obla No já se toho zatím děsím. Totiž Kolem nás nikde nic co by aspoň trošku stínilo. Všude jen samé louky a pole. Ale také plánujeme předokenní rolety, tak snad to bude dostačující.
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep Tak my máme ještě opěrnou zídku, která to částečně taky odcloní. a třeba před oknem v obýváku (u tebe na pravo) bude v terase ještě ostrůvek na zeleň, kde bude keř .. Zkrátka to lze vymyslet i tak :)
Odpovědět
@obla Máš pravdu, časem se to utřepe. Taky plánujeme ovocné stromy, keře. To jen momentální dojem je děsivý, jelikož k tomu všemu ještě náš dům stojí na kopci. Takže když se tam opře sluníčko, tak ani sluneční brýle nepomůžou. :-D
Odpovědět
Prosím co si o tom myslíte ještě vy ostatní?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?