Hliníková okna Heroal 77. Máte s nimi zkušenost?

Ahoj. Plánuji okna do pasivního domu. Mám nabídky na dřevohliníkový i čistě hliníkový profil. Ceny jsou podobné. Z hliníkových oken bych volil profil Heroal 77 (Slovaktual) od firmy Okna.eu. Vstupní dveře profil D92. Má někdo s těmito okny zkušenost? Jste spokojeni s kvalitou? Láká mě bezúdržbovost a životnost. Děkuji.
Odpovědět
Dobrý den, konkrétně se značkou kterou jmenujete zkušenosti nemám, ale zkuste se ještě podívat na: https://www.eurooknattk.cz/drevohlini... dřevohliník, hodí se jak do nízkoenergetických tak do pasivních staveb...
Odpovědět
nam tento profil prave montuji, dvere 92 nakonec jsme zvolili hlinik, mame pasivni dum na NZU, plne predsazenou montaz zkusenost s jejich zivotem jeste nemam, pouze zatim s komunikaci a jednanim do dnesniho dne a lituji, ze jsme si nevybrali jineho prodejce, ktery mi zkazil celkovy dojem z oken jak jednani na pobočce a ted jsme meli smulu bohuzel i na montaznika musim rict, ze jsem takove chovani jeste nezazila, clovek stavi svepomoci, okna jsou tedy u nas nejdrazsi polozkou v rozpočtu, neni to vec za 10 ani 100 tisic a cekala bych uplne jinou úroveň a nejakou zakladni slusnost vuci zakaznikovi, jeste jsme se u zadneho dodavatele ani remeslnika s necim takovym nesetkali, bohuzel sam vedouci pobocky, takze si ani neni kde postezovat, ac tomu rozumi, mozna by mel uz zmenit profesi alespon na cas, pokud ho obtezuji uz jen dotazy zakaznika, ktery zde utraci skoro svuj rocni plat za neco na xlet styl v podstate, zakazniku mame dost.. ted je asi takova situace trhu, ze nemaji nouzi po prvni schuzce nakonec tak nejak napsal, ze mel spatny den, ale pak bylo jasne, ze to proste je "hulvat" pořád
Odpovědět
@mtmagic Děkuji za odpověď. Okna máte od firmy okna.eu? Je to vždy o lidech. Když narazíš na špatného prodejce, zkazí ti radost i z dobrého výrobku. Proč jste tedy nevzali okna od jiné pobočky? Ty okna přeci nejsou úplně zadarmo. Zajímaly by mě Tvoje dojmy ze samotných oken, dveří nebo montáže. Nemůžeš sem dát nejaké fotky? Moc by mi to pomohlo.
Odpovědět
ano okna.eu, uz jsme meli pres maily vybrany profil a ladenou nabidku, a resit to nekde od zacatku..i ta schuzka osobni, mame to dal, hlidani dcery atd.. proste nechtěli jsme uz vzhledem k vyrobe 8tydnu to dale oddalovat, dlouze jsme resili spravne solarni faktory kvuli dotacim, vstupni dvere.. tato okna na stejnou dataci mel znamy, ktery zadal take a musim rici, ze v nabidkach na stejne profily byly rozdily i se stejnym zadanim, takze to ladit nekde znova a riskovat, ze neco na ty dotace nesplní.. nicmene okna jsou namontovana, na montaznika jsme take nemeli stesti, co se tyce chovani, ale provedeni ok nakonec, jedno cele jiz namontovane okno nam objednali znova, po strzeni folii - nakonec vše jejich zaměstnancem během 2vikendu, jelikož zanechávali lepidlo na profilech a bylo nutné to ručně všude odstranit za pomoci přípravku - byla zjištěna vada na rámu z venku neodstranitelná (takove bublinky) dále se lehce vyklá klika u vstupních dveří (Perito), to řešíme, za ty peníze se nám to nelíbí, aby se hýbala v ruce, foto muzu poslat na email take u dveří jsme se ptali na nějkou folii kolem zámku, jelikož je to náchylné k poškrábání, v nabídce nic není a rada je dát si pozor a ideálně odemykat jedním klíčem a ne svazkem, to jen upozorňuji, asi zkusíme vyřešit nějakou folii průhlednou a něco sehnat..
Odpovědět
@mtmagic jinou pobočku jsem poptávala, měla jsem i schůzku, ale neviděla jsem jejich montáž naživo, konkrétní dům a v té předsazené montáži jsme si nebyli jistí provedením jinak nám to i jedna pobočka odmítla nacenit - že jim lezeme jakoby do zelí a v Praze se nás natvrdo zeptat, proš si to ještě poptáváme už v další fázi jednání jinde, což jsme dělali pro ověření ceny, jelikož jsme dost změnili vstupní dveře - velmi zásadní položka cenově - a cenu jsme si chtěli samozřejmě prověřit (sama dělám ve stavebnictví a výběrová řízení jsou mojí prací v podstatě)
Odpovědět
@tomasycek Aboj, my od nich take mame okna. Skoro vsechny tedy plastova, jen HS Portal a vstupni dvere hlinik. Za nas naprosta spokojenost jak s jednanim tak montazi - pobocka Mlada Boleslav. Na montaz privezli praskle sklo na HS Portalu - do 14 dnu to bylo vymeneno. Po sednuti oken i dveri jsme jim zavolali kvuli serizeni a to probehlo do tydne.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Tak dávám zpětnou vazbu. Jsme po montáži od prosince. Už bych do toho nešla. Problémy řeší sice docela rozumne, protože jsou to prokazatelně jejich blbosti. Za co nemuzou 1) vada rámu - vyměnili celou pizici okna - čekali jsme asi 8týdnů - jelikož přes zimu nám časově nevadilo, tak OK. 2) Prasklé sklo - prasklo samo během února - nějspíš chyba montáže nebo nějaká nečistota - pak okno pne a stává se to - sklo vymění bez problémů - čekáme, termín nám nesdělili. 3) Chybně osazené madlo dveří - upraveno. 4) Zjištěn chybějící prvek v křídle - dodáno. Ale dále! zjištěno špatné kotvení oken i hl. vstupních dveří (nedostatešné), prohlý rám u dveří vstupu - čekáme, co bude, nahlášeno jako reklamace. Vstup dodává jim subdodavatel PERITO - jsou to opravdu velmi drahé dveře. Chybně osazené pásky u purenitu.... No musím říci, že se s manželem už nerozčilujeme a bereme to, že to nějak dopadne. Ale musím říci, že komunikují ok - ted už šef servisu a snaží se. Teď ovšem chceme už dělat vnitřní omítky a při zasazích už dojde k vícenákladům či problémum s nějakým sdržením či kompletností dalších prací :-( Na to jak byli montážníci opravdu velmi namachrovaní a vystupovali velmi arogantně opravdu předvedli "skvělou" práci. Evidentně by se měli zamyslet, zda na takové vystupování jejich práce skutečně stojí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?