Hliníkové či plastové dveře?

Dobrý večer, prosím o rada. Jaké máte vchodové dveře a jaké jsou Vaše zkušenosti? Nevíme zda zvolit plastové či investovat do hliníkových dvěří. Děkuji za všechny rady :)
Odpovědět
Rozhodně hliníkové, zvláště pokud máte tmavší dekor. Nicméně i tak jsou odolnější a daleko méně reagují na teplotní změny.
Odpovědět
My jsme se taky rozhodli pro hliníkové. Jednak proto, že je máme hodně tmavé a jednak nás od plastových každý odrazoval. Plastové jsou strašně těžké a velice rychle dělají problémy, když do nich navíc ještě pere slunko - my máme vstup na jih, takže tam je to extrém :-)
Odpovědět
My budeme mít dekor antracit, ale bylo nám řečeno, že hliníkové dveře jsou užší jak plastové, tím pádem jestli nebude větší propustnost tepla. Mohu vědět jak dlouho je máte ty hliníkové dveře a jaký profil? Děkuji
Odpovědět
@jana0009 Každý výrobce nabízí několik profilů hliníkových dveří. Běžně se dělají i pro 3-skla, takže i z tepelněizolačního hlediska musí odpovídat. Rozhodně vydrží více než plastové. Už jen povrchová úprava: u plastových je nanejvýš olepeno fólií, u hliníkových je většinou povrchová úprava komaxit, ale dělá se i v dřevodekoru. Kromě tvrdšího povrchu jsou hliníkové dveře i odolnější proti vloupání a mají menší tepelnou roztažnost, tedy i menší problém se seřizováním.
Odpovědět
@jana0009 Pořád lepší, když ty hliníkové dveře budou držet tvar a těsnit, i za cenu horších tepelných vlastností (obvykle nic zásadního), než aby se Vám při oslunění kroutily a netěsnily jako plastové, které sice papírově mohou mít lepší Ud, ale jinak je to zlo, zvláště v antracitu. Doporučuji spíš kvalitu jako Internorm atp.
Odpovědět
Profilova fotka
Hliníkové a zatím je zkušenost jen dobrá :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?