Hloubka zapuštěného skla v rámu u oken

Dobry den, vybirame plastova okna mezi firmou VEKRA a FENSTAR. Nasel jsem u nich rozdil v hloubce zapusteneho trojskla v profilu kdy jedna ho ma pouze 14mm a druha 25mm. Mate nekdo s timto zkusenosti hlavne pak s problemem roseni? Dekuji za jakekoliv rady a tipy.
Odpovědět
@dejvic předpokládám, že vekra má těch 14mm, že? porovnání nemám. Okna v bytě máme dvojskla a rosí se, nic moc. Hloubku zasklení nevím. Do nového baráku jsem koupil troskla s hloubkou zasklení 25mm. Předpokládám u nich mnohem lepší vlastnosti. Při výběru jsem se snažil řídit mimo jiné i tímto článkem.... http://stavba.tzb-info.cz/okna-dvere/...
Odpovědět
14mm nebrat...
Odpovědět
Firma Fenstar byla v mém užším výběru plastových oken. Nevím jaký jsi měl profil, ale jsem si jist, že nemají hloubku zapuštěného trojskla 25 mm. Je totiž rozdíl zda ti sdělí hloubku zasklívací drážky, nebo hloubku zasklení, případně hloubku zasklívací lišty. U profilu pod jejich obchodní značkou EVOLUTIVE ARONDE uvedli: Hloubka zasklívací drážky je 20mm +4mm těsnící guma Hloubka zasklívací lišty je 17mm Neměřil jsem to, ale přišlo mi, to že to je ještě méně. Profily by to měly být od výrobce ALUPLAST. Rozhodně se nejedná o profily třídy A dle ČSN. Vekra už není Vekra co bývala (a to i do kvality), koukni se do rejstříku.
Odpovědět
A nemate, prosim, nekdo informaci k profilum od Decra?
Odpovědět
@rad5 dobry den, dekuji za reakci. Chci se optat, kdyz jste mel Fenstar v uzsim vyberu, zda-li jste ho vybral ci ne a proc. Dekuji. David
Odpovědět
Vlozim behem dne na porovnani technicky nakres profilu od Vekry a Fenstaru. Dekuji vsem.
Odpovědět
přikládám technické nákresy profilů
Odpovědět
@dejvic Na těchto obrázkách vidíš, že Fenstar má 14 mm sklo zasazeno v profilu a vekra má 22 mm, pokud se těm kótám dá věřit. Platí, co si sám šuplérou nezměříš, tak si nemůžeš být jist. Fenstar bych si nakonec nevybral a nevybral jsem si po zvážení ani plastová okna. Vedlo mě k tomu následující především následující: 1) absence profilů třídy A dle ČSN vhodné pro trojsklo ve smyslu stavební hloubka větší jak 80 mm. Ačkový profil REHAU Brilant se stavbení hloubkou 72 mm je vhodný pro dvojsklo a ikdyž trojsklo do něj jde také, 10,5 mm pro zasklívací lištu mi přijde velmi málo. Přece jen toto sklo již něco váží. 2) Všechny firmy se oháněly, že plastová okna montují již 20 let a ještě z té doby téměř všechny fungují. Jenže tehdy se montovaly úplně jiné okna z jiných profilů z pouze s dvojskly. Dnes, při honbě za "účky" kdy je velká stavební hloubka profilu, malá tloušťka stěny, ocelová výztuha ve prostře, ale vzhledem k celému profilu je moment setrvačnosti velmi malý, protože slabý plast se okolo ocelové výztuhy kroutí. 3) plastové profily mají dobrou tuhost v tyči profilu s výztuhou, ale tím, že v rozích drží křídlo okna pouze svar plastu, při svařování plastu mění plast vlastnosti, jsou tyto místa pro těžká trojskla velkou bolestí a dochází ke svěšování okna. Tedy profil se neprohne hmotností, ale dojde k ohybu plastu v rozích, kde ocelová výztuha je jen na sraz a ocelové výztuhy v rohu nemají žádný přenos momentu síly. Ten přenáší pouze plast. 4) chtěl jsem hliníkový HS portál, vzhledem k velikosti otvoru. HS portál bude využíván možná více vchodové dveře. proto jsem chtěl vyloučit, aby mohlo dojít ke snížení schopnosti funkce při otevírání. Je velmi problematické sladit vzhledově plast a hliník, tak aby to bylo stejné, pokud nechcete antracit. Okna plastová se kašírují, hliník opatřuje barvou RAL. A to jsem v hnědém odstínu nedokázal zkombinovat tak, abych se s cenou výrazně nedostal výše za stříkání plastu, nebo kašírování hliníku. Kašírování hliníku dost dobře ani nejde. 5) Výrobci udávají životnost plastových oken 20 - 25 let. Tato doba je když máte štěstí, protože najdete spoustu nešťastníků, kterým po třech, pěti letech okna nejdou zcela dobře používat. Neumím si představit, že bych se děsil toho, že za 20 let, což uteče poměrně rychle měnil všechny okna (abych chytil dekor.). Navíc vyměnit okna u budovy se zateplovacím systémem je i též znova udělat fasádu a v místnostech omítky špalet, včetně komplet výmalby.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?