HS portal 4000x2350mm (2000fix 2000posuv) - hlinik nebo plast?

Ma nekdo zkusenosti s takovymi rozmery s posuvem v plastu? Barva bude oboustranny antracit, pred oknem bude pergola, venkovni zaluzie. diky za odpovedi. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mit 3m, taky jsem se bála plastu, ale údajně je to běžná záležitost a ne NENÍ to velké okno :-D Jsou zvyklý na jiné masakry :-))
Odpovědět
Dobry den, mame 3,5 m HS portal v hliniku. Naseho dodavatele (Okna EU) jsme se ptali i na plastovy portal, ale vzhledem k problemum a reklamacim, ktere s nimi meli, je prestali vyrabet. Rozdil ceny mezi plastem a hlinikem je do 20ti tisic a to je v celkovem souctu stavby opravdu uplne nic.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den máme 3750 x 2300 HS portal Rehau Geneo, což by neměl být uplně čistý plast a po 2 letech naprosto bez problémů. Tento německý profil dodává Dafe plast a Sulko. Máme ho v Heluz roletovém překladu 44 x 4250 cm s venkovními žaluziemi a super. Další soused má to samé PKS plastové - dávali mu ale nový rám - špatná montáž. Další 2 sousedi mají to samé dřevohliník - Vekra - jeden už tam měl 2 x servisáky - něco tam řešili, druhý bez problémů. Další soused to samé akorát Hliníkové Vekra - také bez problémů. Rozměry máme všichni stejné 3750 x 230 cm Bydlíme rok a rok tam okna byli při dokončování.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme v plastu 4500 x 2350 dělené na 1/2... v plastu jsou výstuhy, dnes se běžně dělají v plastu do 5 m. Dokonce nabídka od jedné firmy na hliník byla nižší než na plast ;-) Já bych se toho nebála, ale záleží na výběru firem, ony některé firmy zmrší i obyčejné malé okno :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@mbaz 5500*2400, děleno na 1/2 v pořádku.
Odpovědět
Díky za postřehy;) Není plast moc riskantní když bude v barvě antracit na JV straně? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
máme JZ strana - ta je daleko teplejší než JV ale nemáme antracit - nelíbili se nám černé okna, mám o 2 odstíny světlejší - swarzgrau jsou tmavě šedé a na sluníčku stříbrné
Odpovědět
@qeszi Mohu znát prosím cenu? Děkuji :-)
Odpovědět
@qeszi taky by mě prosím zajímala cena a od koho máte okna?
Odpovědět
Profilova fotka
@kenny16 @lucik81 Máme pKS a cena bylo cca 80. tis. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Cena náš HS portal - německý profil Rehau Geneo - 3750 x 2370 - černé distanční rámečky a příplatkové sklo U=0,5 po slevě 53 % cena 75600 Kč s DPH. Z jedné strany barva, zevnitř bílá. dnes to bude ale asi jiné - je to již 2 roky Montáž nadměrně těžkého okna 4140 s DPH Takže cena také 80 000 kč jako příspěvek nade mnou Vše spokojenost, funguje 2 roky jak nové.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@hbboy Dobrý den, budeme mít úplně stejný rozměr portálu. Skoro nikde nemůžu najít fotku HS v bílé barvě. Mohl byste mi poslat fotku vašeho? Moc by mi to pomohlo, děkuju.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dobrý den normální bile okno zevnitř, zvenku šedé o fous světlejší nez antracit
Odpovědět
@qeszi hmm, to je dobré nám řekl v pks s šířkou 2,5m, pojezd půlka v plastu, trojsklo, hs portal přes 80tisíc :-| tak jsme šli do toho druhého otvírání :-(
Odpovědět
@mbaz Jaké máš cenové nabídky? Já mám tedy trochu větší, ale hliník mě vyšel levněji.
Odpovědět
Šlo mi o to si představit bílý HS v interiéru. Na netu jsem našla jen asi 3 profi fotky, který mi nepřijdou vypovídající. Navíc jsem chtěla vidět přesně náš rozměr. Ale už jsem asi stejně rozhodlá, bude bílá.
Odpovědět
jedině hliník
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@qeszi Dobrý den, můžu se prosím zeptat na jakou světovou stranu máte HS portál? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@kopruz Mame na SV.
Odpovědět
ja se vetřu s dotazem - davate kvuli detem bezpecnostni skla do HS portalu?
Odpovědět
@bayt nedali jsme, máme 3 výrostky a měli jsme z toho také strach 😎 Na tuto obavu nám pán na prodejně předvedl silné údery do skla v HS portálu se sklem to takřka ani nehlo. Vypadalo to, že by to sklo ustálo, i kdyby byly údery mnohem razantnější.
Odpovědět
@ansgy to ráda slyším, protože jinak by náš třímetrový posun nebyl vůbec realizovatelný (to bezpečnostní sklo je ještě těžší)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?