HS portal nebo Porto Life vs. klasika s prahem?

Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti a postřehy s tímto systémem zavírání francouzských dveří. Pár zmínek jsem tu v diskuzích našel, ale jedná se mi především o případné problémy s utěsněním těchto dveří, příp. problémy se sněhem a prachem, když chybí vyšší práh. Dočetl jsem se také, že bývá problém s plastovými okny, že je třeba mít dřevěná okna. V našem případě by se jednalo o okno o vel. cca 3,5 - 4m. Kde polovina by byla pohyblivé křídlo. Láká mě ta představa otevřeného prostoru bez prahu, ale bojím se výše zmíněných problémů. Oproti klasice se jedná o poměrně dražší záležitost, proto stále váhám mezi klasikou a tímto způsobem zavírání.
Odpovědět
máme čerstvě namontované HS portály, takže zkušenosti dlouhodobější nejsou, ale pokud můžu doporučit, tak jít určitě do nich, je to komfortní ovládání a bezprahový systém..cena je samozřejmě vyšší, máme v trojskle 3m na šířku tzn. půlka fix, půlka otevíravá. firma Slovaktual.
Odpovědět
Profilova fotka
máme 4m otvor a když jsme chtěli nacenit jen 2 křídlé dveře, tak v plastu nám je nikdo nechtěl udělat... Všechny firmy nám okno rozdělili na 3 části, na 2 části jen v případě hliníku (to nám nacenili před 3 roky na 120 tisíc, takže jsme tuto variantu zavrhli). Nakonec jsme ani HS portál nedali (máme klasiku posuvně-sklopné), protože známí s tím měli pořád problémy... Možná už jsou ale technologie HS portálu někde jinde :-) Co se ovládání týče, je to pecka...
Odpovědět
Máme HS portál a ovládání je opravdu super. Máme hliníkový a jsme moc spokojení.Z plastu jsme měli obavy.Plast nám dost rozmlouvali.Máme asi 2,7m a stál kolem 80 000,-Kč.Investice nelitujem,protože si nedovedem představit vyklápět okno pokaždé,když chceme jen projít.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?