HS portal nebo PSK portal?

Rozhodovali jste se nekdo mezi temito dvema systemy? Cetla jsem, ze HS portal nedoporucuji delat v plastu. Pripadne jen v bile variante, coz bych nechtela. Idealni je pry drevo, ale delat vsechna okna a dvere v dome drevena je cenove uplne nekde jinde. V pripade kombinace plastova okna a dreveny HS portal je pry velky rozdil v dekorech, i kdyz se clovek snazi to sladit... mate nekdo zkusenost? A pak pripada v uvahu levnejsi varianta PSK portalu... mate nekdo? Jste spokojeni? Dekuji moc za nazory!
Odpovědět
1
2
@gaginaa Máme HS portál 3m plast. Problémy zatím nejsou- rozhodli jsme si "připlatit" za jednodušší manipulaci a čistější vzhled. PSK má podle mě jednu výhodu-dá se otevřít na ventilačku, HS portál ne.
Odpovědět
@bamak a plast v bile? Ja bych rada dreveny dekor a to pry dela neplechu. :/
Odpovědět
@gaginaa ne, čedičově šedá, okno na jih :-), žádný problém.
Odpovědět
@bamak taky budeme mit na jih.. tak to je pro me dobra zprava. :) muzete doporucit firmu, od ktere je mate? :)
Odpovědět
@gaginaa Máme profil Veka softline 82+.....jedna místní /valašská) firma. Firmu vybírejte podle referencí montáže-to je základ.
Odpovědět
my máme plastová okna v dekoru zlatý dub a HS portál hliníkový v ral barvě. Bála jsem se toho. Není to téměř poznat. Jsem spokojená
Odpovědět
@ufounek1 mohu poprosit o fotku? A duvod, proc hs portal v hliniku?
Odpovědět
@gaginaa bohužel jsem zjistila, že nemám jedinou fotku baráku ze zadu bez sloupnutých folií z oken. tak posílím aspoň barvu portálu zevnitř. V hlikíku to máme proto, protže se manžel bátl, že se časem bude portál kroutit a sadat tou vahou. A i nás to říkali v různých firmách, že plastový není nic moc.
Odpovědět
@gaginaa Třeba v oknách Macek vyšel hliníková levněji než plastový...ale my od nich okna nebrali.
Odpovědět
@ufounek1 ano, taky jsem slysela, ze hs portaly casto v plastu nedoporucuji. A zaroven prave ze je obtizne sladit dva ruzne materialy... :/a ted babo rad.
Odpovědět
Profilova fotka
U nas byl HS portal jasna volba. Mame plast, antracit, 4,5m a naprosto v pohode, manipulace super, jde krasne otvirat, neseda, nekrouti se...😉
Odpovědět
@qeszi a mate to uz delsi dobu? Vzpomenete si, od koho ho mate a kolik vas vysel, prosim?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My se rozhodujeme mezi HS a klasika balkonovky uprostřed v kombinaci s dvěma neotvíravými plochami po stranách. Okna budou dřevěná, takže ten HS vychází na pěknou pálku, asi vyhrajou balkonovky :-) U PSK se mi nelíbí ta složitá manipulace.
Odpovědět
@ptjj jj, dreveny HS ma kamaradka, 360cm a stalo je to cca 80tisic... :/
Odpovědět
Profilova fotka
@gaginaa Mame ho necely rok, jeste nebydlime, stavime, ale pouzivame ho neustale. Okna mame od PKS a vysel cca na 84.000,- 😉
Odpovědět
My taky zvažovali mezi HS a balkonovkami. PSK jsme od počátku zavrhli, kvůli složitosti ovládání. Nakonec jsme zvolili bez kompromisu HS portál v hliníku cca 95 tis.. Manžel razí heslo, že tuto věc by nerad měnil po pár letech.
Odpovědět
Profilova fotka
@gaginaa no, my máme 3,75 a nejlevnější nabídka vychází na 92 tis. :-N
Odpovědět
@ptjj ahoj, ještě nejste rozhodnuti pro okna? mám dotaz, řešili jste příčky na oknech, nemá ten bauer i příčky sundavaci?
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 jsme rozhodnutí na 90% :-) zatím jsme u něj nebyli, jsme domluvení někdy na polovinu října zhruba, že k němu přijedeme na "obhlídku" a případně pak začneme řešit už objednávku...........co se týká příček, určitě bychom nějaké chtěli, meziskelní nechci, takže pak budeme řešit jaké...jeslti má i předsazené nevím, ale obecně mě od nich všude odrazovali, i když jsem je původně taky chtěla
Odpovědět
@ptjj předsazenými myslíš takové, že mezi sklem a příčkou je mezera? ty se nám právě líbí a chtěli bysme je
Odpovědět
@ptjj http://www.otherm.cz/1146-okenni-pric... je to ta snímatelná
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 ano, ty myslím...jak říkám, taky jsem je chtěla, ale všude mě od nich odrazují, že většinou blbě drží a jsou dost křehké, tudíž "zranitelné".....a co jsem tak koukala, dávají se jen zvenku, takže zevnitř by to asi vypadalo divně
Odpovědět
@ptjj nám se to právě líbí tady je to vidět na bytě co se pronajíma v areálu hvězda, tam jsou tyhle příčky https://www.svoboda-williams.com/pron... a pak tady https://upload.wikimedia.org/wikipedi...
Odpovědět
Tak nám to říkal i projektant, že plastový HS portal ne. Takže my okna budeme mít plastová a HS portál dřevěný kvůli tepelným vlastnostem, kde vycházel nejlépe než hliníkový.
Odpovědět
Také budeme mít okna v plastu a 4 metrový HS i vstupní dveře v hliníku. HS hlavně proto, že je na přímo jih a v antracitu. Dali jsme na doporučení samotných prodejců i stavebního dozoru. Cena o cca. 30% vyšší, než stejný rozměr v plastu.
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 díky za fotky, zatím jsem to v reálu nikde neviděla
Odpovědět
@ansgy Můžu se zeptat, proč "hlavně proto, že je na jih a v antracitu"?
Odpovědět
@kronecka007 Právě. Tuto radu jsem také slyšela, a tak zjišťuji, kde se dá. Máte už vybraný dekor? Pasuje vám to? Okna předpokládám z obou stran dřevěný dekor?
Odpovědět
@gaginaa no zatím ještě nevybíráme, jsme ve fázi projektu a právě jsme to řešili, jak to udělat nejlépe plus máme pasivní dům, takže jsme se museli vejít do hodnot, proto i ten dřevěný. Každopádně máme v plánu odstín antracit, počítám, že ten dřevěný HS portál asi trošku jiný odstín bude, ale pokud to není bijící do očí, asi mi to vadit nebude. Jinak zevnitř ale okna plánujeme bílá. Uvidíme ale jak to dopadne až to budeme řešit.
Odpovědět
@gaginaa a jinak s tim jihem to bude zřejmě proto, že právě se nedoporučuje HS portal plastový kvůli tomu, že se může různě "zkroutit". V takové délce je to risk, nicméně bych řekla, že většina HS portálu bude na jih kvůli světlu.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?