HS portál - plast vs. hliník vs. dřevohliník

Dobrý den, má někdo zkušenost s HS portálem z plastu? Dočetli jsme se, že plast je na tento typ dveří nevhodný a doporučuje se spíše hliník. Jaké jsou vaše zkušenosti?
Odpovědět
My budeme mít 3 metry ( 1,5m posuv,1,5m fix) a všichni výrobci, který nám HS cenily, tvrdili, že v tomto rozměru to není vůbec žádný problém :)
Odpovědět
Já si zde z fóra pamatuju - atriové posuvné dveře od PKS: https://www.youtube.com/watch?v=03F-x...
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na rozměru, my máme plast-hliník
Odpovědět
Profilova fotka
Dnes se bezne delaji HS portaly v plastu do 5m. Pouzivaji se vyztuhy. My mame HS portal 4,5m deleny na pul a jsem za nej rada. Sice jeste nebydlime, ale otvirame ho temer denne, jde to zlehka i pri rozmeru kridla 2,25m. Znami maji PSK system a sami rikaji, ze by si dnes radeji priplatili a sli by do HS portalu - PSK chce trochu sily na otevreni ;-)
Odpovědět
Mame 3m plastovy HS. Na jih, barva basaltgrau....takze nekolik "rizikovych" faktoru. Namontovane jsou 1,5 roku, 3/4 roku bydlime a zcela bez problemu. V lete, v zime se oteviraji bez problemu. Takze za me spokojenost. Ale nechte si nacenit i hlinik, byla jsem svedkem komunikace oken Macek, kdy pani chtela HS portal do bytu a spocitali ji takovou sumu, ze ji malem kleplo :-D, a pak ji pain upozornila, ze ji hlinik vyjde levneji.
Odpovědět
@qeszi Dobry večer, od ktere firmy mate portal takového rozměru?
Odpovědět
@bamak Mě vyšel 3m HS přesně naopak. 85 tisíc hliník okna.eu(slovaktual) a plast od 55 do 65ti tisíc ( Pramos, Sulko, PKS )
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?