HS portál rám

Zdravím, máme nově namontovaný HS portál. Nějak se nám nezdá velikost rámu. Jako kdyby udělali chybu ve výrobě a na tři strany přidělali další profil viz foto. V smlouvě, ani ve výkresu nic takového není.
Odpovědět
Mně to na první pohled špatně nepřijde. Taky máme takhle “malý” HS portál a ano, ty pevné části jsou dost masivní a v poměru ke sklu zabírají docela velkou část plochy okenniho otvoru, taky z toho nejsem úplně nadšená.
Odpovědět
Tak to nechte demontovat a vyměnit, hlavně do tý doby nic nedoplacejte
Odpovědět
Dobrý den, dle fotky vidím že dodavatel použil po stranách a na vrchní části tzv. rozšiřovací profil.Toto řešení se maximálně používá pokud je na venkovním ostění (špaletách) větší tloušťka zateplení která by normální rám bez rozšiřovacího profilu zcela překrývala.Normálně se rozšiřováky nepoužívají.
Odpovědět
@lukasmel nevím no, asi jste dostatečně podrobně nevěděli dopředu co Vám namontují. Pokud nikde nic takového nebylo (v dokumentaci), tak by to tam spíš být nemělo. Na jednu stranu můžete jásat, že díky těm profilům budete moci dát na špalety slušné zateplení. Na stranu druhou to zevnitř nevypadá nijak extra. U stropu to máme taky. Sám se neumím rozhodnout co je lepší. Je to estetika proti funkci.
Odpovědět
@renatka_k Zdravim můžu se zeptat na cenu těch portálů děkuju
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?