Odpoveď na príspevok:
Zdravim, prosim ty, co maji HS portal nebo jiny p… Z kuchyne je to super, nanášate veci na terasu, jedlo na gril a podobne. Z obývačky by som dal fix, obzvlášť, keď je to takto blízko pri sebe. O portále by som uvažoval len v prípade, že by som býval v lese s výhľadom do prírody a chcel to mať otvorené celý deň. Reálne v lete to otvárame minimálne, pretože to púšťa do domu nežiadúce teplo. Celkovo v lete neotvárame žiadne okná, ak to nie je nutné.Odpověď na příspěvek od roman_:
Z kuchyne je to super, nanášate veci na terasu, j… @roman_ Dekuji. Vyhled je prave do prirody. Libi se mi, ze by fix pusobil jako obraz :)Odpoveď na príspevok:
Zdravim, prosim ty, co maji HS portal nebo jiny p… @pyramis na účkovú vložku pozor, aby moc lokálne neohrievala v zime rám/sklo okna a neprasklo to kvôli rozdielným teplotám. Čo sa týka otvárania HS portálu - máme rekuperáciu a zostavu fix-hs-fix 8.25x2.5m na JZ, takže HS portál otvorím celkovo 2-3x za rok na podanie nejakej veci do záhrady. Terasa ešte nie je. Mať to otvorené pol dňa nemá zmysel, pokazilo by to klímu v dome (máme pasívne chladenie do podlahovky). Celkovo by som krb posunul do stredu domu, aby všetky 4 steny krbu sálali teplo dovnútra a nie jednou stenou von. Plus spojil tie okná do jedného celku - ale to bude vyžadovať pevnejší preklad. My sme to vyriešili kovovými stĺpikmi pred spojovacím dielom fix-hs a sú zakomponované tak dobre, že s oknom splývajú (hs je hlbší/hrubší ako fixné okno)Odpověď na příspěvek od josefx:
@pyramis na účkovú vložku pozor, aby moc lokálne … @josefx Když tam dá účko a ta vyzdívka bude tím pádem užší, tak ta vložka ve finále bude dál od skla, než to má na té vizualizaci teď. Např. já mam kamna asi 40 cm od skla a no problem. Ty maj vzdálenost od hořlavých předmětů tím směrem jen 10 cm. U té vyzděné vložky to bude ještě víc v pohodě.