Interiérové dveře - natření stávajících zárubní vs. obložení

Hezké odpoledne, v příštím roce nás čeká za pochodu kompletní rekonstrukce domu (ale s minimálními stavebními úpravami) a postupně plánujeme... Asi jako většina ostatních jsme poměrně omezení i finančně a hledáme cesty, kde ušetřit... Zvažujeme teď možnosti při řešení interiérových dveří. Napadlo mě, jestli jste někdo neřešili rekonstrukci interiérových dveří jen natřením stávajících zárubní + koupí nových dveří (případně natřením stávajících). Zárubně i dveře jsou ve výborném stavu. V albech i na internetu jsem při hledání narazila téměř výhradně na obložky... Což o to, vypadá to velice hezky, na druhou stranu těch dveří v domě máme opravdu hodně a dobrá každá koruna, co se ušetří (na druhou stranu to chceme mít udělané hezky a pořádně). Byla bych tedy moc ráda za Vaši zkušenost či názor při rozhodování zda jen natřít zárubně, nebo jít raději do obložek (a proč). Ocením i fotky. ;-) Děkuji.
Odpovědět
8-)
Odpovědět
Profilova fotka
já bych nechala kovové zárubně a natřela na barvu, která se mi bude líbit a hodit. u dveří to samé. záleží v jakém jsou stavu a jak moc se vám budou do interiéru hodit, když ho hodláte měnit. dřevěné bych klidně natřela. hodně lidí i tapetuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chcete dělat kompletní rekonstrukci, ale s omezenými financemi, nechala bych to, co dobře slouží, jen to upravila k obrazu svému, nějaké obložky neznamenají "víc pořádně" udělané dveře, už je to jen něco navíc.. Do nových dveří bych šla pouze při nevratně poškozených těch stávajících, což vy, jak píšete,je máte v super stavu. Myslím, že při kompletní rekonstrukci najdete spoustu důležitějších věcí k opravě či k novému vybudování, než je vyplýtvat na "hezčích dveřích". :-) Ty se dají, při troše snažení, upravit k nepoznání za pár korun ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?