Jak jste se rozhodovali pro firmu na plastová okna?

Mám dvě nabídky. Třetí byla o dost dražší, navíc nedávala na jeden rozměr oken záruku, což mi přišlo hodně podivné... Podle čeho se rozhodnout? Ty dodávaná okna jsou jiné značky, ale prakticky mají stejné technické údaje První jsou okna SALAMANDER, kování Maco * 5 komor * ocelové zinkované výstuhy * dvojskla 4-16-4,U=1.1 * nerez rámeček Druhá okna jsou Wymar, kování WinkHaus * 5 komor * ocelové zinkované výstuhy * dvojskla 4-16-4,U=1.1, přes rám U=1.2 * nerez rámeček Jak se rozhodnout? Ceny obou firem jsou také srovnatelné, i když se mi zdá, že obě více méně záměrně mlží kolik opravdu bude stát montáž, demontáž, začištění a likvidace odpadu. Ani jedna firma mi nedodala přesnou cenu, což je hlavní věc, která mne zneklidňuje a znemožňuje mi se pořádně rozhodnout.
Odpovědět
1
2
5
danae, do smlouvy o dodavce by se mela uvest konecna cena, v pripade ze dodavatelska firma bude delat i stavebni prace..takze: vybourani puvodnich oken montaz novych oken zacisteni oken v interieru a na fasade presun hmot - to znamena presun vybouranych oken z domu do kontejneru a stejne tak dodavka oken na misto urceni a manipulace na stavbe odvoz a likvidace odpadu nikde nevidim zmineme okapnice ve smlouve by mela byt uvedena konecna cena, k jejiz navyseni uz nedojde!! jeste ti dam tip na firmu, ktera dela eurookna.. okna-simunek
Odpovědět
Moc díky za info. Co to jsou okapnice? To jsem ještě nikdy neslyšela. =-)
Odpovědět
okapnice jsou vzdycky na spodu okna zvenku na tom spodnim drevenem ramu, aby voda nestekala ze skla na drevo(teda jestli jde o drevena eurookna..nejsem si jista, jak nebo jestli vubec je to reseno u plastovych)..je to takovy mini plastovy parapitek na spodnim ramu okna danae, k te cenove nabidce. Pokud se firma nezavaze k tomu, aby vam dala konecnou cenu, tak si najdi jinou. Jakmile by dostali zakazku, nebudete uz mit moznost dostat nejlepsi cenu na ostatni prace. Kazda firma je schopna vam konecnou cenu rict, protoze si to musi prijit zamerit a z toho se da krasne vypocitat objem prace(je na to primo software, ktery to pocita). Jeste me napada, ze ve smlouve by melo byt, ze si okna poradne zamerili a ze okna, ktera budou instalovat, jsou spravnych rozmeru..a ze i kdyby na stavbe zjistili, ze je neco jinak, cena, kterou vam dali, je konecna,, aby pak nechteli menit rozmery a uctovat vam jinou cenu.
Odpovědět
aha, tak sem si konece v titulku vsimla, ze se jedna o plastova okna :-D Tak je mozne, ze ta okapnice nemaji, radsi se zeptej ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já doporučuji firmu V- group .My je budeme mít od nich.Mají webovky,takže stačí mrknout :-) Hlavně doporučuji nejít jen podle ceny ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my měli s oknama dost velkej problém, reklamace atd, teď lituju, že jsme do toho šli (v závěru to vypadá na soud). Jak píšeš, technický parametry jsou vesměs u všech oken stejný, co doporučuju já je: zeptat se známých, kamarádů, sousedů co okna měnili, jaký mají zkušenosti a jakou doporučují firmu!!!!! mám spoustu známých, kteří byli nespokojení a to hlavně se zednickým začištěním - co si budeme povídat, jsou to lemplové (nechci nikoho urazit, ale naše okna začišťovali pat a mat), na druhou stranu znám lidi, kteří spokojení byli (lituju, že jsem nedala na jejich rady). takže rozhodně si klidně připlatit, ale dát na reference. Jinak já můžu jednu firmu vřele nedoporučit.
Odpovědět
ako pise catf, treba sa zamerat nie len na pocet komor a kovania ale treba brat do uvahy aj pracu, demontaz, montaz, likvidacia starych, zacistovanie, nikde nevidim spomenute parapetne dosky, pri ktorych sa tiez ceny roznia, sietky proti hmyzu a zaluzie, tiez mi chybaju take veci ako polohy okien, ci su len otvarave alebo maju aj vetracku prip. aj mikrovetranie, tiez zalezi na tom, ci maju len jedno tesnenie alebo viac my sme brali ohlad aj na to, ako dlho firma okna robi, ake ma referencie, ci ma vsetky certifikaty a aku ma zaruku nakoniec sme sa dali nahovorit na 6 komorovy profil, lepene skla U=1.0, 6-polohove mikrovetranie, pridane stredove tesnenie, kovanie wink-haus, sietky na vsetky vetracky, celotieniace zaluzie na vsetky okna, drevotrieskove parapety z vnutornej strany a plastove von a zatial spokojnost + robosi sikovni, rychli a prisli montovat v sobotu, lebo sme nemali dovolenku
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
my dělali okna letos v lednu (kvůli slevám jsme zmrzli :-) ), nakonec jsme si vybrali firmu Vorliček plast perfektni přístup, rychle, cena v celem bytě 3+1 máme spoustu oken,celá jedna delší obýváková stěna je z oken a dveří na balkon, vše okna, vybourani,montaz, odvoz straych oken 69.000,-
Odpovědět
Profilova fotka
my budem měnit okna za cca 5 týdnů, takže asi taky zmrznem :-D a celková cena za byt 3,5+1 vč. vyzdění balkonu je 73 tis. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
standard je nabidnout demontaz, odvoz starych oken, montaz, zacisteni a samozrejme montaz doplnku. to vse v tom nejkratsim case. pocet komor zas az tak zakaznik ve skutecnosti nepozna, to jen prodejci lakaji na 6, 7 komory ale rozdil v tom neni. rozhodne koukejte na kvalitu kovani a take rychlost dodani, a pouzity material na pouzity profil. nenechavejte se lakat pouze na to ze zrovna poskytuji slevu 40 %, ve skutecnosti takova sleva neni. je vyhodne si pockat na zimni akce, parapety zdarma, slevy na tepelneizolacni skla atd. doporucila bych napr. firmu sulko
Odpovědět
Profilova fotka
jinak tak trochu v tom pracuji tak pokud nekdo chce poradit? vseobecne, nebudu doporucovat konkretni vyrobky...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Nemate tip na firmu s plastovými okny? Dobrá kvalita a cena??
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Rozhodne nedoporucuju EURO Jordan... katastrofa... 8-(
Odpovědět
Mautanka,můžu se zeptat proč???? Naši si je pravě u nich objednali.Maji je jedni lidi a ty si je chvaleji.Tak snad to nebude děsny.
Odpovědět
Má někdo recenzi na okna od firmy Adorn? (Příbram, Praha)Díky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Rozhodně nedoporučuji okna sulko.Hrůza a děs.Mizerná kvalita oken,montaž provaděli lidé kteří ty okna videli snad poprvé.Po několika reklamacích už vyměnili rám vstupních dveří,předělali ukotvení oken,několikrat v průběhu dvou měsíců seřizovali jak okna tak dveře.PROSTĚ KATASTROFA.
Odpovědět
Já doporučuji zeptat se přátel, známých, sousedů... prostě dát na reference. My takhle postupujeme, když je něco potřeba a zatím jsme neměli problém. Teď třeba budeme zařizovat a sháníme reference na ViewArt. Bez referencí by jsme do toho nešli. Ale je to jen můj názor. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
čaute, nemáte někdo zkušenost s firmou M-okna, Ostr-Hrabůvka
Odpovědět
Nemate někdo zkušenosti s firmou Polyplast Boleradice?
Odpovědět
doporučuji firmu eurojordan profesionální jednání , dobrá cena a kvalita :-)
Odpovědět
Firma Polyplast Boleradice mi dělala okna i dveře v srpnu. Jsem velice spokojena, jsou rychlí a spolehlivý. Jen jsem doplácela za odvoz starých oken, což jsem se měla informovat už dříve. Jen bych asi řešila jinak uchycení oken do zdi.
Odpovědět
Hlavně bych se podívala na preference firmy a z jakých profilů okna jsou. Pak také samozřejmě cena a jednání se zákazníky. Pozor na pana Régera a pana Joukla, nebo Jougla z Kladna a Prahy! Mé známe měli namontovat žaluzie a čekala na ně 2 měsíce, měla je zaplacené a když jí je přivezly, tak pasoval do oken jen 1 kus , ostatní byly špatně naměřené. Jednání měli arogantní a neměli ani tu slušnost zvednout telefon. Rozhodně od nich nic!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
mate nekdo zkusenost s firmou oknotherm? diky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
poznate firmu Terra Felix s.r.o?Ma niekto od nich okna?Prosim surne.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje švagrová si dala okna od firmy Montplast. Před několika lety si je dala i babička. Doporučil nám je známý, který vyrábí a dodává firmám žaluzie. Přece jen se v tom orientuje lépe než běžný člověk. Například nám říkal, že některé plastové okna se dělají z recyklováného plastu a jiné ne. Kvalitnější mají být ty nerecyklováné. Kdybychom nechtěli eurookna tak si je dáme taky.
Odpovědět
Profilova fotka
a co decro Bzenec?robia trocal 88+.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Dobrá den, zkuste tyto stránky: www.izolacniskla.cz . Pořídli jsme si asi před půl rokem izolační dvojskla s meziskelní fólií Heat Mirror a nemůžeme si je vynachválit. Jedná se o velice úsporná okna. Dokonce na ně lze získat dotaci v rámci programu Zelená úsporám. Podívejte se i na www.nazeleno.cz ;-)
Odpovědět
Nemáte někdo zkušenost s f.Stavona-plastová okna a dveře.Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@adamp jaký dělají okna? Já bych šla po tom - jestli jsou to Veka nebo Gealan (a další a další) - to si pak našla na netu, jestli je to prvoplast, jestli to není nějaký polský bazmeg, jaká je cenová nabídka v porovnání s konkurencí atd. Ať ti ukážou fotky, co už realizovali - když budeš mít kliku, poznáš nějaký dům v okolí a můžeš se dojít zeptat osobně, jak byli spokojení atd.
Odpovědět
duckie-já vím o čem píšeš.v bytě máme okna od f. Finstral a velice spokojený,mají 10 let záruku a když bylo potřeba okno seřídit přijeli co nejdřív i rodiče spokojený.už od nich máme i nabídku na okna do baráčku,ale zaujala mě i tato firma na plastový okna tak scháním reference.je teda fakt že mají hezčí dekory oken.jinak díky za radu :-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?