Jak jste spokojeni s trojskly?

Je pravda, že jste s trojskly v oknech jako v bungru? Je prostup světla opravdu tak znatelně zhoršen? Máte doma tmu, nebo jsou to jen fámy? Děkuji moc za zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
My teda tmu doma nemáme :-) Ale to se těžko porovnává. To by člověk musel mít na stejném místě a ve stejné velikosti nejdřív dvojskla a potom trojskla nebo opačně. Spíš záleží na celkové velikosti prosklených ploch, rozhodně bych nedělal okénka 60x60 cm :) Co je u trojskel jednoznačně super, je izolace proti hluku. Neslyšíme zvenku prakticky vůbec nic. Akorát se nám stala taková kuriozita. Jedno okno bylo furt "zapatlané" a umýt nešlo. Teď se zjistilo, že je sklo dané opačně, takže pokovená vrstva směřuje ven a sklo tím pádem "rezne". Problém na straně výrobce skel, nikoli oken, protože skla se dodávají už komplet vcelku. Každopádně proběhne přesklení.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s hugo58 =) také máme trojskla a jsme spokojeni. Pokud má někdo malá okýnka, tak vždy bude mít víc tmu, to je jasné. Jinak je pravda, že trojskla ubírají krapet světlosti, proto je lepší dělat mín oken - ale větších ;-) , ale vždy to záleží i na orientaci domu - zda jsou na sever či jih, zda jsou otočeny do sousedovi stěny či do přírody atd. Nespornou výhodou je, že opravdu dobře izolují. A z venku pokud se někdo dívá na dům s trojskly, tak je vidí jakoby tmavší - takže zvenku nejde do vnitř tak dobře vidět, ale zevnitř ven jo. Ale myslím, že ani cenový rozdíl mezi dvojskly a trojskly už nemůže být tak markantní. A tmu doma taky nemáme :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli na baráku dříve klasický špaletovky - tedy dvě okna jakoby za sebou a nyní máme trojskla (barák se celý zboural a postavil nový, ale okna zůstala stejně velká ve většině místností) a "tma" tam rozhodně není větší :-D Myslím, že je to hodně velká fáma :-D Možná má někdo doma pak větší tmu s plastovýma oknama celkově, protože když je vymění, tak plastovky mívají jakoby "tlustší" rám, prostě širší a tedy okna-skla jsou asi menší. Ale pokud ses ptala na všeobecný dotaz, jak jsme spokojeni s trojskly, pravím - maximálně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zdravím, taky máme trojsko a jsme spokojený :-)
Odpovědět
máme trojskla, rozhodně doma nemáme tmu a ani jsem to od nikoho neslyšela, že by trojskla zhoršovala prostup světla spokojeni jsme maximálně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme doma kombinaci obou druhů oken. Jedny jsou dvojska a druhé trojskla s fólií. Je to fáma. Oběma prochází světlo stejně, jen u těch trojskel se díky folii v létě tolik neprohřívá interier. Každopádně v zimě zase lépe izolují. A z venku u těch trojskel je asi díky té folii jakoby zrcadlový efekt, takže tam není přes den tolik vidět dovnitř jako u dvojskel. Příště bysme volili jedině trojskla, ale to se v době, kdy jsme dělali částečnou výměnu oken, ještě vůbec nevyráběly.
Odpovědět
Spokojenost. Zvuková izolace výborná, tepelná izolace výborná a úbytek světla žádný nepozoruji. :-D Máme řadovku, takže jedny okna na sever, jedny na jih a z jihu jsou pokoje pořád krásně prosvětlené, určitě není prostup světla o nic horší než před výměnou. Dlužno dodat, že velikost oken jsme nechali původní, takže socialistické "výkladní skříně" . :-D
Odpovědět
prekvapil ma dohad "že jste s trojskly v oknech jako v bungru?" také tvrdenie som ešte nepočula. máme v dome tiež trojsklo a žiadny pocit úbytku svetla, perfektne izolujú nielen zvukovo ale aj tepelne- interiér sa neprehrieva. @cori má pravdu, z vonku dovnútra je horšia viditeľnosť-tie okná naozaj pôsobia ako zrkadlové. K čomu mám výhradu sú balkónové okná-sú neskutočne ťažké, a nechceli nám ich z toho dôvodu urobiť výklopné iba sa klasicky otvárajú a museli naň dať dverné závesy čo teda nevyzerá veľmi pekne-no čo už...ale bolo to naše rozhodnutie nechať trojsklo aj na balkónovkách. Ak sa ešte raz rozhodujeme tak okná znovu trojsklo.
Odpovědět
Profilova fotka
My také máme trojskla. Těžko se to asi posuzuje, protože málokdo má v domě / místnosti dvojskla v kombinaci s trojsklem. Musím však přiznat že při předvádění vzorků dvojskel a trojskel u prodejce byl rozdíl v propustnosti světla patrný. Já tedy souhlasím s názorem, že trojskla obecně ubírají světlo. Jen - jak už se tu psalo výše - dá se to kompenzovat větší plochou prosklení. Nabízí se však otázka, jestli tohle řešení nepřináší vyšší tepelné ztráty domu, protože byť je to trojsklo, vždy bude mít horší vlastnosti než zateplené zdivo.... :-|
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
My jsme měli na chodbě dvojskla a dali jsme do pokojů trojskla. Teď je tam tma. Na chodbě 5 metrů od okna je víc světla než uvnitř.
Odpovědět
Prostup světla lze ovlivnit i výběrem skla, samozřejmě za různé příplatky. Ale standard se pohybuje někde od 60-74%. Vlivem pokovení dostane okno trochu tmavší barvu, ale na prostupu světla to má neznatelný vliv. Tma rozhodně nebude. Určitě bych doporučil 3-sklo, kvůli nižšímu hluku, lepším izolačním vlastnostem a tím i větší úspoře na energiích. Ceny jdou stále dolů, za chvíli to bude standard. U dvojskla budete riskovat rosení oken apod. U 3-skel je plyn Argon a když tam je, tak se okna opravdu nerosí. Spíše bych si dal pozor na mezisklení rámeček. Nejlepší je Swisspacer-V. Určitě si pohlídejte, aby Vám tam nedali hliníkový, nebo nerezový, bacha ty prý i lakují. Meziskelní rámeček se v součané době také víc utápí pod tesnění, kvůli zamezení tepelného mostu. Siced to vypadá nezvykle, ale má to fungovat. Těch věcí je spostu, ale stejně nemáte šanci vše uhlídat, viz. můj fotoblog. Dneska bych se radil s někým kdo ty okna servisuje, montuje apod. určitě ne s prodejcem. Těch seriozních, kteří poradí i na úkor toho, že sám neprodá, je hrozně málo.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Může mě někdo doporučit od koho a jaký typ oken koupit?
Odpovědět
Článek se načítá
My máme též trojsklo a sme spokojení :-) žádná tma není :-D ale mažel je přímo vyrábí a nejen ty ;-) ;-)
Odpovědět
Super ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Od jaké společnosti máte okna ?? ;-) děkuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?