Jak velké fixní okno?

Profilova fotka
Ahoj všem, možná se budu ptát hloupě, ale někde ve foru jsem četla, že měl někdo problém sehnat 3m fixní okno, tak jsem se chtěla zeptat, jestli je to velikost, která se dá u většiny firem udělat., nebo je s tím opravdu takový problém. Předem každému děkuji za odpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
No on by nebyl problem ho udelat,ale z pochopitelnych duvodu ho firmy nedelaji a delat nechteji.pry jak je to takova velka plocha, jak je mezi skly ten izolacni plyn,tak to obri okno ma tendenci se vlivem rozdilnych tlaku a teplot vyboulovat (treba 3mm, ale na tech 3m to udela moc a pak to ztraci tepelne izolacni vlastnosti A pak to dela toto (foceno u manzela v praci, kde maji draha kvalitni hlinikova okna a rozhodne neni siroke 3m)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se právě v tomhle vůbec nevyznám, zeptám se tedy jestli nevíte o nějakém podobném řešení? Právě připravujeme projekt a chtěla jsem tam mít větší zasklenou plochu, myslela jsem si, že to fixní okno nebude vůbec problém, no a teď jak to vyřešit? HS portál je dost drahé řešení, do toho se mi nechce.
Odpovědět
@roxolanka Mame 3m fix, ale deleny napul. Mame vsechna okna delena napul, takze by mi prislo divne mit jedno v celku. Kdyz ho myju, nebo se o nej oprou deti docela se prohyba :-) ....na 3m skla bych se bala i podivat :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Děkuji za radu. S tím půleným už firmy problém nemají? Tak to holt vyřeším taky tak :-)
Odpovědět
@roxolanka nase nemela, naopak rikali, ze pro dlouhe dobe maji "rozumne" zakazniky :-D ....to je preslo po montazi :-D :-D :-D
Odpovědět
@roxolanka Ja sa mozem podelit o skusenost s dvoma fixnymi oknami, sirku maju 3,5 a 3,8m, vysku 2,7m a su jednou z veci, ktore na nasom dome milujem asi najviac. Nie je s nimi ziadny technicky problem, mozno osadenie bolo narocnejsie, ale firma to zvladla. Nerosia sa nam, nejde z nich chlad, a ten pocit sediet a jest pri takom okne je na nezaplatenie :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@palačinka Vůbec se nedivím, že je to nej místo. U mě by asi taky bylo :-) Právě že na pozemku máme krásný výhled, tak toho chci využít a taky už si představuju snídaně u té výlohy :-) závidím :-) A vy máte dělené to okno, nebo vcelku?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme měli problém, fix 3000 x 2350 mm nám žádná firma v plastu nechtěla udělat, pouze dělené a to jsme nechtěli. Tak nakonec máme jen 2500 x 2350 mm. Pokud budete mít hliníková okna, nebude to problém ;-)
Odpovědět
Delali jsme fixni okno 5,5x3m a v pohode....system Schuco.
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi Mohla bych moc poprosit o fotku, abych měla představu, jak je velké to 2,5 m. Moc bych vám byla vděčná, klidně do SZ.
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi Jinak hliník nechci, chtěla jsem dřevěná. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@roxolanka Tak bohužel o dřevěných nemám přehled. Budete muset oslovit dodavatele, zda jsou schopni udělat Vámi požadovanou velikost. My jsme řešili pouze plast a hliník... foto pošlu ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@qeszi Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@roxolanka dřevo v provedení skywall od firmy Jánošík nebude problém... Viděla jsem několik realizaci s fixy 3m, nicméně cena bude vysoká.... Teoreticky můžete mít i drevohlinikova okna... Odhaduji cca 80tisic pro 3x2,5m.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?