Jaké dveře na terasu k oknům Veka softline 82?

Ahoj, prosím o radu s výběrem dveří na zahradu k nízkoenergetickému domu. Máme v plánu dát vedle sebe z tří dílů, jedno pevné sklo a dvě křídla dveře. V kuse bude celková délka 2,7 nebo 3 metry (3x90 nebo 3x100 cm). Manžel chce posuvné dveře, ať už zdvižně posuvné, nebo výklopně - lepší design a prostorově nenáročné. Já bych raději byla pro klasické otevírání, lépe vyřešené izolace u klasických dveří a jednoduchost, cena. Jelikož z oken uvažujeme nejvíce o oknech Veka softline 82 na radu příbuzného, který nám staví a zabývá se tím v poslední době (už staví čtvrtý dům), u posuvných dveří spíše Veku nedoporučuje, klasické otevírání ano. Můžete mi prosím poradit, jakou značku a typ posuvných dveří vybrat (zatím to vypadá spíše na posuvné) při kombinaci s okny Veka, abysme byli spokojeni s kvalitou a aby mely srovnatelné tepelně izolační vlastnosti (trojskla a Uw, Ug) . Díky moc za všechny rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenulkak a z jakého důvodu ten posuv nedoporučuje?? My v tomto profilu máme sklopně-posuvné 4m okno v obývacím pokoji, tak ať vím, co nás čeká...(je rozděleno na 3 části - 2x fix a prostřední díl je posuvný)
Odpovědět
nedoporucuje moc ty zdvizne posuvne, ze to uplne dobre netesni a jsou tam tepelne ztraty. Mne se zase nezdaji ty vyklopne, ze je to takovy vachrlaty system a na tak velkem okne se to bude asi krizit a bude se to muset co rok nechavat sestelovat. Ale zkusenost s tim nemam. Snad se najde nekdo, kdo s nimi ma zkusenosti, nebo da nejake doporuceni, ktere jine by byly lepsi.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenulkak no my je už máme rok namontovány, tak se s tím budem muset v případě problémů nějak poprat...Kdyby jsme tenkrát neřešili až tak peníze, tak jsme šli do hliníkového HS portálu (ale ten tenkrát vycházel kolem 160tisíc). Každopádně díky za odpověď!
Odpovědět
@catt82 je super, takze aspon jedna varianta dana do plena. Zvavovali jste jeste nejake? A tahne v zime od nich? Nebo nejaky tepelny most tam nevznikl? Nerosi se vam?
Odpovědět
@catt82 Jeste me napada, proc hlinikova a ne plastova?
Odpovědět
výklopně posuvné těsní stejně jako ostatní okna. zdvižně posuvné HS portaly jsou na tom malinko hůř, ale pokud jdete do oken s Uw pod 0,8, tak u HS portalu počítejte Uw cca 1,0-1,1 ... myslím Internorm umí lepší vlastnosti.. taky Decro teď přišlo s novým HS portalem s lepšími vlastnostmi, ale prodejci zatím o tom skoro nic neví :) Někteří výrobci nemají vůbec speciální profily pro HS portaly, ti pak většinou doporučují hliníkové profily. Problém může být u posuvných dveří větších rozměrů a výšek, tam buď prodejci doporučí rovnou hliníkový profil nebo je to na vás, zvážit, co vybrat :) jinak hs portal má mnohem hlubší profil, s tím je třeba počítat, pokud třeba máte dvoje dveře, každé jiné, vedle sebe... pokud budete mít křídlo do 1m, tak tam by neměl být problém vybrat v plastu kterékoliv dveře. Jinak mám nabídky od dvou firem na HS portal jedna v hliníku a druhá v plastu s hliníkovým opláštěním na 3,6m a cena je téměr stejná :) a pak si mám vybrat :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenulkak protože přece jen plast více pracuje a u velkých, těžkých oken to sami výrobci doporučují. V plastu nám je udělali, ale za cenu rozdělení té 4-metrové plochy na 3 díly. V hliníku bych mohla jít klidně na půlky a životnost bude taky asi určitě u hliníku vyšší. Máme okna+toto fr.okno v plastu, ale vchodové dveře jsme dali hliníkové (kvůli tomu namáhání a vyšší životnosti)
Odpovědět
Moc vam dekuji za odpovedi. Budu to muset jeste do hloubky prozkoumat a nechat si udelat nabidky. Nejsem zatim expert na okna a dvere, ale aciname stavet a pomalu mam pocit, ze brzy budu muset nastudovat a stat se odbornikem na vsechno od podlah po strechu, nez to vybereme :-). Holt u nas tohle zbyva spis na me :-).
Odpovědět
@lenulkak máme stejná okna v trojskle a posuvné dveře, je to paráda ...... ty dveře jsou hodně těžké s trojsklem, už proto bych nešla do otevíravých, budete pořád štelovat (to nám řekli i montážníci). Ty posuvné krásně těsní, po půl roce když přišli na servis tak nemuseli nic seřizovat, vše krásně doléhá, paráda.
Odpovědět
@kkaccullka A máte ty zdvižně posuvné, nebo výklopně posuvné? Veku?
Odpovědět
výklopné Veku softline 82 (ty zdvižné byly cenově úplně mimo můj rozpočet)- 2 portály stály víc než okna do celého domu. Koukni do alba....já jsem strašně spokojená je to fakt paráda, otevíravé bych nechtěla kvůli místa a taky, že se při průvanu zavírají a otevírají. Ty posuvné otevřu na kousek aby probíhal pesan a nic nehrozí, mám tam i větračku jako u klasického okna. Jinak ovládání jde lehounce dvěma prsty. V zimě těsnili parádně. @lenulkak
Odpovědět
Je to je bezva. Moc ti dekuju, ze jsi mi napsala. O duvod min, prestat vahat a vybrat prave tyto. Kouknu do alba. Diky :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?