Jakou barvu oken zvolit, aby se hodili ke střeše a fasádě?

Profilova fotka
Ahoj :) prosím o radu, jakou barvu oken zvolit. Rekonstruujeme rodinný dům se sedlovou střechou, střecha bude glazura amadeus (viz foto) a fasáda nějaká hodně světlounká (odstín něco jako starorůžová apod.). Nelíbí se mi okna s barvou zlatého dubu, víc se mi líbí tmavší hnědá a myslím si, že by se to k té střeše i více hodilo. Co si o tom myslíte vy? Také jsem přemýšlela o šedé barvě oken, ale nemám moc velkou představivost, jak by to vypadalo...
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě bych volila tmavě hnědou:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jsem zapomněla zmínit barvu Mahagonovou, která si myslím, že by se také hodila...co vy na to? :)
Odpovědět
Jsme teď ve stejné fázi - střešní krytina Röben Monza Trentino ( hodně podobný odstín) a k tomu teď vybíráme okna - Bude nejspíš Macoré, Mahagon je volba č.2.
Odpovědět
Myslím, že ten mahagon by se k ní hodil.
Odpovědět
jj, taky jsem pro mahagon
Odpovědět
Profilova fotka
měli jsme tuto střechu, světle fial. fasadu- skoro do bíla..a okna právě ten zlatej dub a nic moc...vše klem bylo dřevo mahagon a to se k te kombinaci hodilo krásně .-)) takže určo i okna budou
Odpovědět
Profilova fotka
Super, děkuju za názory. Vítězí tedy mahagon :))
Odpovědět
Profilova fotka
@micinka22 měla byste nějakou fotečku? :)
Odpovědět
@dzejny2 My jsme si objeli dekory oken, které nás zajímaly, přímo na domech. vzorky strašně matou. Na mahagonu nám vadily ty pruhy, hlavně na dveřích. Ale i tak je mahagon stále ve hře.Chce to je vidět ve stínu i na přímém slunci. Vyžádali jsme si od firmy reference v dekorech, mezi kterými se rozhodujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@dzejny2 tady je to cekem vidět.. balkon a zepředu to podbití už je přetřeno na mahagon, pergola je ořech , dveře-okna zlatý dub...no ona ta fasáda byla jiná když byla nová :D a bledla a bledla...
Odpovědět
@dzejny2 Dobrý den, asi Vám neporadím tak, jak byste chtěla slyšet, ale čím tmavši dekor oken, tím více je namáhaný sluncem (u levnějších oken je pak tento "efekt" o to více znát). Pokud dekorovat, doporučuji spíše světlejším dekorem. Přeji šťastný výběr.
Odpovědět
Profilova fotka
@asen Také jsem si říkala, že by bylo nejlepší si to jet obhlídnout, určitě je to lepší vidět naživo než na fotce, to máte pravdu , určitě se zejedem podívat :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@micinka22 děkuju za fotečky, máte to pěkné :)
Odpovědět
Profilova fotka
@milrob dobrý den, děkuji za názor a radu :) Uvědomuji si, že čím tmavší , tím více sluncem namáhané, ale na druhou stranu bych chtěla aby to nebylo jako pěst na oko :)) V tom případě jsem právě uvažovala ještě o té šedé, ale nedokážu si představit, zda by se to hodilo..
Odpovědět
Profilova fotka
já bych určitě dala nějakou hnědou..buď ořech nebo my třeba máme Sienna Rosso..ale to je za příplatek....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?