Jakou máte šířku vjezdové brány?

Zdravím, jak máte široké vjezdové brány pro auta? Máme prostor 4m, tak řeším zda udělat 3m vjezd a 1m vchod a nebo vchod nějak zakomponovat do vjezdové brány.
Odpovědět
Pod 3m čistého průjezdu bych nešel, a to už moc na rozdělení vrata/branka nezbývá. Vrata budou posuvné nebo křídlové?
Odpovědět
koukni mám v blogu.na dvě auta 4,5m+90branka
Odpovědět
Pod 3m jít nechci. Branka by byla 80cm jako dveře a 20cm by bylo na sloupek mezi brankama apod. Pokud by bylo rozdělení 3/1m tak by jsme volili vjezdovou bránu skládanou. Ideálně něco jako příloha, ale stranově otočený.
Odpovědět
300 brána ideálně odsuvná doleva z pohledu ulice, 10+10 sloupky a 80 branka, nic víc bych nevymýšlel, řešil jsem to už asi stokrát :-)
Odpovědět
@lopp spíš do prava ne? Proč by se měla otevírat do prostředka?
Odpovědět
od auta: plot, brána, branka, soused :-) tudíž doleva se musí otevírat, pokud koukám na tu fotku.
Odpovědět
To my to chceme spíš naopak. Od schránky branka, brána. Hlavní parkovací prostor bude za "schránkou". Tam je prostor 6x6m kde bude časem i zastřešení. Rovný úsek k vchodu (kde je popelnice) je spíš na manévrování či když dojede návštěva, tak zaparkujem 4 auta. Jinak ještě vypadá zajímavě toto řešení viz příloha. Jestli to dobře chápu tak když otevírám vrata jsou klasicky křídlové a nebo mohu otevřít jen kus uprostřed jako branku. Líbí se nám na tom, že to je "bezbariérové". Všude jsme viděli jen vrátka v bráně s spodním pevným rantlem. Další dotaz je zda se může otevírat brána na chodník a nebo se musí otevírat pouze na náš pozemek. Po chodníku stejně nikdo nechodí, protože jsme slepá ulice a lidé spíše chodí po silnici
Odpovědět
Tak jestli chcete křídlovou, tak to pak můžete otočit, ALE :-) 1) pokud to má být s pohonem, tak životnost a poruchovost pohonů na křídlovou bránu je řádově vyšší než posuvné 2) ta varianta na obrázku je sice hezká, ale bude zlobit, jediná rozumná je s tím rantlem jak jste viděla většinou, párkrát jsme tohle zkoušeli a stálo to za prd slušně řečeno No a křídlová vám ubere dost prostoru dovnitř, teoreticky se dá otevírat i ven, ale musí tam být viditelný maják a pak nesmíte mít blba souseda, jelikož brána otevíravá ven vyžaduje povolení.
Odpovědět
@lopp Křídlovou jsme zavrhli z důvodu branky. Tu jsem sem dal jen z tohodle řešení otevírání branky. S tím rantlem nechceme. Řešil jsem skládanou s skládáním k plotu s sousedem, aby minimálně překážela a zabírala prostor Posuvnou bych raději, ale tam by musely být vrátka u sousedů - to se nelíbí manželce. Pořád řeším jak to vymyslet, nevím zda ty 3m šíře nebudou pro manželku málo. Moc vyježděná není... Či jiné nápady viz půdorys
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@nitro Co je to za barvu na fasádě? Modrá by se mi taky líbila :-)
Odpovědět
@ppavlinecka od Weber silikonová omítka barevný odstín s0530-r90b
Odpovědět
Profilova fotka
Nevíte někdo, jestli se nějakým způsobem dá realizovat posuvná brána, která by se otevírala do oblouku? Náš pozemek je ukončen obratištěm, takže vjezd na pozemek je sice do roviny, ale pak se stačí a kopíruje oblouk obratiště. Místo na křídlové otvírání dovnitř nemáme. Vůbec nevím jak to vyřešit.
Odpovědět
Článek se načítá
Co teleskopicka brána? https://youtu.be/_MBRUEheCMc
Odpovědět
Profilova fotka
@specnaz84 To je moc hezké řešení, ale obávám se, že ani na to tam není dostatek místa. Jedině že by se ty díly ještě uměly otočit o devadesát stupňů. Přikládám situačku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?