Je tohle správně namontovaný venkovni parapet?

Profilova fotka
Ahoj. Prave nam dokoncuji fasadu, tak by me zajimalo, zda je tohle ok nebo montaz reklamovat a zadat napravu. Dekuji.
Odpovědět
Zdravím, odpověď bych hledal na stránkách výrobce toho plastového parapetního zakončení. Osobně si myslím, že je lépe, pokud ten zakončovací profil je minimálně zpoloviny utopen ve venkovní špaletě, aby stékající voda po špaletě byla hranou profilu odtržena. Pokud je zakončení parapetu na fasádě, hrozí zatečení pod něj. Parapet by měl být v zakončení volně z důvodu dilatace. Také si myslím, že překrytí rámu okna je nedostatečné, opět záleží na doporučení výrobce okna, ale myslím si, že rám okna by měl být překryt s ponecháním tak 1,5cm. I když vidím výtvory zateplovačů, málokde si myslím, že je to správně.
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji za odpoved :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mimoto máte zateplení či nikoliv? Pokud ano, tak ta krytka měla být zapuštěna, viz. obrázek
Odpovědět
Profilova fotka
Také máme to zakončení zapuštěné jako na obrázku výše.
Odpovědět
@mimoto Je to samozřejmě špatně, jde o to co s tím při reklamaci provedou... Tenhle detail je takhle blbě jako u vás tak na 50% staveb u nás, tak nějak to souvisí s tím, kdo fasády dělá.
Odpovědět
Zase jeden blbe udělaný parapet. Otlouct dodavateli o hlavu a neprevzit.
Odpovědět
možná blbá otázka - kdo objednával parapety? protože ty nikdo nenatáhne, prostě chyba je ve velikosti parapetů. Pokud je objednali omítkáři je to jejich chyba pokud ne jinou možnost neměli.
Odpovědět
Správně mají být zapuštěné...nicméně u nás také zapuštěné nejsou, protože se mají osazovat správně se zateplením ostění, a dodavatel je dodal pozdě, tak je osazovali dodatečně. Tak zedníci alespoň přetahovali vrchni vrstvu omítky přes zakončení. Parapety jsou vyspádované od okna, a že by to někde činilo problém, tak nečiní. Nikde nám nezatéká. Kdyby to časem zlobilo, asi bych ten spoj přetáhla nějakým tmelem (asi silikon?). Zrovna se mi nechce předělávat všude ostění na celém baráku....
Odpovědět
@catt82 Zdravím, osobně tvrdím, že toto je špatně, ten rám okna by měl být podstatně více v zateplení celou kondenzační komorou, tedy jen cca 10- 15 mm by mělo být z rámu vidět. Viz technické podmínky většiny výrobců oken. Prostě nahatý rám jeblbost, kokněme se naokna předků.
Odpovědět
@martin_fio 10-15mm rámu? To možná tak na stavbu bunkru, ach jo...
Odpovědět
@lopp Ach jo Lopp, prodejci rádi svými nochsledy nechávají zaměřovat okna aby to s rezervou vyšlo, tedy snižují užitnou hodnotu okna jež je prosvětlit interier, právě plastem. Podívám li se třeba na stránky tzb, tak tady to mají hezky znázorněné na http://www.pasivnidomy.cz/okna-a-dver.... Pak právě vznikají ty pravé bunkry s hluboko umístěnými okny a pěkně orámovanými plasty.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?