Kdo má v RD modrá okna?

Ahoj, chci se zeptat, zda je tady někdo, kdo má v RD modrá okna? Zvažujeme tmavě modrý odstín z venkovní strany a hledám někoho, kdo je má, jaká je spokojenost, výhody/nevýhody... A byla bych mic ráda za případné foto ;-)
Odpovědět
1
2
Opravdu nikdo nemáte tmavě modrá okna, prosím? x-)
Odpovědět
Tmavě modrá jsem tady neviděla. Zkuste Pinterest. My máme tmavě zelené.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem jen viděla modrá okna na jednom domě. Bylo to s tmavě šedou fasádou. Docela zajímavé, moc lidí to mít nebude.Na Střeše jsem to zatím neviděla u nikoho..
Odpovědět
Profilova fotka
@anveno Švagrová má zelené a modré má soused. Ale jsou to starší domečky/ chaloupky. Vy je chcete do novostavby?
Odpovědět
@luciekocur Ano, začali jsme stavět a chceme tmavě modrá okna.... námořnická modř ;-) Původně jsme chtěli světlejší modrou, ale pak jsem si všimla, že tu světlou mívají sklady a kancelářské budovy, tak jsme od toho upustili. Jen jsem to neviděla v reálu tu tmavě modrou.... Bude bílá fasáda, vínově červené dveře, antracitová střecha... x-)
Odpovědět
@petta33 ....no právě, že to není nikde k vidění :-( Hodně teď frčí šedá, je hezká, ale my chceme raději tu tmavě modrou... ani na netu jsem toho moc nenašla :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@anveno http://damiper.sk/sk/plastove_okna_vo... je tam aj tmavomodrá
Odpovědět
@anveno u nás má jedna firma tmavě modré okna s bílo-šedou fasádou. My sami máme stejné barvy ve firmě.... Na rodinném(novostavbě) domě si to moc nedovedu představit.
Odpovědět
@alisek taky jsem zvědavá, jaké to bude ;-) Ale už je rozhodnuto a objednáno..... prostě.... DŮM s modrými okny! :-)
Odpovědět
bílá fasáda, modrý okna? trochu jako řecko ne? :-D
Odpovědět
@anveno tak citlivé pak volit fasádu, dveře atd...modrá okna mají většinou přímořské státy ale jsou to staršího vzhledu, ne ty nové
Odpovědět
Profilova fotka
Modré okna jsem neviděla, ale když jsme jeli do Prahy a odbočovali na exitu Jesenice tak tam byly baráky ve stylu podnikatelského baroka s modrýma střechama, ale za mne to vypadalo ta modrá střecha hrozně, nejspíš bych volila spíš barvu univerzální a nadčasovou a modré dala dekorace které jdou snadno vyměnit.
Odpovědět
Článek se načítá
@anveno Nikde jsem neviděl, ale google, Pinterest apod. pomužou.
Odpovědět
Profilova fotka
@anveno s tou šedou fasádou to nevypadalo špatně. Viděla jsem i dost červených dveří na domech, taky ale v kombinaci s tmavou fasádou. Je to prostě něco jiného, než má většina lidí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je dotaz ještě aktuální? A jaký dům - starší nebo moderna?
Odpovědět
@jitulkaka novostavba, bungalov. Bílá fasáda, vínově červené dveře, antracitová střecha, před vstupem budou dřevěné sloupy pro stříšku, zřejmě i dřevěné obložení kolem vchodových dveří ;-)
Odpovědět
@specnaz84 díky za foto, my budeme mít tmavší modrou než je na obrázku :-)
Odpovědět
@iveta_89 noooo...nebude to ta řecká modrá, ale tmavá modrá. Něco podobného jsem před mnoha lety viděla v Holandsku, pak v kombinaci se dřevem (které budeme taky mít kolem vchodových dveří) v rakouských Alpách, no a manžel to v minulosti viděl i v Norsku (ale nevyfotil)...
Odpovědět
Profilova fotka
Modrá okna vidět spíš u starých domů nebo u tradičních francouzských s modrými okenicemi, případně u orientálních. Osobně si myslím, že spíš naopak ta tmavě modrá je hodně na průmyslových objektech, spíš než ta světlá. Jinak kombinace ještě s vínovými dveřmi, to už mi přijde dost psycho, ale záleží hodně na stylu celého domu, okolní zástavby apod. A hůř se vám pak bude ladit interiér. Ale my budeme mít modrá kamna, tak v tomhle na tom budeme podobně 😉
Odpovědět
Profilova fotka
Ani ta kombinace modrá-cervena nemusí vypadat zle, když k tomu někdo sebere odvahu
Odpovědět
@ptjj Takhle nakombinovane mi to dava vetsi smysl... Jen dverni kridlo cervene, ostatni vyplne otvoru a vsechny "sambrany" bile a k nim celistve modra fasada.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin proti gustu.... třeba budeme ještě čubrnět, až nám sem @anveno za čas dá fotku, jak to vypadá úžasně....my Češi jsme někdy moc málo odvážní (včetně mě) a pak tady ty domy vypadají ve výsledku všechny dost podobně, interiéry tady na MS teda velká většina... neměli bychom se bát být odvážní
Odpovědět
Profilova fotka
@anveno Pokud už máš fotku nebo vizualizaci domu, pošli mi ji do SZ, něco zkusím. Ale našla jsem alespoň toto pro představu. Kombinace modrá-bílá i modrá-dřevo vypadá dobře.
Odpovědět
@ptjj Mozna jsme malo odvazni, protoze zas tak casto nemenime interier nebo exterier domu. Ja bych se moc bala, ze se mi ty barvy okoukaji a jak je pak zmenit? Leda ta okna vymenit. I v interieru mame zaklad neutralni (bile steny, dub nebo orech na podlaze), at se nam to tak rychle neokouka a menime spis doplnky, coz neni tak pracne a hlavne nakladne. Taky se na fotky exterieru tesim, bude to nevsedni.
Odpovědět
@jitulkaka Moooooooc děkuji za foto! :-) Ta modrá na té první fotce ... to je ono! A v létě na parapety truhlíky třeba s muškáty v bílé a v barvě dveří ;-) U vchodu dřevo, vzadu taky dřevěná pergola ve svahu s výhledem do vesnice....
Odpovědět
@puhelin Tak až tolik odvážní, abychom dali modrá okna i do interiéru, nejsme :-( . Já je chtěla, ale manžel ne, že to bude moc tmavé. Zevnitř teda budou okna klasicky bílé. Co se interiéru týče, podlaha bude v dekoru dubu "woodstock honey" a všude bílé dveře. Nad kuchyňskou linkou jěště přemýšlím ;-)
Odpovědět
Mě nesedí ty vínové dveře, proč ne taky modré?
Odpovědět
@ivaa32 třeba proto, aby to nebylo takové nudné, jednolité...
Odpovědět
Tady jsem nasel na realitce par fotek 😉
Odpovědět
Podívejte se na mapy - na seznamu, ulice Za Cihelnou v Roztokách. Stojí tam dům s modrými okny a má fasádu z opalovaného dřeva.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?