Kdy objednat okna?

Profilova fotka
Dobrý den, dnes jsme měli s manželem menší rozepři. Kdy objednat okna? Stavíme podkroví a momentálně jsme před vylitím nové betonové desky a věnce s tím, že pak budeme stavět zdi a nahazovat novou střechu. Do konce července by mělo být hotovo a tak jsem si poptala okno a balkonové dveře do štítu, jenže manželův kamarád řekl, že takhle se to nedělá, že musí být postavené zdi a pak se přijdou okna zaměřit. Dle mého názoru je jasné že když budeme mít objednaný okna už teď tak tomu přizpůsobíme stavební otvor... Jak jste to dělali vy?
Odpovědět
my sme to robili tak ako vam doporucuje kamarat
Odpovědět
Necháte si nacenit přibližně okna podle plánu. Pak až budou zdi se zavolá obchodní zástupce na přesně vyměření.
Odpovědět
My měli obě varianty. Přízemí jsme měli postavené, to si zaměřili. A podkroví jsme přislíbili, že dodržíme stavební otvory, což se zadařilo.
Odpovědět
Tak rozhodně je snadnější vyrábět okna dle otvorů než otvory dle oken, obzvlášť při rekonstrukci či předělávce... Dá se to objednat i dopředu samozřejmě, ale příliš bych to nedoporučoval, dovolím si tvrdit, že na centimetr to žádný zedník nepostaví...
Odpovědět
Profilova fotka
Standarne se nejdřív vymuruje až pak se objednávají okna - fa si to pride zaměřit. ..když zednikovi uletí ruka, nebo tvárnice nebude až tak tvárnice pak co???...
Odpovědět
My měli okna objednané dřív než vylitou základovou desku :)). Dům jsme dělali svépomocí a vše sedělo. Podotýkám teda že jsme stavěli dřevostavbu a za 4 měsíce už byla stavba uzavřená a dodělávali se vnitřky.
Odpovědět
Já jsem to dělal jinak, ale na novostavbě. Na podzim byla hrubá hotová, objednal jsem okna jako že je chci až na jaře (aby stavba vyluftovala, nespěchal jsem). Technik před zimou přijel vyměřit otvory, na druhý rok v létě montovali okna, bylo to s výraznou slevou (asi proto, aby v zimě měli co dělat, toho jsem využil). Ale dnes je možné ledasco, to už bylo před mnoha lety. Fakt ale je, že jednodušší vyrobit okno či dveře do daného otvoru než opačně.
Odpovědět
Profilova fotka
nechal jsem si udelat podle projektu kalkulace a po vyzdeni si presne okna zamerili a nechali vyrobit.
Odpovědět
Jsme v podobné situaci :) také děláme podkroví, okna máme podle projektu naceněné a přijdou si je zaměřit až bude dozděno a bude hotová střecha :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?