Kočičí/Psí dvířka - zkušenosti

Profilova fotka
Zdravím, rádi bychom do nového baráčku pořídili do vchodových dveří i kočičí dvířka. Máte někdo zkušenosti? Jaký typ, materiál zvolit? Netáhne jimi dovnitř? Fungují bez problémů? Doporučíte značku? Uvítám jakékoliv zkušenosti, děkuji!
Odpovědět
Záleží jak velké zvíře tím bude chodit :-) Osobně bych to nedával do vchodovek, ale spíš do balkonovek, jestli nějaké máte. Táhne tím dovnitř. A funguje to, pokud se toho vaše kočka či pes nebudou bát :-D
Odpovědět
Profilova fotka
kamarádka si je při rekonstrukce pořídila. Což o to, fungovaly by asi dobře, ale jejich kocour jimi odmítá chodit. Zkoušeli různý metody, jak ho přimět a nic nezabralo. Takže hodně záleží i na kočce. Jinak, ano, trochu jimi táhne.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych je dala do technické místnosti, tam nebude trocha čerstvého vzduchu vadit. A existují i dvířka s kódem, aby jimi chodila jen vaše kočka a ne zablešenci z celé ulice. Sama s nimi ale zkušenost nemám.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme je koupili do bytu pro mainaky. No, nez doslo na namontovani, tak jsme se stehovali :-D Takze nevyzkousene, nerozbalene mam jedny na prodej na skrini. Tady v najmu je mit nesmime. Ale myslim ze by to ti nasi uvitali. Bohuzel osobni nemam
Odpovědět
Profilova fotka
tak je to super věc - zvířeti to dává naprostou svobodu pohybu dovnitř/ven, většina se dá regulovat (že třeba může jen ven a ne už pak dovnitř / naopak / úplně zavřít když nechceš aby odcházelo), velkou nevýhodou je to táhnutí. je to jen kousek plastu, kterým prostě táhne. Takže do pasivního baráku si to nedám. Naši mají ideální případ - východ na zahradu přes sklep, přes troje dveře - a tři průchody. takže tím posledním do obyt. prostoru táhne už jen minimáně, v zimě si to napřímo nedovedu ani přestavit. Pokud bych měla být šťoural, jako "ale" této super věci bych řekla, že těma pro velké psy proleze v pohodě člověk - což je výhoda když si zabouchneš, zloděj však proleze taky. (u našich pro malé psy - a tím se protáhnul jen náš mladej tak do 10let, pak už to prostě nejde. Zato větší pes rychle pochopil, přikrčí se a prochází sem tam bez obtíží.) Btw. - kočky: opravdu záleží na kočce - s barákem rodiče zdědili dvě - jedna chvíli pozorovala psy (ty to naučíš snadno) a během týdne si chodila sem tam, druhá mňouká u dveří jak zběsilá devátým rokem...
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp chceme to právě do vchodovek, protože budeme mít zádveří, kde by měla v naší nepřítomnosti číča pelíšek a žrádlo a zbytek domu zaalarmovaný. Balkonovky budou, ale právě kvůli tomu alarmu a aby kočka nemohla doma vyvádět lumpárny když tam nebudeme :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk dvířka plánujeme jen malá opravdu pro jen pro kočku. No a když budeme učit od kotěte, tak snad se to naučí (jinak ji přinutim pod trestem žádná kapsička dokud neprolezeš :D :D
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Máte někdo dvířka pro kočku ve zdi cca 400mm? Do vchodových dveří se mi řezat nechce, zeď mužu případně opravit, když o kočku přijdeme.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od kofejn:

Máte někdo dvířka pro kočku ve zdi cca 400mm? Do …
@kofejn Toto se přidám, také to podobně chceme na chatě vyřešit. Dávali jsme renovovat staré dveře a to nemám chuť do toho zasahovat, když vím, co renovace stála.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od dopcom:

@kofejn Toto se přidám, také to podobně chceme na…
@dopcom to dřevěné dveře si dával renovovat? Pls mohl bys mi napsat, že kdo ti to dělal?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Zrovna jsme to řešili. Stavíme dům. Dvířka pro kočky budeme po dlouhém přemýšlení dávat do vchodovych dveří. V úvahu přicházela i varianta do zdi v TM. Doporučuji koupit kvalitnější dvířka alespoň trochu tepelně izolovaná. Původně jsem chtěla na čip, ale rozmyslela jsem si to a koupila jsem hliníková dvířka Peršané 620. Okna a dveře budeme mít od Vekry a jejich technici je nainstalují při instalaci dveří.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od jablko21:

Zrovna jsme to řešili. Stavíme dům. Dvířka pro ko…
@jablko21 pardon, jsou to dvířka Petsane 620.
Odpovědět
My udělali do dřevěných dveří z garáže, vyřezaly se, taky můžou být na čip, ale ten nemáme v provozu, máme to jen otvor orámečkovaný a je tam hadra, aby tolik do domu netáhlo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?