Komprimační páska - ano či ne?

Profilova fotka
Přeji všem krásný večer. Budeme objednávat okna a řešíme, zda pro utěsnění připojovací spáry mezi oknem a zdivem použít komprimační pásku. Víme, že na tak zásadních věcech jako jsou okna se nevyplácí šetřit, ale navyšuje nám cenu oken o 9 tis. a co jsme se ptali okolních stavebníků, nedával komprimační pásku nikdo, proto váháme. Ve středu nám přijede okna zaměřit technik tak budu ráda za Vaše názory. Děkuji :-)
Odpovědět
A jaký důvod uvedli, že nedávali komprimační pásku?
Odpovědět
Profilova fotka
@nicolete83 my ji davali. V podstate mas dve moznosti jak resit pripojovaci sparu: 1. Montazni pena + zevnitr parotesna a zvenku paropropustna folie. 2. Komprimacni paska 3v1 - nejcasteji Illbruck Illmod Trio+ 652 Paska ma tu vyhodu, ze je trvale pruzna a zaroven dobre utesnuje. Taky je rychlejsi na montaz. Musi se ale zvolit spravna tloustka, dle velikosti spary. Spara by mela byt co nejmens, Idealne do 1 cm. Vyzaduje to tedy presne a peclive provedene otvory. Nejcasteji se proto pouziva ve drevostavbach. Cena je vyrazne vyssi Pena+folie: pena nepruzi takze ve stavba h, ktere se hybou(typicky treba roubenky) se s velkou pravdepodobnosti potrha. Pena zaroven sama neni odolna proti pronikani vodnich par. Proto se MUSI dat zvenku i zevnitr folie. Folie se lepi na ram okna a na hranu otvoru. Pak se zaomitaji. Vyhodou peny je ze lepe resi nerovnosti otvoru. U peny TRVEJ na foliich. Obcas to nektere firmy nedavaly a pena vlivem vlhkosti casem degraduje a taky se ram muze tvorit plisen protoze rosny bod muze byt v pene. Okna by mela byt montovana na plechove kotvy (casto se pouzivaji turbosrouby skrz ram coz je spatne) aby se jim umoznila mala dilatace vlivem tepelne roztaznosti pri stridani teplot.
Odpovědět
Profilova fotka
@rad5 Kvůli ceně, spokojili se s montážní pěnou.
Odpovědět
Profilova fotka
@nicolete83 Děkuji moc za vysvětlení.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@jumpmans i ostatní, kdo "půjdou" náhodou kolem, ahoj 🙂 obnovují diskuzi... chtěla jsem se zeptat na tři věci😀 fólie vs. páska, kotvy vs. šrouby a purenit vs. rozšiřující profil vs. vyzdění 🙂 dvě odpovědi vlastně mám, ještě by mě zajímalo, jak je podle Vás ideální vyřešit ten podklad dveří? Předem všem moc díky 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?