Kování na vchodové dveře

Zdravím všechny. Plánujeme na vchodové dveře madlo místo kliky, ale otvor v nich pro kliku (kouli) zůstane. Chtěl bych jej překrýt nějakou záslepkou typu rozety. Nemohu ale nikde nic najít. Nemáte někdo nápad jak to vyřešit? Předem velmi děkuji.
Odpovědět
A z čeho máte dveře vyrobené? Ze dřeva, plastu nebo hliníku?
Odpovědět
@marcus007 Rám a tedy místo kde se bude montovat je borovice tloušťky cca 75 mm.
Odpovědět
Pokud nebude stačit zalepení díry zátkou a přetření barvou (nevím, jestli máte email nebo lazuru), vyrobil bych si plech v barvě madla nebo rozety (např. nerez tl. aspoň 2 mm aby schoval hlavičku šroubku) a přišrouboval to přes otvor kliky. Popřípadě bych dal plech větší plech, který by šel ještě pod rozetu fabky (fabka by musela být o to delší). Je potřeba se podívat, jestli šroubky nepůjdou do zámku. Každopádně bych to alespoň zvenku zalepil zátkou (nevím, jaký máte zámek - jestli neumožňuje odemknutí klikou). Takže improvizace. :-)
Odpovědět
@marcus007 Díky za odpověď. Asi fakt nezbývá než improvizovat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já se také přidám do diskuse .. řešíme stejný problém. Do zítra se musíme rozhodnout: Jak se řeší u vchodových dveří s madlem otevírání z venku? Příklad: půjdu ze zahrady a chci jít do domu, kde mám na dveřích madlo a jen FAB pro klíč. Musím tedy mít u sebe stále klíč a odemknout? Nebo se to dá vyřešit i nějakým elektro zámkem na otisk, či kód. Jaké máte řešení?
Odpovědět
Profilova fotka
@bajcik řešit to lze různě, ale nejčastější a nejlevější řešení je nosit klíč :-D jinak je prý nějaký zámek, ve kterém cosi zmáčkneš a prostě se ti to nezaklapne a jen zatlačíš do madla. jestli jsem to tedy tehdy při popisu dobře pochopila :-N ale myslím, že většina lidí má na vchodových dveřích stejně kouli a ne kliku, takže je to stejné jako madlo. pokud bych si měla vybrat kod nebo otisky, tak jdu do kodu. při špinavých rukou ze zahrady vám to otisk nemusí vzít, taky (už se to možná změnilo a záleží na ceně) jsou čidla na otisky omezeny teplotami. ve velkém vedru nebo velkém mrazu bych tomu nedůvěřovala. ale třeba to máte v sobě nastavené jinak :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?