Máte někdo dveře z Polska?

Pěkný večer, mate někdo dveře z Polska? Myslím tím tam kupované a tady nainstalované? Zajímají mě zkušenosti, jak to celé probíhá a na co si dát případně pozor. Vyšly opravdu levněji než v ČR? Děkuji moc :)
Odpovědět
My jeste nemame, ale pocitame s nimi na pristi rok. Pozor, Polska norma je jina a vetsi o 6 Cm nez česká. Polska velikost je o cca 20%levnejsi nez česká-nabizi oboje. My s tim počítali uz v projektu.
Odpovědět
@luckavra děkuji, to s tou normou jsem netušila. Chceme jen předělat dveře v domě, který jsme koupili. Budu to muset tedy víc nastudovat. V bytě máme Portadoors, taktéž Poláky, ale kupované v ČR a jsem s nimi moc spokojená. Jenže za vchodové dveře chtějí ranec 😒
Odpovědět
Ano, mame dvere Dre. Manzel je byl objednat primo v Klodsku, dovezli nam je domu, ale montaz si provadel sam. V profilu mam album, kde jsem je fotila pro jine zajemce.
Odpovědět
Vecina firem má i montaznika v ČR který to namontuje. Máme vrchní patro montovány českou firmou dveře porta- nedoporucuji. Strašně chování špatně namontovane dvoje dveře hrůza nějaká reklamace vás bude stát roky života druhé patro ty samé dveře z polského obchodu polsky monter vše super precizní a cena 20-30 %menší
Odpovědět
Profilova fotka
Já se také háčkuji. Máme vybrané v Castoramě, ne všechny mají skladem. Nevíte, zda se dají objednat na jinou prodejnu? Ať nemusíme jezdit po celém Polsku. A jak je to prosím ze zárubněmi? Poradí nám v obchodě někdo? Bojím se, že nakoupíme a doma zjistíme, že jsou nám dveře k ničemu.
Odpovědět
@katerina88s My si u Dre rekli, ze chceme ceskou normu a sedi presne. Nechala bych si vse dovezt domu, at to rovnou prevezmete a uskladnite u sebe.
Odpovědět
@spaly My si koupili v Hornbachu montazni sadu a zvladl to manzel s levyma rukama uplne sam :) Sada stoji asi 1.200,- a zhruba tolik chteli za montaz 1 dveri. Jeste budeme rezat dvoje zarubne (kvuli ozubu), na to musime k truhlarovi.
Odpovědět
Mám dveře Erkado z Polska. Konkrétně od firmy http://www.wikcieszyn.com.pl/. Přijeli, poměřili, zaplatil jsem zálohu a za cca 4 týdny dveře namontovali. S kvalitou jsme spokojeni. Do Polska jsem ale musel jet 3x. Proto se to těžko vyplatí někomu, kdo to má do obchodu daleko. Cena za 7 kusů dvěří, vč. montáže cca 44 tisíc. Fotky dveří mám v albu.
Odpovědět
@puhelin zalezi jake mate dvere a jak je vas cas drahy. dále se ta montaz zaplati sama kdyz je DPH 15 a ne 21 % kdyz dvere do domu stojí třeba 250 000 kč bez DPH
Odpovědět
Profilova fotka
My máme Dre dveře už něco přes rok, kupovali jsme je přes Okna Macek a každý nám je moc chválí, vypadají opravdu dobře, jsou kvalitní, byli jsme se na ně i podívat ve vrorkové prodejně. Lze objednat naši normu ale i Polskou, která je o 5 cm vyšší - my špatně připravili otvory takže máme polskou míru. Neměnila bych, a cena naprosto skvělá oproti jiným nabídkám....nyní si je na naše oporučení nechala namontovat i ségra....a fakt super...
Odpovědět
My jsme teď vzali porta doors, tak uvidíme budou za 4 týdny, montáž jak jinak než svépomocí :-D
Odpovědět
@spaly Mame ty z te levnejsi rady. Takze by se nam urcite nezaplatily. Vychazi to asi na 3,5 hodiny na jedny dvere, i s cekanim na ztuhnuti peny. A to jen proto, ze jsme tu montazni sadu meli jen jednu. 9 dveri mame bez klik za cca 37.700,- (po prepoctu). Doprava za 250 zl.
Odpovědět
Článek se načítá
my kupovali interiérové dveře do rd v polsku - pozor ale,mají jiné panty,takže pak museli poláci ještě přivézt jejich panty. Dveře jsou už mnoho let ok,funkční,stály pár babek oproti firmám českým,které mají věčně reklamu na netu - kterou někdo zaplatit musí,ale majitel firmy to samozřejmě nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Takže když dojedu do Castoramy, vyberu si dveře a řeknu jim že chci českou normu, tak mi je v té normě dodají? A jak je to tedy se zárubněmi?
Odpovědět
@katerina88s Mam zkusenost jen s Dre dvermi. Rekli jsme, ze jsou to dvere (kridlo + zaruben) pro cesky projekt.
Odpovědět
Zatím, co jsem viděl tragédie. Jinou výplň než voštínu skoro neumí udělat. Zvukově jsou na tom dveře uboze. Nedoporučuji....
Odpovědět
@rebut no my jsme to taky obešli a nemohu souhlasit. Jsou samozřejmě různé kvality, ale stejná kvalita českých dveří nejlevnější set za 10 tis je v polsku za 4 tis. My máme 18tery dveře, takže tak:)
Odpovědět
@rebut My mame dvere kvuli tomu, aby nam do mistnosti netahlo. Jinak jsou v obytnych mistnostech dvere neustale otevrene, jsme kontaktni rodina. Do spize, satny a WC jsou zavrene, tam se porad vetra otevrenym oknem. Proto jsme radi usetrili, abychom mohli vydat vic na jine polozce.
Odpovědět
My právě instalujeme dveře z Castoramy Classen. Nejsem si jistá, jestli jde objednat dle české normy. My všechny museli zkracovat. Finančně se dají sehnat u nás srovnatelné, nám se zdají, ale tyto kvalitnější. Cena nám vzrostla kvůli obložkám. Poněvadž v nosném zdivu měly dveře větší hloubku. Doba dodání cca 4 týdny. Hlavně také záleží, zda si troufate instalovat sami, jinak počítejte další vydaje.
Odpovědět
Profilova fotka
@lindaaa10 My máme šířku zdiva 15 cm, myslíte, že to bude problém? A byli jste v Castoramě osobně? Nebo jste objednali přes e-shop?
Odpovědět
Profilova fotka
My máme také dveře z Polska, konkrétně z Těšína, vedle Leroy Merlin je speciálka. Docela fajn ceny a dostaly jsme slevu na kliky a zámky, protože zrovna v ten den měli slevy zrovna na ty naše kliky :-D Brali jsme komlet včetně obložek, takže jsme nemuseli řešit jestli je to česká nebo polská norma. Původně jsme chtěli taky z nějakého hobby marketu, ale tím, že máme někde zdi o tloušce 10 cm a jinde tlustší, tak bychom měli každou obložku jinou, tak jsme se rozhodli, tak jak jsme se rozhodli. Bylo to torchu dražší, ale nelitujeme, měli jsme to i s namotováním, dovozem apod... Co vím, tak i v Casatoramě lze si nechat udělat (předělat) dveře dle české normy, ale je nějaká čekací doba. Poláci jsou prostě super obchodnící a není u nic nic problém :-D
Odpovědět
@katerina88s to máte akorát. Dají se myslím regulovat 14-16 cm. My máme některé zdivo širší, což byl problém. Byli jsme tam osobně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?