Máte zkušenost se žalúziemi proti slunci?

Profilova fotka
1.) Ahoj, jaké máte doma venkovní rolety/ žaluzie? Máme velké okno na jihozápad. Uvažuju že bychom si koupili žaluzie co odráží slunce (zlaté/stříbrné), ale nejsem si jistá, zda to stačí. 2.) Máte zkušenost se stahovacími roletami proti hmyzu - ty, které nejsou napevno upevněné? Chtěli bychom si je dát do okna i do balkonových dveří? Pod okny máme zahrady a pak dál pole a slepé rameno řeky. Než vše koupíme, ráda si přečtu s čím máte zkušenosti vy.
Odpovědět
1
2
1. doma máme vnitřní klas.žaluzie - světle stříbrné, max.spokojenost. Také jsem chtěla venkovní (máme okna na jih a západ), ale potřebovali jsme to narychlo , levně a přítelovi se to moc nezdálo. I při ztemnění to není takové jako kdyby člověk zatáhl pořádné závěsy, ale zas si to člověk může regulovat otáčením atd. Venkovní žaluzie na tom budou podobně, ale zas budou mít mnohem větší účinnost oproti tepelným ziskům, na to jsou venkovní nejlepší. Rolety jsou zas dobré proti ochranně, pokud třeba bydlíte v přízemí, ale zas mají nevýhodu, že se nedají natáčet jako žaluzie. Hlavně neskočit na reklamní triky, že si pořídítě úžasné rolety a ušetříte polovinu penež na vytápění! To jsou fakt jen triky! 2. Máme v každé místnosti na 1 okně sítě proti hmyzu, ale ty "napevno" (dají se sice oddělat, ale na to jsme moc líní), nezavazí, svtělo dost propouští, stály pár korun a fungují :) U domu máme 2 rybníky a denně to bylo třeba 5 komárů v kždé místnosti, no hrůza.
Odpovědět
Profilova fotka
blanka.k: děkuju za reakci. Taky jsem se dívala do Tvého albíčka a VELMI se mi hodily nákresy týkající se činností v domě. x-)
Odpovědět
Profilova fotka
máme půl roku nová okna + žaluzie. Nejsem vůbec spokojená. Dříve jsme měli žaluzie mezi okny, ale teď je máme vevnitř v interiéru. To znamená- v létě- teplo se dostane dovnitř bytu a tam se teprve odráží. Díky tomu se zvedla teplota o cca 2 stupně v létě. Pak je tem nesnesitelně. Teď v zimě se tam sráží vlhkost a začíná se objevovat plíseň. Já chci zpátky dřevěná okna!! + žaluzie mezi :-o
Odpovědět
Pavlysek - ani se ti nedivím....jsme na tom stejně. My si koupili byt, a museli jsem mít plast.okna. Teplo mi tak nevadí (já je spíš miluju),ale ta plíseň mě štve. Dřev.okna byla aspoň trochu "netěsná", ale plasťáky když jsou zavřené nepropouští nic, na úsporu tepla je to sice super, ale na výměnu vzduchu na prd. Takže my máme pořád otevřeno na mikroventilaci, sice se o trochu víc protopí, ale plíseň zmizela (za vydatného přispění Sava :-N ). A co se týče těch žaluzií, ty vevnitř jsou fakt málo účinné, my je máme místo závěsů, proti teplu to není.
Odpovědět
Profilova fotka
Pavlysek, blanka.k: My máme doma taky plastová okna, ale vlastníme garsonku a ani tolik netopíme - tak objem tepla není tak velký. A zatím se nic nesráží. A tak proti venkovnímu teplu kombinací venkovních rolet a žaluzií? Nevíte o někom kdo si nechával instalovat venkovní rolety? ;-) Protože jak to budu řešit v domě - který bude mít mnohem větší objem tepla to nevím. Přitom bych na druhou stránu ráda využívala venkovní teplo k ohřívání domu. No asi bych měla sestudovat procesy větrání :-N
Odpovědět
Moje babička má ty venkovní rolety, takové ty krabice nevkusné, bílé :( Když k nám přijel nějaký prodejce to nabízet, tak máma ho vyhodila, ale znáte ty jejich řeči, jak je to úžasné....blabla...já u toho byla, když babičku přesvědčoval, málem jsem se s ním pohádala, on pořád vykládat to svoje, jak to zbrání unikání tepla, když jsem po nem chtěla nějké techn.parametry,...tak říkal, že nic takového sebou nemá, a na co to potřebuju. Tak jsem mu říkala, že podle toho se dá spočítat, kolik tepla to "udrží", tak on, že co bcyh chtěla počítat, u nich inženýři nic nepočítají, tak jsem mu říkala, že takový inž.bych vyhodila, když předmět tepelná technika je na každé stavební fakultě a architektuře, tak pokud mají titul, tak by to měli znát, babičce jsem řekla, že na slunce je to dobré,ale jako proti úniku tepla naprd, tak se chlapec naštval, no a babička stjně koupila :-N A chodí furt o patro níž k našim si stěžovat, jakou tam mají zimu. Tak jí máma říká, že si má ty žaluzie vyhtáhnout, ať jí aspoň to sluníčko trochu prohřeje. Zhrnula bych to takto: Vnitřní žaluzie - dobré na zatemnění, účinnost proti teplu nic moc, ale levné, dájí se různě "štelovat" natočením jednotli.lamel, mají různé odstíny, do každého pokoje si klidně můžeš dát jiný typ a barvu Venkovní žaluzie - oproti vnitřním jsou sice dražší, ale účinnost proti teplu je mnohem lepší. Trošku problemtičtější může být čištění Venk.rolety - většinou nevypadají na oknech moc lákavě, ale většinou zatemňnují víc než žaluzie, jsou dražší, nedají se "natáčet" (a úspory na únik tepla přes okna je mizivý), jsou dobré jako bezpečnostní řešení, při spouštění to dělá docela rámus.
Odpovědět
Profilova fotka
Blanko děkuju za pro mě velmi přínosný příspěvek :-) Např. s hlukem /venk. rolety/ jsem jaksi pozapomněla počítat :-. Příhoda s prodejcem mě pobavila. Úplně to vidím: "Ukažte mi nějaké technické propočty,.." - "aleale paninko na co nějaký propočty - vždyť vám řikám že to funguje" :-D ještě jednou dík za názor.
Odpovědět
Ahoj, stavíme rodinný dům, máme roletové schrámky v překladech,takže plánujeme venkovní žaluzie, myslí si,že jsou lepší než vnítřní.Ale zaleží vše na financích,zda je pořídíme.Stavíme si převážně sami, jsme u omýtek a máme hotové podlahy.Prozatím bydlíme v paneláku,máme dřevěné okna a s plísní také bojujeme ]-( . Mějte se a ať vám domečky rostou.
Odpovědět
Sijen - jojo, ten prodejce měl obrázek - kreslený baráček a šipky 30% tepla jde střechou, 30% zdí a 40% oknama, a koupíš si jejich úžasné rolety a ušetříš! :-S Helcast - v panelácích (starých bytech) je většinou plíseň kvůli chybějící tep.izolaci, nízkou teplotou u oken (že to profukuje), kvůli špatným detailům,...ono se všude najde něco. Teď jsou sice lepší materiály, ale zas když vidím ty řemeslníky :-S (sám stavbyvedoucí mi u jedné reklamace řekl: Pošlu vám tam rychle dnes někoho, zítra je víkend, to tu jsou jen Ukrajinci, to by bylo dílo :-D ) Tak stavění zdar!
Odpovědět
blanka k. - kde jste poridily ty site do oken za babku?:-)
Odpovědět
Syrael - nabídla nám to přímo firma tady z Brna, která nám dělala žaluzie.
Odpovědět
A jinak to nabízí i přímo výrobci oken ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahojky, neviete nahodou niekto o firme, ktora robi farebne vertikalne zaluzky? Chceli by sme si ich dat aj do kupelne. Zaujima ma, ci to niekto v kupelni ma a ako to osetruje? Netvori sa na tom plesen? Dakujem za rady a skusenosti
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
ahojte :-) chceme si dat do domceka eurookna a vonkajsie rolety, hlavne kvoli bezpecnosti lebo mame 2 velke francuzke okna...lenze vsade som nasla vonkajsie rolety+plastovym okna...ako to vlastne je? Dakujem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se nakonec rozhodli pro folie proti slunci. Leč v Hradci K. je snad jediná firma co to dělá. Tož uvidíme jak to dopade. betka007: já bych tipla, že by se tam plíseň časem mohla tvořit. Jsou to ty látkové pruhy ne? Sice asi mají povrchovou úpravu..ale v koupelně to bude pro ně zátěž -tak nevím jak dlouho by vydržely. yesno22: nějak přesně nerozumím co se ptáš.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
niamh • Včera o 22:16 ahojte,prosim mate niekto skusenosti so sietkami na okna?chcela by som odnimatelne..kde ich zozeniem a za kolko?dakujem majcik • Včera o 23:29 Neviem, odkial si, ale hodila som Ti do IP link na jednu firmu, ktora taketo sietky vyraba, my ich budeme mat odtial aj zaluzie na okna. niamh • Dnes o 00:36 dakujem a vies mi aj priblizne povedat aka je cca cena na jedno okno popr.balkonove dvere?lebo na svojej stranke neuvadzaju cenniky aquabelle • Dnes o 08:16 cafte ja mam stahovacie, nic sa nemusi nikam davat, vztianes ako roletu a hotovo
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, řešíme ted žaluzie do oken. Mame okna zlaty dub - venek i vnitřek. Uvažuji o barvě žaluzii slonová kost. Nemáte někdo tuto kombinaci? Nebo co máte Vy? Sháním inspiraci ;-)
Odpovědět
nikdo nemáte doma žaluzie? :-(
Odpovědět
Ahoj, my máme venkovní rolety alurol a jsou zabudované pod fasádou a nedám na ně dopustit. Hlavně jsme je pořizovali kvůli bezpečnosti, ale moc se nám osvědčili v létě, když byly ty vedra...je tam úplné zatemnění a pak je můžete dát s takovou mezirkou a není úplná tma. A ted v zimě zase ušetříme teplo. Navíc vypadají pěkně.Žádný hluk při vytahování a zatahování :-S Takže opravdu maximální spokojenost http://www.uspornedomy.cz/fotografie/...
Odpovědět
no my jdeme do vnitřnich, uvažujem bud o žaluzii - slonova kost nebo něco v dekoru zlateho dubu, ale nevime jak to ude vypadat.... tak sme chtěli trošku poradit....
Odpovědět
@jakab pozrela som link, ale je tam veeeela fotiek a neviem najst foto aj s roletami, mozes napisat, na ktorom to najlepsie vidno? My tiez chceme vonkajsie rolety zabudovane pod fasadou, tak by som sa chcela inspirovat. dik
Odpovědět
http://www.alurol.com/rolety_drevo_po... oprava:-) chtěla jsem ukázat na podobném domečku co máme my...žádná kazeta není vidět :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, my sme zrusili povodne interierove žaluzie (nedostatočna ochrana pred slnkom a teplom, slabe zatemnenie, prcek - ničiteľ...) a nechali sme si namontovať vonkajšie žaluzie od firmy Perfecta. Keďže byt máme na prízemí a orientácia je na JV, potrebovali sme dosiahnuť zníženie teploty v byte počas letných horúčav, docieliť zatemnenie aj zabezpečiť byt počas neprítomnosti, a keďže sme si mohli zvoliť farbu k fasáde (pestrý výber farieb aj materiálov), vyzerá to moc pekne a už nás oslovilo viacero susedov na tip :-) žalúzie sme si nechali napojiť aj na elektro motory ( nie u všetkých okien) aj na ručné navíjanie a ovládanie je jednoduché a minimálne hlučné. Sme veľmi spokojní.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Už jsem to tady psala, určitě se vyplatí do výběru zahrnout integrované žaluzie ve skle. V létě se neupečete, protože brání teplo dovnitř a v průběhu roku nemusíte utírat žádný prach.
Odpovědět
@ziravina: o těchto žaluziích jsem už slyšela, ale když jsem je chtěla poptat, nikdo nic, nikde nic. Prosím, kde se dají tyto integrované žaluzie ve skle sehnat ?? Prý se sklápí nějakým magnetem :-D
Odpovědět
@ziravina: tak už jsem to našla na netu, tak děkuji za tip :-D :-D
Odpovědět
@drn rádo se stalo. Já jsem s nimi spokojená a to jsem proti nim brojila
Odpovědět
@ziravina: prosíme, jaká je cca cena za tuto žaluzku ?? Jasně, že je to dle velikosti oken, ale aspoň pro přehled. Okna budeme poptávat během týdne a jsem zvědavá, kdo tohle bude umět - okna+integrované žaluzie :-D :-D :-D Děkujeme :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?