Interierové dveře - mléčné vs. mastercarre vs. činčila sklo?

Zdravím. Nějak se nemohu rozhodnout, zda do interiérových dveří vybrat mléčné sklo, mastercarre nebo činčilu. Hlavním účelem je prosvětlení haly, kde není okno, ale zase chci, aby za nimi bylo stále zachováno alespoň trochu soukromí. Projde mléčným sklem dostatek světla, aby splnilo požadavek prosvětlení? Na čištění je to s ním fakt tak špatné? Co byste volili vy?
Odpovědět
Máme mléčné sklo v okně v koupelně a není to ono, světla je tam určitě méně. Co se týče údržby, tak neporadím:-)
Odpovědět
@wgabina a jaký je ten požadavek prosvětlení? Jaké další místnosti budou dveře s halou propojovat? Dneska nám na barák dávali okna. Sklepní okna a vchodové dveře máme s mléčným sklem a překvapilo mě, že na naše potřeby propouštějí pořád dost světla, ale určitě propouštějí míň.
Odpovědět
ahoj, dveře máme celistvé, ale matelux mléčný jsme použili v okně , které vede z koupelny do kuchyně- právě aby propouštělo světlo ale zachovalo se soukromí. A myslím, že je v pohodě.
Odpovědět
@radim83 prosvětlení co nejvyšší. Dveře v hale budou 2x do pokoje přímo naproti oknům (prozatím bude sloužit jako taková víceúčelová místnost, později dětský pokoj) a jednou do obýváku. V albu mám plánek bytu.
Odpovědět
@wgabina nemám srovnání, abych věděl, co bude mít nejvyšší propustnost světla. Myslím, že by jste v takovém případě měla vynechat mléčné sklo a případně se poradila s prodejcem, který vám jistě ukáže všechny vzory v praxi.
Odpovědět
@radim83 díky, vzorky jsem viděla, ale nedokážu posoudit, jak to bude působit v uvedeném prostoru. Ostatním děkuji za reakce z praxe :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?