Montáž oken, usadit je zároveň s polystyrenem?

Ahoj,chtěl bych se zeptat,okna nám usadili viz.fotka,cihla je 30cm a usadili do poloviny,ale bude ještě zateplení 15cm,budu to po nich chtít předělat, ale otázka je,usadit okna zároveň s polystyrenem v překladech, nebo zároveň s vnější hranou cihly a na vnější parapet zbyde rozměr zateplení? Poradíte? Děkuji :-)
Odpovědět
Otázka je, co po nich chcete předělat, když je to usazené dobře...?
Odpovědět
@lopp To,ze okna usadí cca do poloviny rozměru se zateplením. Usazení je ted do poloviny cihly. Tudíž venkovní parapet cca 30-35cm a vnitřní 15cm. Přijde mi to jako u utopena okna.
Odpovědět
@hanluk V případě vnějšího zateplení se okna dávají na vnější hranu zdiva, anebo předsazená montáž. Ale co bylo ve vaší objednávce pro oknaře? Tam to nebylo specifikováno? A k čemu máte ve zdi překlad s polystyrenem, když chcete mít vnější kontaktní zateplení?
Odpovědět
@viados specifikováno to tam nebylo a co se týkající polystyrenu,to netuším :) Dělali mi to tak stavaří.
Odpovědět
Tak pokud jste to nespecifikoval, tak to udělali, jak uměli.
Odpovědět
@viados přímo s nima jsem to řešit, ale asi na to zapomněli, reseno to bylo i s obchoďákem. Bohužel ale no. Jde mi ale jen o otázku nahoře. Předělávat stejné budu. Na to se neptam :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hanluk dal bych to zaroven s venkovni hranou. Predsazena montaz v tomto pripade neni nutna
Odpovědět
Mame zdivo 30cm plus bude zatepleni 15cm. Usazene je mame 4cm od vnejsi hrany. Kdybychom ted znova provadeli montaz, tak s ohledem na lepeni izolace, bychom vstupni dvere a portal nechali usadit zaroven s vnejsi hranou zdiva.
Odpovědět
Jak píše @jumpmans většinou se okna lícují s vnější hranou zdiva.
Odpovědět
Profilova fotka
podle mne se okna usazuji na prostredek zdiva, pokud nereknete oknarum , kam je chcete. Nemohou vedet, zda tam pujde zatepleni nebo ne a jak siroke. V tomhle pripade budou okna dost utopeny. My jsme oknarum rekli, at je daji x cm od venkovniho zdiva tak, abychom meli vevnitr i venku stejne siroky parapet Pokud je to dobre usazene, tak s reklamaci neuspejes. Spis se s nimi domluvit, at to premontuji za nejaky rozumny peniz
Odpovědět
@zeneva Podle mne informace o hloubce usazeni by mela byt uvedena v zamerovacim protokolu technikem. Druha vec je, zda montazni skupina si ho radne precetla. Proto jsme to nenechali nahode a u samotneho usazovani jsme radeji byli.
Odpovědět
@zeneva technici o zateplení věděli a zapomněli na něj. S reklamací jsem uspěl hned,přijedou předělat :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@hanluk tak to je ideální! Ať je to poslední zádrhel na stavbě
Odpovědět
Profilova fotka
@hanluk hele na te fotce nemas zvenku paropropustnou pasku. Dle normy ma byt zevnitr parotes, zvenku pak paropropustna....
Odpovědět
@jumpmans Už jsem to taky řešil... Upraveno,ale technik od Vekry mi pořád dokola mluvil o tom,jak nechápe lidi,co si ty pásky dávají,že je to tak nějak k ničemu,že co dávají do novostaveb okna,skoro nikdo to nechce a nejsou problémy. Těžko říct :) Prej je to jen nový výmysl,aby z lidí tahali prachy :) Z nás je teda vytáhli :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?