Nová zelená úsporám - 2014 - výběr oken

Ahojky všem, máme schválenou dotaci na NZÚ z roku 2014 (první výzva), kdy musíme mít okna vybrána ze seznamu. Které jste nakonec zvolili vy? Máme nějaký krycí list, což bylo součástí žádosti, ale přiznám se, že jsem z toho v pasti a vůbec nevím, čím se řídit. Poradíte?
Odpovědět
Šel bych podle parametrů v krycím listu. Teď nevím, zda je tam Uw (tepelná prostupnost celého okna) nebo zvlášť Uf (tepelná prostupnost rámu) a Ug (tepelná prostupnost skla). Instalovaná okna by měla mít stejnou hodnotu, nebo nižší. Nebo si zavolejte na SFŽP a zeptejte se svého administrátora žádosti.
Odpovědět
@viados je tam obojí, Uw i Uf. Administrátorovi jsem psala, ten mi řek, ať se toho držím, jinak budu muset mít nový posudek. Jenže problém je, že nemůžu takové okna najít :D - aby se to shodovalo ve všech parametrech. Taky využíváte dotace?
Odpovědět
Ano, vezeme se v tom taky, ve třetí výzvě, už to máme skoro schválené. Ten problém co máte vy, ten budeme mít nejspíš až za rok. My jsme tam dali reálná okna podle vybrané nabídky, ale co když je firma změní ... ? Jak se to stalo vám, že tam máte okna s parametry, která nejdou sehnat?
Odpovědět
@viados Původně jsem si myslela, že prostě vybereme okna ze seznamu (naivně) a bude. Pak jsem zjistila, že to musí být podle parametrů a zatím se mi taková okna nepodařilo najít. Hlavně asi i proto, že v tom seznamu neumím asi hledat, vyhledávání by mohlo být lepší. Psala jsem i projektantovi, co nám to dělal, jaká okna měl na mysli (doufám, že si vzpomene). Jinak asi budu otvírat položku po položce, tak to snad do jara něco vybereme :D. Vědět to, co vím teď, tak taky postupuji jinak (minimálně si vyberu okna předem ze seznamu, jako vy a doufám, že nám je nezmění, i když možná to tak bylo, uvidíme, co projektant).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?