Odborný posudek - zborcení studně

Přátelé, potřebuji poradit. Koupili jsme starší zbor s velkým pozemkem. Chtěli jsme znovu zprovoznit studnu, objednali jsme si tedy "odbornou" firmu na čištění, nasazení poklopu, pumpy.....chlapi přijeli v termínu, který nepotvrdili, takže jsme tam nebyli (máme to sto kiláků, takže i kdybychom dojeli hned, tak je tam už nechytnem), něco tam pár hodin šmodrchali, pak sousedovi, od kterého jsme si půjčovali elektřinu řekli, že se to zbortilo, nechali fakturu na 6500,- a odjeli.......jejich šéf, který byl v té době na dovolené, mi volal o týden později, jestli tam prej mají ten poklop nechat, když je studna zborcená a že tam mají nějaké finance k dořešení.......mně nepřijde úplně v pořádku, že si jen tak přijdou, zničí studnu a ještě chtějí zaplatit, spíš si říkám, že jako "odborníci" měli být schopní stav studny vyhodnotit ještě před zásahem a nabízí se otázka, zda spíš nějaké odškodnění nemáme požadovat my....studna v jiném místě by nikdy nebyla tak výnosná, máme to už z dřívějška potvrzeno jiným proutkařem, že je to nejlepší místo, kde jsou tři silné prameny.......existuje nějaký odborník, který k této situaci dokáže udělat znalecký posudek?
Odpovědět
Dobrý den, zajímalo by mě v jakém stavu ta studna byla před zásahem firmy. Potom by bylo dobré vědět jaké úpravy bylo potřeba udělat. A do třetice by bylo dobré vědět odhadovanou hloubku studny. To že se zbortí není samo od sebe. Určitě bych za to neplatil, nafoťte si to co Vám provedli a ideálně kdyby jste měli foto před a po zásahu. A požadovat zprovoznění znovu a lépe, jinak poptat jinou firmu.
Odpovědět
@krumpac Studna byla stará, v domě cca dvacet let nikdo nebydlel......vnitřek byly kameny, hádám, že nějak lepené, jen úplně nahoře byla skruž bez poklopu, bylo tam i hodně povrchové vody.... Měli jsme tam nejprve jednu firmu, jen na cenovou nabídku, ti navrhovali vše staré odstranit, kameny nahradit novými skružemi, studnu rozšířit i prohloubit a ucpat spáry, aby neprosakovala povrchová voda....znělo to moc dobře, jen jejich rozpočet byl opravdu vysoký a my jsme v situaci, kdy teprve budeme prodávat předchozí dům a skoro dvěstětisíc nám přišlo opravdu hodně, byť rozsah prací měl být velký (včetně šachty, čerpadla atd.)......tak jsme si řekli, že zatím studnu jen vyčistíme, dáme poklop a pumpu a budeme užívat jen jako užitkovou, našla jsem tedy firmu na čištění....ti si byli místo nejprve obhlídnout, poslali cenovou nabídku....pak jsme měli domluvený termín, to mi ráno přišla sms, že mají pokažené auto, když jsem se ptala, kdy přijedou, tak nevěděli....pak přijeli v termínu, když jsme tam nebyli, takže vlastně přesně nevíme, co se tam odehrávalo.........volal mi jen ten soused, že je to zborcené a že nechali fakturu.......překvapilo mě, že si chce majitel firmy odvézt poklop, že je to zborcené tak, že to není třeba....my to zatím neviděli, protože jsme tam nemohli ještě jet, ale i tak mi přijde, že to přece nemůže být zavalené kompletně tak, aby nebylo vhodné to zakrýt poklopem, i kdyby jen kvůli zvířatům.......moc si s tím nevím rady :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?