Okenní profil Veka Softline 82 md vr. Gealan S9000

Dobrý den, máte někdo zkušenost s těmito profily? Rozhodujeme se mezi těmito dvěma VEKA SOFTLINE 82 MD VR. GEALAN S9000. Veka by byly montovány od VPO Protivanov Gealan od PB plast Vyškov. Cena u Gealan bude o něco nižší, ale zase si nejsem jista zda je to prvoplast. Jinak jsou snad srovnatelné (komory, stavební hloubka, těsnění, trojsklo, prostup tepla atd.) Děkuji za vaše názory, už bych tuhle kapitolu výběru oken měla ráda za sebou :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, mám čerstvě v novostavbě v Kroměříži Gealan z PB a kvalita zpracování dost pokulhává, kdybych je neměl přes ,,známost'' tak beru Veku od Vpo, které jsem měl taky naceněné. Těch 30% rozdílu ale rozhodlo pro PB, prvoplast to není.
Odpovědět
@oskar83 Děkuji za Váš názor. Máme ten Gealan mít taky přes známeho. Takže ta cena bude nižší oproti VPO. A můžu se zeptat v čem byl problém? Děkuji
Odpovědět
@oskar83 nebyla by fotka toho kulhajícího zpracování? Mám ho na baráku taky a zatím (2 roky) nemůžu říct křivé slovo. Jinak gealan skla do rámu prý lepí, takže pak je celé okno trochu stabilnější.
Odpovědět
@requied Dobrý den, takže vy jste spokojený? mohl by jsme mi poslat foto okna z venku a zevnitř?
Odpovědět
@linaka ano jsem spokojený. Za ty peníze super. Samozřejmě existují i mnohem lepší, nicméně poměr cena/výkon je bezkonkurenční. Fotky ze stavby najdete na odkazu... https://goo.gl/photos/csu6y1UsyedY1qRW7
Odpovědět
@requied Děkuji Vám. A i s montáží jste byl spokojený? Od které firmy jste profily bral prosím?
Odpovědět
DObrý večer, také řešíme tento problém zda si vybrat mezi Vekou a Gealanden ale v profilek VEKA ALPHALINE 90 a nebo Gealand S 7000.. Oba dva tyto profily mají pevné těsnění. DOzvěděla jsem se, že jsou lepší oproti gumovému těsnění. Jaký máte na to názor vy? děkuji
Odpovědět
@linaka montáž bych si sám udělal lépe, nicméně byla podmínkou záruky. Okna mám od Artokna a pro ně to vyrobila jedna polská firma. Na montáž měli smluveného řemeslníka. @jana0009 s7000 nebrat... Má malou stavební hloubku, jen 2 těsnění a celkově je na dnešní dobu mizerný. Cena je prakticky stejná jako u s9000 s trojskly.
Odpovědět
@requied pardon měla jsem namysli profil GEALAN 7000IQ Plus
Odpovědět
Ještě by mě zajímalo, jaký máte názor na hliníkové dvěře..
Odpovědět
@requied Takže Gealan jsou polské profily? Uvádějí že jsou to německé profily.
Odpovědět
@linaka gealan je opravdu německý výrobce profilů... Z nich pak kdekdo vyrábí okna. Pro můj dům to vyrobila polská firma a mě je přeprodali Artokna. @jana0009 hliníkové dveře, proč ne... Špatná volba to rozhodně není. S7000 IQ je jen o trochu lepší než s7000. Pořád má malou stavební hloubku, mělké zasklení a cena je skoro stejná jako s9000iq
Odpovědět
Článek se načítá
@requied hloubka je u ubou dvou profilu 83mm a cena je o dost jina u 7000 je drazsi z toho duvodu, ze je tam pevne syredove tesneni o proti 9000,kde je gumove tesneni.
Odpovědět
@jana0009 podívejte se na řezy obou profilů a zjistíte že celková tl. je u 9000 o 2mm větší, má mnohem vice utopené sklo v rámu a má i menší Uf. Těžko pak říct jestli je výhoda že má nebo nemá pevné (gumové těsnění na profilu).
Odpovědět
Nikdo další nemá zkušenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme Veku Softline a za nás spokojenost
Odpovědět
@catt82 Děkuji. A od jaké firmy je máte?
Odpovědět
Profilova fotka
@linaka Lomax - brali jsme od nich okna, vchodové dveře a 2 garážová vrata
Odpovědět
Tak dneska jsem zjisila, že Gealan profil nedělají v oboustranné aluminium barva :(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?