Okna 120x150 - jednokřídlá nebo dvoukřídlá?

Dobrý den, jaké by jste dali okna rozměr 120x150 - jednokřídlá nebo dvoukřídlá? Okno bude v dětském pokoji orientovaném na západ, velikost asi 10m2. Sníží se hodně světlost pokoje u dvoukřídlých se stulpem?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme jednokřídlé v tomto rozměru a dlouho jsme váhali zda rozdělit.Jsme spokojeni, máme spoustu světla a dokořán otvírat budeme jen kvůli umývání,ventilačka vyvětrá rychle.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě doplním, že při rozdělení okna by bylo sklo úzké pouze 38-43cm (dle výrobce) a to podle nás vypadalo při vyšce skla okolo 130cm hrozně. Nemám žádnou rozumnou fotku ale pro představu to vypadá v jednokřídlé variantě asi takto.
Odpovědět
Děkuji za zkušenost a fotku.Takhle to nevypadá tak veliké.Náš stavební otvor nám přijde moc vysoký. U jaké firmy máte,prosím, dělaná okna a dveře?
Odpovědět
Profilova fotka
Je to od lokální firmy patřící známému, jmenují se vrata-pridal.cz, profil Gealan 9000,dekor ořech, dveře hliníkové Heroal W65 taky od nej. Nejsou to žádná super okna, z toho profilu dělá kde kdo ale cena byla bezkonkurenční.
Odpovědět
Děkuji,my se rozhodujeme mezi Vekrou a Pramosem.
Odpovědět
Nemá , prosím, někdo zkušenost i s dvoukřídlým oknem v tomto rozměru,třeba i fotku , ať můžeme porovnat?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
z grafiky v125*š150
Odpovědět

Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
nakonec jsme dali 65% fix a zbytek otvírací/sklopné - snad kompromis. V bungalovu to stejně dokořán otvírat nebudeme.
Odpovědět
Z těchto dvou variant, se mi víc líbí verze 2. Já řešil to samé, ale nakonec jsem zvolil plná okna bez půlení. Mně se to líbí víc a design asi vyhrál, nad praktičností :). Ale zatím jsem na žádnou nevýhodu nepřišel. Jsou to ale pořádný okna :) Dokonce, když jsem dělal poptávky, mi od pár dodavatelů oken přišlo, že vcelku takto větší okna neumí udělat. Nakonec to vyřešil profil Inoutic Eforte ;)
Odpovědět
Také vybíráme okna. V projektu máme š 1500 mm x 1200 mm.Zatím ještě nejsme úplně rozhodnuti,ale asi půjdeme do půlených oken.Rozhodujeme se mezi Pramosem ,Deos profil Inoutic Eforte a PVC okny.
Odpovědět
Nakonec tedy takto.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?