Okna 3D pěna, je to špatně? Viz foto

Prosím o radu technika, který rozumí osazení oken, jestli stačí dát jen pěnu pokud je 3D aby tam nemusely být ty pásky viz obrázek? My je tam nemáme, pouze 3D pěnu A ještě jedna mnohem důležitější věc. Nam právě tu 3D pěnu dali s tím, že má údajně lepší vlastnosti a nahrazuje tak ty pásky ale na některých místech pěna "prosvítá" . Když jsme na to montážníky upozornili tak řekli že to opraví ale dali tam jen další řadu pěny. Je to tak v pořádku prosím?
Odpovědět
.
Odpovědět
@nelinecek To je ale doprasený...3D pěna je pružnější a kolem oken vhodná ale pořádně napěněná a zaříznutá. Na exteriérových i interiérových páskách bych tedy trval, ty ta pěna nenahradí.
Odpovědět
@pepitocz hmmm... A co byste dělal teď?? :-|
Odpovědět
No, záleží co máte ve smlouvě, ale takové provedení nevyhovuje normě. I pokud je to 3D od Den Braven, tak výrobce uvádí ..."vhodná kombinace s int. a ext. těsnícími pásy" a .."bez páskových komponentů do prostředí s menší produkcí vodní páry". Na druhou stranu, i kdybyste si prosadili interiérové a exteriérové pásky, tak na takto připravené ostění jsou naprosto zbytečné a neplnily by svoji funkci. Bohužel.
Odpovědět
@nelinecek Teď bych ty matloně donutil to udělat znovu a lépe. Ono se to nedělá tak, že se to zapění a potom oblepí. Je na to dost přesný technologický postup, najdeš ho na netu. A dozora, dozora máš? ;-)
Odpovědět
@petzold zeptám se ještě jinak. Co může nastat, když tam ta parofolie nebude a pouze se kvalitně opraví ta 3D pěna? Díky
Odpovědět
Pásky zamezují vzniku tepelných mostů mezi okenním rámem a stěnou (fasádou). Jedna páska je vodotěsná a současně paropropustná. Tyto její vlastnosti naznačují, že se lepí na okenní rám z venkovní strany. Její instalace zajišťuje, aby spárou kolem okenního rámu nezatékal déšť do fasády. Z vnitřní strany (z místnosti) se ošetřují připojovací spáry mezi oknem a stěnou takzvanou interiérovou parotěsnou páskou. I ta je velmi důležitá, protože zabraňuje možnému vzniku plísní kolem okna i postižení dřevěného okenního rámu plísní. Pára tedy neprostupuje z interiéru do spáry mezi oknem a stěnou a nenarušuje konstrukci. Pásky se lepí na rám před osazením....
Odpovědět
Přinejhorším, když spáru "ucpete" zvenku - silikonem, nejlevnější akrylátovou omítkou apod, budete málo topit a větrat, pak může degradovat pěna vlhkostí od vodní páry z interiéru (od vaření, praní, dýchání, kytek) , spára nebude plnit svoji funkci a nebude tepelně izolovat , úniky tepla, kondenzace vody, vznik plísní v rozích. Může se to stát, ale nemusí. A přesně jak píše pepitocz., .....co na to váš stavební dozor ?
Odpovědět
@pepitocz a jde v této fázi ještě opravit tak, aby tam byly i ty pásky? Co se týče stavebního dozoru, bohužel naše chyba:( hrubou stavbu bez oken nám dělala firma a tam dohlížel šéf, ale teď už jedeme "svépomocí". Po těchto v zkušenostech ovšem uvažuju jestli ještě někoho nesehnat :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@nelinecek okna ven, očistit, připravit ostėní a pak namontovat i s páskami...
Odpovědět
@2masoni Můžu se zeptat, u tohoto druhu cihly by mělo být tedy dáno do lepidla a perlinky ostění? nebo jakým jiným způsobem má být připraveno? Děkuji za odpověď :)
Odpovědět
U tohoto druhu vymysleli výrobci "cihlovzduchu" tzv. koncové cihly, do kterých se vkládá XPS. Jednak z důvodu zamezení vzniku tepelných mostů, druhak kvůli hladké ploše pro bezproblémové nalepení pásek ke spáře okna.
Odpovědět
Článek se načítá
@nelinecek Ano, jak píše @due_masoni
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?