Okna antracitová šeď z obou stran do RD

Ahoj všichni, obracím se na vás s radou ohledně barvy oken do našeho rodinného domu. Stavíme dvoupatrový dům a rozhodli jsme se, že jako barvu oken zvolíme antracitovou šeď. Původně jsme zamýšleli, že bychom zvolili okna, která budou zvenku antracitově šedá a zevniř bílá, ale nyní se spíše obracíme k variantě stejného dekoru z obou stran a to antracitově šedá. Měli jsme obavy, že se nám bude špatně ladit interiér domu, ale dle různých názorů se dá k této barvě dobře vše zkombinovat. Nyní ale spíše ještě řešíme to, zdali nebudou okna v antracitové šedi zevniř moc tmavá a celkově nám nebudou ztmavovat místnosti. Především řešíme obývák, neboť je největší okenní plochou orientován na sever (francouzské okno) + má okno na severozápad a menší podstropní na jih. K tomu bychom ale chtěli podlahy, interiérové dveře sladit do světlejších barev. Myslíte si, že nebude s touto barvou oken i zevnitř problém a při vhodném zkombinováním s interiérem nebudeme mít místnosti příliš tmavé? Budu ráda za Vaše rady. Děkuji, Verča.
Odpovědět
My to máme zhruba takto nakombinováno, jak popisuješ. Můžeš mrknout ke mě do alba ,,Když dáš cihlu k cihle...,, Fr. okno taktéž na SZ a dvě střešní na JV, světla je až dost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
antracitová šed ted hodně letí - ale dle mě to je v podstatě černá okna - tmavé - mají to všichni sousedi - dal jsem o 2 odstíny světlejší a jsou šedivé a když svítí slunce jsou okna stříbrná - odstín mám tuším metbrash grau
Odpovědět
@hbboy Úplně stejný názor. Asi mám horší rozlišovací schopnosti barev, ale za mne to je taky prostě černá.
Odpovědět
Antracitová šeď je až moc tmavá, také jsem o ní uvažoval - byla to příplatková barva. Nakonec zvítězila peněženka a rozum - ral 9007 - šedý hliník a vypadají báječně.
Odpovědět
Opatrne pokud se jedna o antracit v hliniku.....kvuli tepelne roztaznosti se musi davat vyztuzny profil a cena se navysuje (hlavne jizni strana).
Odpovědět
@rebut máme Ral 9006 a taky hezký. Je to opravdu šedá :)
Odpovědět
Profilova fotka
@rajmanka prosím tě, vidím dobře, že máte hnědou střechu a antracit okna? Nedávno jsem se na tuhle kombinaci ptala a všichni mi to rozmlouvali... Jakou plánujete fasádu, čistě bílou?
Odpovědět
@kolobezka1 ona se takhle vybarvila při tom západu slunce, je spíše tmavě šedá. Posílám foto do IP i s fasádou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to móda, která se překoná, bílá je nadčasová. Tak výrazná okna musíš brát v interiéru jako kus nábytku a celý život k nim budeš vše ladit. A co závěsy, záclony? Není to nic moc, když přes jemné odstíny koukají skoro černá okna.
Odpovědět
Mě se naopak nelíbí bílá okna, přijde mi to jak v kanceláři. Tmavá nejsou móda, i dřevěná byla dříve v tmavých odstínech. Záleží na celkovém stylu domu, jak k sobě bude vše ladit. Máme antracit z obou stran, dům moderní a okna každý chválí, že vypadají luxusně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
antracit určitě není jen módní záležitost, je to nadčasová barva, která se určitě neokouká, ladit k oknům nábytek mi přijde přehnané. My budeme mít velkou prosklenou plochu na sever, rámy v antracitu, podlahu ve světle dřevěném dekoru, k tomu určitě přijde ještě další dřevěný dekor do kuchyně, no taky jsem měla obavy, aby to nebylo překombinované, ale pokud do toho půjdete s citem a tyhle věci promýšlíte už teď, určitě to dopadně dobře. Možná není na škodu pak interiér zařizovat postupně a až na místě "ladit". Někde jsem četla, že tak vznikají ty nejzajímavější. Bílá okna jsou dost nevděčná na údržbu, časem zajdou. Btw tmavá barva na rámu oken vám určitě světlo nebude ubírat, to spíš nedostatek prosklených ploch, ale to by vám měl umět říct schopný projektant, nebo se zkuste podívat jak to mají sousedé nebo podobné domy se stejnou orientací ke světovým stranám...
Odpovědět
Ahoj, máme antracitova okna, plast, zevnitř bílá. Já bych do interiéru antracit nedala, jsem ráda, že jsme se rozhodli takto. Přijde mi to hodne tmavě, ale co člověk, to názor...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Za mě antracit i do interiéru, zatím jsem měla vždy bílá (nebylo to mojí volbou) a hrozně jsem se tešila až si vyberu barvu jinou. Taky mi příjde, že hrozně rychle zajdou... Když jsme začali celkově přemýšlet o interiéru, tak jsem si žádný dřevodekor nemohla vybrat, ale antracit jsem si uměla představit hned. Paleta od bílé do černé přes odstíny šedé se naopak kombinují snadno a jsou stále trendy, takže si myslím, že to není módní výstřelek, ale je to nadčasové. Takže bych řekla, že není rozdíl mezi bílou a antracitovou. Je jen otázkou vkusu, co se komu líbí. Poznámka se zeclánou... nevidím rozdíl jestli se rýsuje za záclonou hnědé a nebo tmavě šedé okno, jsou tu interiéry, co jim teda antracitová okna moc sluší i s jemnými záclonami. Ještě teda nebydlíme, ale světlo to rozhodně nebere, dokonce si můžeme dovolit dát i tmavě šedé dveře a spoustu jiných doplňků. Myslím, že tmavá podlaha ztmaví prostor více než tmavá okna, to je jen rám, ale podlaha je celá plocha... :-N Ať si každý volí, co chce, když se to hezky nakombinuje, tak je úplně jednou jakou barvu okna mají!
Odpovědět
Ahoj holky, moc Vám děkuji za rady a názory. Už jsem se rozhodla, že opravdu budou okna v antracitové šedi zvenku a zevnitř. Jak už tady zaznělo, ta bílá mi přijdou moc obyčejná a spíše to okno zanikne a i když třeba bude hezké a kvalitní, bude působit jako základní okna co se třeba dávají do paneláku. Já chci, aby okna vynikala a bylo vidět, že tam jsou. Záclony dávat nebudu, spokojím se jen se zaluziemi. Do moderního domu mi přijdou, že se zkrátka nehodí a berou hodně světla, což nepotřebujeme. K tomu určitě světlé podlahy a vnitřní interiérové dveře do světlého dekoru dřeva, tak bych to viděla. Každopádně moc díky za rady. Teď spíše nastolím novou diskusi, z jaké firmy jste si brali okna? My máme zatím nabídky od 3 firem - OTHERM, OKNOTHERM a OKNO Trend, ale částky vysoké. Bohužel máme kvůli špatné orientaci domu více oken a to se projevuje na ceně - 11 oken, dvoje dveře a francouzské posuvné okno - cena cca kolem 250 tisíc Kč. Okna ale chceme kvalitní, takže volíme prvoplast, trojskla, parotěsnící pásky atd. Máte ještě nějaké tipy na kvalitní okna? Verča
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@sharon41 Dobrý den, můžu poprosit o foto vašich oken. Děkuji
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@sharon41 nemáte prosím fotku okna?
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?